Home  Regio  merelbeke  merelbeke blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Merelbeke?
Laat het weten aan:
André Vlerick
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Wie volgt in Freddy's spoor?

Lotti_team Onze gelegenheids- en celebrityfotograaf Freddy Vlassenroot mocht voor één keer best zelf eens op de foto in zijn fraaie Lotti-wieleroutfit. Freddy rijdt zaterdag mee de Ronde van Vlaanderen voor wielertoeristen. Hij is intussen getraind, heeft de kuiten ingesmeerd en hoopt met het truitje van zijn idool om de lenden de wedstrijd zonder problemen uit te rijden.

Het zou echter nog leuker zijn, meent Freddy, om dit te kunnen doen in gezelschap van andere Merelbeekse wielertoeristen die de uitdaging willen aangaan. Geïnteresseerden kunnen zich melden op freddy.vlassenroot@pandora.be of hier gewoon op onze blog via de knop reactie hun naam en adres achterlaten. Wij geven alles dan aan Freddy door. Jullie kunnen dan achteraf samen misschien ook voor Merelbeke blogt een klein verslagje maken. Dat zou pas echt tof zijn.

Senioren genoten van Wien Exclusiv

Wien_exclusiv Senioren en mensen met vrije tijd konden dinsdag 25 maart in gemeenschapscentrum 't Groenendal genieten van een onvergetelijke namiddag operettemuziek en musicalmelodieën.

Pianist Jügen De Smet, solisten Carine Viaene en Eric Raes en violist Bernard Bertoni sleepten het publiek mee in de sfeer van de Weense salons met hun programma Wien Exclusiv. Gladys De Mol praatte alles stijvol aan elkaar.

Een uitje om zo gauw mogelijk eens over te doen, meldt ons lezer, blog-fanaat en senior Johnny De Bosschere.

Judoschool Merelbeke blijft kata's winnen

Judoschool Merelbeke blijft kata's winnen. Dat werd op paasmaandag 24 maart nog maar eens duidelijk tijdens het interprovinciaal tornooi in Gullegem. Dit tornooi mocht zich verheugen in een zeer talrijke opkomst van deelnemers. Zelfs enkele Waalse koppels en een heus Spaans koppel schreven zich in.

Judoschool Merelbeke deed mee met twee koppels: het inmiddels gekende duo Christophe Inghelbrecht - Dirk De Maerteleire en het vrouwelijke duo Céline Crevals - Nathalie De Pauw. En ze wonnen alle kata waar ze aan deelnamen: de meisjes in de Ju-No-Kata en de heren in de Nage-No-Kata en de Katame-No-Kata.

Nu is het uitkijken naar de European Master Championships in het Franse Tours op zaterdag 19 april. Crevals - De Pauw strijden er in het Ju-No-Kata; Inghelbrecht en De Maerteleire in het Katame-No-Kata en hun specialiteit het Kime-No-Kata. Wij durven wedden dat er weer een medaille in zit.

Wie eens zo'n kata gedemonstreerd wil zien, moet op 16 mei naar de Merelbeekse kampioenenviering. Daar geven Inghelbrecht en De Maerteleire een Kime-No-Kata demonstratie.

Discussie over sportpark Melsen blijft

Lijkstoet_rup_6_5(foto Frederiek Vande Velde)

Ze waren met een hele bende, de actievoerders van wijkcomité Den Bollaert, RedOpenRuimte Melsen en de milieubeweging om afgelopen dinsdag met een lijkstoet het RUP nr. 6 voor het Sportpark Melsen (of was het dan toch de open ruimte op die plaats?) ten grave te dragen.

In onze krant kon u de bezwaren in de door 900 mensen ondertekende petitie en in een rist persoonlijke bezwaarschriften al lezen. De actievoerders en ook enkele (al dan niet gewezen) politici met naam en faam zoals ex-minister Vera Dua, oud-burgemeester Guido Mortier en oud-milieuschepen Paul Martens vinden dat het niet kan dat SV Melsen 4 hectaren landbouwgrond aan de Haerlinckstraat met goedvinden van de gemeente aansnijdt om er vrij grootschalige nieuwe sportaccommodatie neer te poten en zo zijn toekomst te verzekeren. Te grootschalig, te hinderlijk en totaal onverantwoord zo dicht bij de Makegembossen zeggen de meesten. Voor hen is SV Melsen de grote boeman.

Wij kregen van SV Melsen-voorzitter Jacques Hulsbosch deze week ook een standpunt ter verdediging van de plannen van de club. Die willen wij u niet onthouden. U krijgt ze hier onverkort.

Lees verder

Erwin ontmoet El Sympatico

Erwin_meets_jm Het was zondag een drukke dag voor Erwin Beckers, vrouw Patricia en assistentiehond Neutro. Samen met ondervoorzitter Danny De Clercq was de Hachikodogdaysvoorzitter ook uitgenodigd in eet- en praatcafé De Oase. Uitbaters Rita en Stephane brachten hen er in contact met El Sympatico himself, Jean-Marie Pfaff. De ex-topdoelman en televisiepersoonlijkheid luisterde er geboeid naar hun verhaal en hun activiteiten die ze op poten willen zetten. De Merelbekenaars nodigden Pfaff en zijn gezin natuurlijk uit naar de rolstoelestafetterace op 21 en 22 juni eerstkomend. Jean-Marie nam alvast de tijd om de persmap eens uitgebreid door te nemen maar durfde nog niets beloven. Wij weten echter dat hij er diep in zijn hart dolgraag zou bijzijn. Wie weet...

Werk mee aan het fietspadenrapport van Merelbeke

Verkeersbord_fiets_1 Het Nieuwsblad maakt in april het rapport van fietspaden in Merelbeke. Natuurlijk kent er niemand de gemeente beter dan wie in Merelbeke woont en er dagelijks rondfietst. Daarom willen we beroep doen op al onze (fietsende) lezers uit Merelbeke.

Doe jij mee?

Ken jij een fietspad in Merelbeke in erbarmelijke staat?
Stuur jij je kinderen met een gerust hart met de fiets naar school?
Vind jij Merelbeke een toonbeeld van fietsveiligheid?

Laat weten waar gevaarlijke gaten gapen of waar het ideale fietspad in Merelbeke ligt. Op die manier brengen we pijnpunten onder de aandacht van de beleidsmakers, en laten we zien hoe het wel kan. Zo draag je wonderwel jouw steentje bij tot het grootste Vlaamse fietsrapport ooit!

Stuur goede en slechte voorbeelden van fietspaden in jouw buurt in via www.nieuwsblad.be/fietspad.   
Dat kan via tekst, foto of video. Alle bewijsmateriaal is welkom.

Je kan ook deelnemen aan een exclusieve fietsenquête waarbij je kans maakt op een moutainbike van 2500 euro.

Erwin ontmoet Katy

Dsc02735 Erwin Beckers, vrouwtje Patricia en hulphond Neutro hebben een leuke namiddag gehad in café Boulevard aan het station van Wetteren tijdens de fandag van Katy Satyn. De donkerharige schoonheid uit Merelbeke liet zich met haar fans wat graag op de foto vereeuwigen en was vertederd door Beckers' zwartharige labrador.

Freddy Vlassenroot, zo stilaan een beetje onze Merelbeekse BV-fotograaf, stuurde ons een reeks foto's van Katy en haar fans toe. U kunt ze op volgende bladzijde rustig eens bekijken.

Francine De Groote is 'Parel van een verpleegkundige'

Francine_de_groote De patiënten van thuisverpleegster Francine De Groote van het Wit-Gele Kruis Merelbeke kunnen fier zijn op hun 'Florence Nightingale'. Francine werd namelijk deze week verkozen tot “Parel van een Verpleegkundige”. Het NVKVV, de beroepsvereniging voor verpleegkundigen en vroedvrouwen uit Vlaanderen, bekroonde tijdens het jaarlijkse congres 4 verpleegkundigen die uitblinken in de uitoefening van het beroep en van onschatbare waarde zijn. Francine was de enige Oost-Vlaamse winnaar.

PAREL VAN EEN VERPLEEGKUNDIGE
Het NVKVV staat voor het Nationaal Verbond van Katholieke Verpleegkundigen en Vroedvrouwen. De beroepsorganisatie organiseert jaarlijks een verpleegkundig congres, dit jaar van 10 tot en met 14 maart in het Kursaal in Oostende. Op het congres werd deze week “De Parel van een Verpleegkundige” uitgeroepen: een verpleegkundige die uitblinkt in het vak, een hart heeft voor patiënten, creatieve oplossingen verzint, anderen inspireert en daarnaast ook goed voor zichzelf zorgt. Kandidaten voor de wedstrijd worden voorgedragen door collega-verpleegkundigen. De jury bekroonde deze week 4 Vlaamse winnaars. Francine De Groote van het Wit-Gele Kruis Merelbeke was als enige Oost-Vlaamse één van de fiere laureaten.

HART VOOR DE PATIËNT
Francine De Groote werkt al haar hele professionele leven voor het Wit-Gele Kruis Oost-Vlaanderen. Op 1 september 2008 zal ze welgeteld 40 voltijdse dienstjaren tellen. En van ophouden is nog lang geen sprake. Francine heeft als geen ander een hart voor iedere patiënt en laat dat op verschillende manieren blijken. Zo zorgt ze ervoor dat er jaarlijks een 15-tal van haar patiënten die niet de mogelijkheden hebben, toch meekunnen op bedevaarttrip met de parochieploeg. De collega’s van de Wit-Gele Kruisafdeling in Merelbeke schatten haar engagement heel hoog in en nomineerden Francine voor de wedstrijd. Na een succesvolle verdediging voor de jury ontving ze deze week de bekroning als “Parel van een Verpleegkundige”.

Merelbeke blogt wil Francine, midden op de foto tussen NVKVV-voorzitter Michel Foulon en Marcellino Bogers van Nursing (het verpleegstersvakblad en sponsor), via deze weg graag zijn oprechte felicitaties aanbieden en haar nog eens extra in de kijker plaatsen.

Eurotuin werd echt groenparadijs

Eurotuin_heropentEurotuin Merelbeke heropent dit weekend na 2,5 maand zijn totaal vernieuwde tuincentrum. De groene winkel met een oppervlakte van 12.000 m² werd volledig verbouwd en onderging een ware metamorfose. De vernieuwing is gebaseerd op de basisprincipes van duurzaamheid en respect voor milieu en omgeving, maar speelt ook in op de nieuwste trends.
Er zijn nieuwe serres gebouwd die rekening houden met energiebesparende maatregelen. De winkeluitstraling is fris en sfeervol. Het werd een echt groenparadijs, zeg maar.

Totaal nieuw zijn ook de zogenaamde ideeënkamers. Zo is er een ‘buitenkamer’ met tuinplanten en tuinmeubelen van onder andere het stijlvolle 4Seasons, een ‘waterkamer’ met alles voor de vijver, tropische vissen en nieuwe topmerken als Oase en Ubbink. In de ‘sfeerkamer’ vind je de allernieuwste decoratie-ideeën en in de ‘dierenkamer’ vind je alle mogelijke accessoires voor je huisdier. Naast knaagdieren en vogels, zijn er ook reptielen te zien en er is een uitgebreide paardenwinkel met alles voor je paard.
Naast de nieuwe kamers zijn de bestaande en gesmaakte bloemenkamer, de zorgkamer, de kluskamer, de binnenkamer en het kleinste kamertje behouden. Voor een hapje en een drankje kun je terecht in het Tuinkaffee. Voor het nieuwe Tuintheater zijn een rist interessante activiteiten gepland. Elke groenliefhebber vindt wel iets naar zijn gading.

De nieuwe Eurotuin, Fraterstraat 111, is open van 9 uur tot 18.30 uur. Je kunt er ook op zaterdag en zondag terecht.

(met dank aan Eurotuin voor de foto)

Jong VLD wil taks op nachtwinkels afschaffen

Jong VLD Merelbeke liet vandaag middels een persbericht weten dat zij de recent ingevoerde taks van 6.000 euro op nachtwinkels geen goede zaak vinden. Die taks (of belasting) werd ingevoerd om een wildgroei aan dergelijke zaken te voorkomen.

Geen goed idee, vinden de jonge liberalen. Vooreerst bestaan er juridische argumenten tegen zo een taks. Men beschermt er mogelijks de bestaande nachtwinkels mee, die zo nog moeilijk concurrentie kunnen krijgen. Hun voornaamste argument is echter dat de taks gewoon zijn doel voorbijschiet en eigenlijk niets verhelpt aan de overlast die sommige winkels nu in de late (of vroege) uurtjes veroorzaken.

Zij pleiten daarom voor de afschaffing van de taks en de opmaak van een streng vestigingsreglement dat de vestiging of uitbating afhankelijk maakt van strenge maar objectieve eisen rond parkeergelegenheid, hygiëne, naleving van de sociale en fiscale wetgeving en een sluitingsuur.

De huidige winkel vlakbij de Colruyt, die zoveel omwonenden een doorn in het oog is, kan volgens de Jong VLD gerust verhuizen naar het leegstaande Esso-pompstation aan de Hundelgemsesteenweg 283. 'Daar is parkeerplaats zat en liggen er geen woningen in de onmiddellijke omgeving. Ideaal dus', menen ze. Zij willen andere locaties echter zeker niet uitsluiten.

Wat vindt u eigenlijk van die taks? Is hij terecht? Of schiet hij inderdaad aan zijn doel voorbij en wordt hij beter afgeschaft? U kunt hierover stemmen op onze poll.

Oudere berichten:
> Wie volgt Kenneth en Smes op?
> Benzinestation Total Flieberg wordt verbouwd
> De Lijn zorgt voor rechtstreekse bus naar de Blaarmeersen
> Olympiatumblers halen zes medailles in Overmere
> Avondwandeling is startschot voor project Melsen
> Gemeenteraad bespreekt nieuw sporthalontwerp
> Bloot in etalage Bloem&Pot: kunst of kul?
> Fietsroute langs Pontweg is compleet ondergelopen
> Wie wint eerste Groene Pluim?
> Hoe duur is het wonen in Merelbeke en zijn deelgemeenten?
> 'Flanders from the air'-wedstrijd heeft een winnaar
> Oorlogsfilms kijken in 't Groenendal
> Een chauffeur op tien keek te diep in het glas
> Gezocht: lesgevers voor sportactiviteiten
> College in beroep tegen hoogbouw aan Potaardeberg
> Lifestyletips, trips en hits uit jouw buurt
> Eurotuin brengt je in vakantiestemming
> Er wordt weer 'gebakkerd' voor Drie Koningen
> Gelukkig nieuwjaar, Merelbeke!
> Politiezone lauwert haar speurders

Archieven per maand:
| februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007 | januari 2007

Merelbeke blogt

  • André Vlerick blogt over Merelbeke.

    Pintenaar en onderwijzer van opleiding. André loopt hier al 45 jaar rond, waarvan ook al ruim 15 in Merelbeke. Hij houdt van fotografie en loopt tussen de Merelbekenaars met een open maar kritische blik, een luisterend oor en een hart voor wat er leeft en beweegt.

Zoeken

Nieuws uit merelbeke

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!