Home  Regio  merelbeke  merelbeke blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Merelbeke?
Laat het weten aan:
André Vlerick
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Tumblers Turnclub Olympia starten sterk

Op 23 en 24 februari werden in Overmere de provinciale kampioenschappen tumbling A, B en I niveau geturnd. Dit jaar zakte Olympia Merelbeke af met een delegatie van 9 gymnasten om mee te strijden voor de titels en ereplaatsen. De sterke prestaties van het afgelopen jaar gaven hen het nodige zelfvertrouwen om te bevestigen. Toch was het opnieuw af te wachten wat de concurrentie ging brengen. Steeds meer turnclubs hebben uitgebreide middelen om hun niveau te verbeteren.

Ondanks de sterke tegenstand kon Merelbeke toch 6 medailles naar huis brengen. Goud was er voor Elisabeth Van Damme en Chloë Verbruggen respectievelijk in de categorieën B miniemen en beloften. Beiden presteerden op hun topniveau en kregen van de jury wat ze verdienden. Bij de beloften B niveau kreeg Camille Lievens trouwens ook de zilveren medaille om de hals. Het jongste meisje van de groep, Daphne De Ruyck, werd 2e in het I niveau benjamins. Het grootste talent van Merelbeke, Linde Matthys, draait binnen haar categorie A miniemen mee op Belgisch topniveau. Een iemand ging haar nog voor, maar een zilveren medaille was een welverdiend resultaat voor haar. Onverwacht werd de zesde medaille behaald door Jolien Verbruggen in de categorie B juniores na een goede wedstrijd. Ook de andere Merelbeekse meisjes Ruth De Baets, Jozefien Biebauw en Silke Vermeulen turnden een goede wedstrijd. Hun prestaties maakten het weekend tot een groot succes voor de hele groep.

De trainers Fien Demeulemeester en Cedric Vincent zijn tevreden met deze mooie start van het wedstrijdseizoen. De resultaten op de voorbije kampioenschappen geven goede vooruitzichten voor de Vlaamse kampioenschappen op 15 en 16 maart in Oostakker. Over deze gymnasten van Olympia Merelbeke is zeker het laatste nog niet gezegd voor dit jaar!

Groepsfoto_tumblers_aen_b_niveau_2  (met dank aan Yves De Waele voor de tekst en foto)

Reacties

prachtige foto!

 Berjen geveart op 20 oktober 2009 om 15:33

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Merelbeke blogt

  • André Vlerick blogt over Merelbeke.

    Pintenaar en onderwijzer van opleiding. André loopt hier al 45 jaar rond, waarvan ook al ruim 15 in Merelbeke. Hij houdt van fotografie en loopt tussen de Merelbekenaars met een open maar kritische blik, een luisterend oor en een hart voor wat er leeft en beweegt.

Zoeken

Nieuws uit merelbeke

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!