Home  Regio  merelbeke  merelbeke blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Merelbeke?
Laat het weten aan:
André Vlerick
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Jongeren kunnen zaterdag massaal gezond sporten

Sportdag18 Op zaterdag 3 mei organiseert de jeugdraad in samenwerking met de dienst jeugd onder het thema ‘SPORT VOOR JAN EN ALLEMAN!’ zijn jaarlijkse sportdag.

De volledige sportinfrastructuur (sporthal, zwembad en buitenterreinen) van het Sportpark Ter Wallen en de Sportstraat staan open voor het jeugdige en sportieve evenement.

Die dag zullen méér dan 500 kinderen en jongeren van de verschillende Merelbeekse jeugdbewegingen (Chiro, Scouts, KAJ, enz.) hun sportiefste beentje voorzetten.

Schepen van Jeugd en Volksgezondheid Rik De Vis wenst de sportactiviteit te koppelen met een aandachtspunt in het teken van een ‘gezonde voeding’. Elke deelnemer krijgt hiervoor een ‘gezond tussendoortje’ bestaande uit een appel, yoghurt en een granenreep.

Vanaf 9.30 uur kunnen de kinderen en jongeren die zich hebben ingeschreven via de jeugdverenigingen, voor slechts 2 euro op een ludieke manier kennis maken met een uitgebreide waaier aan sporten. Enkele sportactiviteiten die zeker tot de jeugdige verbeelding spreken zijn: circustechnieken, muurklimmen, strandvolley, lacrosse, enz… Niet te missen als u het ons vraagt.

4 TSO entertaint kleuters Gilko

Sprookje

Reis_om_de_wereldDe leerlingen van het KTA GITO-Merelbeke hebben deze week GWP ( Geïntegreerde werkperiode) waarin de klaslokalen leeg blijven en ze erop uittrekken om vakoverschrijdend kennis op te doen. Omdat dit helemaal niet vrijblijvend is, ging 4 TSO vandaag dinsdag 29 april een handje helpen in de derde kleuterklas van het Gilko in de Kloosterstraat in Merelbeke. Ze trakteerden de kleuters op een zelfgeschreven sprookje en hielpen hen daarna bij het knutselen voor moederdag (dat eindproduct blijft uiteraard geheim!). Na de pauze stond 'een reis rond de wereld' op het programma. Daarin waren klimmen, springen en kruipen een spannende uitdaging. Zowel de kleuters als de studenten beleefden er veel plezier aan. Meer foto's vind je op de blog van 4 TSO: http://2degraadktagitomerelbeke.skynetblogs.be/

Muntese reuzen houden weer feestje

Dsc_0234Nonkel Miele, tante Nitte, Marietje en De Muntenaar: ze zijn zondag 4 mei weer allemaal present voor het jaarlijkse reuzenmeifeest op en om het Munteplein. Van 14.30 uur tot 18 uur tonen ze zich, net als de bevriende reuzen uit de omgeving, op hun paasbest. De Mosellablaaskapelle zal er voor leuke muziekjes zorgen en - wie weet? - misschien zelfs de rijzige figuren aan het dansen krijgen.

Ondertussen kunt u in de gebouwen op het plein ook nog genieten van de tentoonstelling 'De jaren '70 in Munte' en dat allemaal gratis. U weet alweer waar naartoe als u uw zondagnamiddag niet gevuld krijgt.

Dansclub Medante houdt weer dansspektakel in Topsporthal

Danseressen_medante

Verenigingindekijker_grDansclub Medante groeide doorheen de jaren uit tot een waar begrip in de danswereld. De club promoot onder meer het dansen bij de jeugd en dat zal zondag 4 mei ook goed te merken zijn in de Topsporthal Vlaanderen, Zuiderlaan 14 (aan de Watersportbaan) in Gent. Onder de titel Dance special 2008 zet Medante er vanaf 15 uur een wervelende show op waaraan 200 jongeren tussen 6 en 18 jaar zullen deelnemen. En dat dit de moeite loont, mag bijgaande foto van de Dance Special 2007 bewijzen. Het is meteen een unieke kans om eens kennis te maken met de nieuwste dansstijlen.

'Deze show betekent een mooie afsluiter van ons seizoen. En bovendien is het een ideale gelegenheid om aan het grote publiek onze vele dansdemonstraties te tonen op de nieuwste hits en trendy stijlen als musical, hiphop, streetdance, freestyle en ga zo maar door', zegt hoofdverantwoordelijke Ivan Morel.

Het kleurrijke geheel wordt aan elkaar gepraat door Radio Donna-stem David Van Ooteghem.

Kaartjes voor het spektakel kosten 7 euro (5 euro voor kinderen jonger dan 6) in voorverkoop en zijn verkrijgbaar via www.medante.be. Daar vind je ook meer bijzonderheden over het spektakel.

Erfgoedacties leveren subsidie op

Lokale initiatieven, hetzij van particulieren of verenigingen, in het kader van lokaal erfgoed in Merelbeke kunnen voortaan beroep doen op een erfgoedsubsidie van de gemeente. Die wordt door de erfgoedwerkgroep van de cultuurraad toegekend op basis van een aantal objectieve criteria.
De subsidie bedraagt maximum 650 euro en kan slechts tweemaal op een jaar worden aangevraagd. De bevolking krijgt de modaliteiten binnenkort uitgelegd op de gemeentewebsite en/of Infomagazine Merelbeke.

Doe mee met belgerinkel-actie

Winkelen in je buurt? Dat doe je toch per fiets als het enigszins mogelijk is. Om u daarvan te overtuigen start morgen, 26 april, voor de zesde keer de sensibiliseringsactie Met belgerinkel naar de winkel. Ze duurt nog tot 14 juni, dus u hebt tijd om er volop aan mee te werken. Het gemeentebestuur koppelt daar weer een rist prijzen aan, gaande van een fietswaardebon van 500, 100 of 50 euro tot een meerbeurtenkaart voor het zwembad of een kaartje om gratis cd's of dvd's te ontlenen in de bibliotheek.

Ook uw krant, Het Nieuwsblad, doet aan de actie mee en schenkt mooie prijzen weg. Op 29 april krijgt u in de dagkrant een complete bijlage over de actie en als u surft naar www.nieuwsblad.be/belgerinkel kunt u aan onze wedstrijd deelnemen en misschien een splinternieuwe Oxford fiets winnen. Ik zou dat maar doen als ik u was.

Belgerinkel

Hier zijn ze dan: de foto's uit Tours

U hebt er even moeten op wachten, maar ze zijn dan toch gearriveerd: enkele actiefoto's van de Merelbeekse medaillewinnaars in de European Masters Kata in het Franse Tours.

Tours1

Tours2Terwijl u hier een staaltje van hun escapades kunt bekijken, zijn beide koppels - Dirk De Maerteleire - Christophe Inghelbrecht en Nathalie De Pauw - Celine Crevals - zich volop aan het voorbereiden op het officiële Europese katakampioenschap op 11 mei in Malta. Daar willen ze judoschool Merelbeke weer doen schitteren als nooit tevoren. Wij duimen alvast.

Nieuwe inwoners op gemeentehuis onthaald

Het gemeentebestuur organiseert zondag 27 april om 11 uur in het gemeentehuis voor het eerst een onthaalmoment voor nieuwe inwoners. Het gaat om mensen die zich in de voorbije maanden januari, februari en maart in de gemeente lieten inschrijven. Zij krijgen van de burgemeester, de schepenen en raadsleden de kans om kennis te maken en de belangrijkste diensten in het gemeentehuis te leren kennen.

Mocht u tot deze categorie behoren, maar desondanks geen uitnodiging hebben gekregen, mag u zich toch - desnoods met onze groeten - in het gemeentehuis aanbieden.

Goud, zilver en brons voor Judoschool Merelbeke

De twee kataduo's van judoschool Merelbeke - Celine Crevals en Nathalie De Pauw en Dirk De Maerteleire en Christophe Inghelbrecht - hebben ook dit jaar hoge ogen gegooid op de European Masters, het officieuze Europese kampioenschap kata in het Franse Tours.

In hun discipline, het ju-no-kata, rijfde het duo Crevals-De Pauw de gouden medaille binnen.

De Maerteleire-Inghelbrecht moesten het in hun specialiteit, het kime-no-kata, na de reeksen, waarin ze veruit de besten waren, in de finale uiteindelijk stellen met een derde plaats en een bronzen medaille. In het katame-no-kata rijfden ze de tweede plaats en dus de zilveren medaille binnen.

Iedereen kijkt nu uit naar hun prestaties op het officiële Europese kampioenschap op 11 mei in Malta.

Helmut Lotti verlaat Merelbeke

LottiHelmut Lotti verlaat Merelbeke en gaat met zijn nieuwe vriendin Jelle Van Riet na de zomer in een van de sjiekste buurten van Antwerpen wonen. Dat stond zaterdag in het Belang van Limburg en zorgt ondertussen op de officiële berichtenplank van de fansite voor de nodige commentaren.

Lees verder

Oudere berichten:
> Wie volgt Kenneth en Smes op?
> Benzinestation Total Flieberg wordt verbouwd
> De Lijn zorgt voor rechtstreekse bus naar de Blaarmeersen
> Olympiatumblers halen zes medailles in Overmere
> Avondwandeling is startschot voor project Melsen
> Gemeenteraad bespreekt nieuw sporthalontwerp
> Bloot in etalage Bloem&Pot: kunst of kul?
> Fietsroute langs Pontweg is compleet ondergelopen
> Wie wint eerste Groene Pluim?
> Hoe duur is het wonen in Merelbeke en zijn deelgemeenten?
> 'Flanders from the air'-wedstrijd heeft een winnaar
> Oorlogsfilms kijken in 't Groenendal
> Een chauffeur op tien keek te diep in het glas
> Gezocht: lesgevers voor sportactiviteiten
> College in beroep tegen hoogbouw aan Potaardeberg
> Lifestyletips, trips en hits uit jouw buurt
> Eurotuin brengt je in vakantiestemming
> Er wordt weer 'gebakkerd' voor Drie Koningen
> Gelukkig nieuwjaar, Merelbeke!
> Politiezone lauwert haar speurders

Archieven per maand:
| februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007 | januari 2007

Merelbeke blogt

  • André Vlerick blogt over Merelbeke.

    Pintenaar en onderwijzer van opleiding. André loopt hier al 45 jaar rond, waarvan ook al ruim 15 in Merelbeke. Hij houdt van fotografie en loopt tussen de Merelbekenaars met een open maar kritische blik, een luisterend oor en een hart voor wat er leeft en beweegt.

Zoeken

Nieuws uit merelbeke

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!