Home  Regio  merelbeke  merelbeke blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Merelbeke?
Laat het weten aan:
André Vlerick
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Rik Martens maakt documentaire over Socotra-expedities

Peter_de_geestBloglezers, mag ik u iemand voorstellen? Dit is Peter (Pierre) De Geest, geoloog en speleoloog, die de jongste jaren een flink stuk van zijn tijd heeft gestoken in de exploratie van de grottencomplexen op het Jemenitische eiland Socotra in de Arabische Zee.
De Geest is er tussen 2000 en nu al negen keer neergestreken. Bij zes van deze missies had hij Merelbekenaar Rik Martens (40, en zoon van...) bij zich. Martens legde het vele werk dat op Socotra werd verricht vast in meer dan 40 uren digitale beelden. Daarvan heeft hij nu een professionele documentaire gemaakt.
Deze kreeg de titel Eiland vol mysteries en wordt zaterdag 7 juni om 20.30 uur in première voorgesteld in de Sint-Michielsschool in de Bergstraat. Dit is een unieke gelegenheid voor wie meer wil weten over speleologie en grotonderzoek en vooral voor wie houdt van schitterende beelden en een stukje exotiek.
Kaartjes kosten 5 euro. Op tikkamovie@telenet.be krijgt u desgewenst nog meer tekst en uitleg. Wij brengen u morgen in de dagkrant een ruimere reportage.

Reacties

Hallo,
Ben erg geintresseerd in het eiland Socotra kan hier niets vinden hoe je er komt. Zelf denk ik via Yemen.
We zouden graag willen wandelen op het eiland kan dat?en hoe zijn de voorziening wat betreft overnachten vervoer en kun je zonder gids daar zijn het zijn veel vragen ik hoop dat u /of iemand anders kan beantwoorden .
Vr groet Wilma de Jong

Wilma de Jong  op 23 september 2008 om 20:19

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Merelbeke blogt

  • André Vlerick blogt over Merelbeke.

    Pintenaar en onderwijzer van opleiding. André loopt hier al 45 jaar rond, waarvan ook al ruim 15 in Merelbeke. Hij houdt van fotografie en loopt tussen de Merelbekenaars met een open maar kritische blik, een luisterend oor en een hart voor wat er leeft en beweegt.

Zoeken

Nieuws uit merelbeke

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!