Home  Regio  merelbeke  merelbeke blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Merelbeke?
Laat het weten aan:
André Vlerick
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Zon viert mee kermis

Dsc05087 Los del Sol, les Folles de Gand en een druk bijgewoonde Merelworp: het kon zondag niet op tijdens de junikermis in Merelbeke centrum. Sfeermakers waren er bij de vleet en de aanwezigen genoten met volle teugen. Dikwijls was het ook alsof de zon mee kermiste.
Onze vriend Freddy Vlassenroot maakte hierover een complete sfeerreportage. U kan die hier bekijken. Misschien herkent u op één van de foto's ook wel zichzelf. Het is u van harte gegund.

Miss Travestie komt naar Merelbeke

Zomerhappening_2008Hier is ze dan: de officiële affiche voor de Merelbeekse zomerhappening op zondag 29 juli. Zoals u kunt zien, mag u er ook Les Folles de Gand verwachten. Zij begeleiden onder meer Miss Travestie, die door onze vriend Freddy Vlassenroot werd uitgenodigd en voor het nodige vuurwerk zal zorgen. "Merelbeke zal zijn ogen uitkijken", belooft Freddy.
Om u al een voorsmaakje te geven, kunt u hier al even klikken.

Merelbeekse judoka's doen het weer niet slecht

In het World Masters kampioenschap judo in Schaarbeek zette het Merelbeekse duo Dirk De Maerteleire - Christophe Inghelbrecht in de katatornooien weer een fraaie prestatie neer. In het kime no kata werden ze vijfde op tweeëntwintig koppels; in het katame no kata werden ze zevende op zeventien. Volgens Dirk De Maerteleire in een eerste reactie stond er weer geen maat op de Spaanse deelnemers die in beide disciplines van het officieuze wereldkampioenschap met het goud aan de haal gingen.
Ondertussen zijn de ogen van de judoschool Merelbeke, waar zowel De Maerteleire als Inghelbrecht les geven, gericht op lesgeefster Nathalie De Pauw. Die komt morgen, donderdag, in het gewone gevecht uit bij de 30- tot 35-jarigen van minder dan 57 kg.

Jens' stoel scoort hoge ogen

Afrikaanse_stoelIn het KTA GITO-Merelbeke waande men zich even in Afrika.  Leerlingen van de technische afdeling Houttechnieken ontwierpen voor hun geïntegreerde proef immers drie Afrikaans aandoende stoelen waarmee ze deelnamen aan de wedstrijd Hou’t vast! De stoel die leerling Jens Verstuyft maakte (foto boven) scoorde echter vooral bij de Merelbeekse jury voor de geïntegreerde proeven.

Lees verder

Nog enkele rolstoelestafetteweetjes

Wij kregen ook vandaag nog nieuws van Hachikodogdays-organisator Erwin Beckers. Nee, het financiële resultaat van het feestweekend kon hij ons nog niet meedelen. Daarvoor is het nog wat te vroeg. Eerst moeten nog alle kosten worden betaald.
Deze interessante nieuwtjes wilden wij u echter niet onthouden:
- 8 BV's legden afgelopen weekend zonder problemen de volledige 5 km in een rolstoel af.
- Bernadette Gijsbrechts en Luc Verbeek legden in hun rolstoel elk 150 km af en vestigden daarmee een fraai persoonlijk record.

Zesdeklassers slagen met brio in fietsexamen

Kopie_van_fietsexamen_230608_031Het oudercomité van het Paus Johannescollege organiseerde vandaag weer een fietsexamen voor alle zesdeklassers. Dat gebeurde in het schooljaar 2006-2007 ook al, maar dit viel toen bijna letterlijk in het water.
Dit keer waren de weergoden echter iedereen zeer gunstig gezind en konden alle proeven plaatsvinden onder een stralende zon. Net als vorig jaar was het af te leggen parcours knap moeilijk. De leerlingen hadden best vooraf eens goed geoefend, wat ze ook deden. Uiteindelijk leverde dit mooie resultaten op en zijn de jonge tieners klaar om zich zelfstandig op een tweewieler in het hectische verkeer te begeven.
Op de traditionele groepsfoto zien we dan ook niets dan tevreden gezichten: van de kinderen, met valhelm in hun gele hesjes, maar ook van klastitularis meester Geert (onderaan links), directeur Geert Weymaere (rechts onderaan) en zorgcoördinator juf Anja (net als haar collega's zonder helm).
Ook de kritische observators, in oranje hesje bovenaan op de foto, waren blij dat de leerlingen het er zo goed van af brachten.

Erwin Beckers is een tevreden mens

Dsc04647Erwin Beckers  (rechts op de foto) en zijn ondervoorzitter-webmaster Danny de Clercq (links op de foto) mogen tevreden zijn met hun Hachikodogdays. Tijdens de rolstoelestafette van zaterdag- tot zondagmiddag reden de verschillende deelnemers - waaronder ook BV's als Jacques Pijpen en MIguel Wiels - 1.400 kilometer bij elkaar.
Tussen 13 en 14 uur konden de rolstoelgebruikers met 45 deelnemers ook een rolstoelketting van 54,9 meter vormen: meteen goed voor een record in het Guiness Book of Records.
Hoeveel de hele happening uiteindelijk opbracht als steun voor hondenopleidingscentrum Hachiko moet nog even worden uitgerekend. Van zodra we dit weten, kunt u dit hier ook lezen.
In naam van de organisatie mogen wij alvast iedereen danken die er op zijn of haar eigen manier een steentje toe bijdroeg.

Rolstoelestafette krijgt steun gouverneur

Dsc04511


Dsc04525_2 De Hachikodogdays zijn vanmiddag vlak op het middaguur goed gestart. Meter Phaedra Hoste en peter Mark Herremans mochten dan wel ter elfder ure hebben afgebeld;  provinciegouverneur André Denys was wel op de afspraak om het lint door te knippen en aldus de rolstoelestafette officieel op gang te brengen.
Zo konden organisatoren Erwin en Danny toch nog een drink uitbrengen op het welslagen van hun onderneming.
En ondertussen kwamen toch ook al enkele andere BV's hun opwachting maken en waren sommigen, zoals Jacques Pijpen en MIguel Wiels, zelfs niet beroerd om daadwerkelijk zelf in een rolstoel te kruipen en een stukje estafette mee te rijden.
Dankzij Freddy Vlassenroot kunnen wij u meteen al een hoop sfeerbeelden meegeven. Die vindt u hier. Morgen leest u alleszins nog meer over de hele onderneming en hopen wij u nog nieuwe foto's te kunnen tonen.
Het spreekt natuurlijk voor zich dat u ook zelf eens in de gemeentehallen een kijkje kunt gaan nemen.

Hachikodogdays bieden ook heel wat randanimatie

005_erwin_en_neutroErwin en Neutro zijn er gerust in. De Hachikodogdays kunnen niet meer kapot. Naast de rolstoelestafette de klok rond, kunt u in en om de gemeentehallen van morgenmiddag tot zondagavond allerlei leuke randanimatie beleven. Wij geven u even een overzicht.
De Beweegmobiel zet alle kijklustigen morgen zaterdag van 11 tot 18 uur aan het bewegen.
Vanaf 14 uur is er Vlaamse kermis een springkasteel, schminkstanden, een hindernissenparcours voor rolstoelen en jumpen voor de jeugd.
De Totoff Band brengt om 15 uur en 16.30 uur een programma met meezingers en clownsnummers.
Om 16 uur is er ook een Hachiko demonstratie.
Om 19 uur treedt de groep Waste op; om 22 uur AB Nono.

De zondag start met een stevig ontbijt van 7 uur tot 10.30 uur.
KV Ponderoza Hondenschool geeft van 9 uur tot 10.30 uur een demonstratie agility.
Van 9 tot 12 uur is er weer Vlaamse kermis.
Om 11 uur geeft de Home Cooking Band een aperitiefconcert.
Om 14.30 uur geeft Hachiko nog een demonstratie.
Tussen 15 en 17 uur geeft Chris Hageland en Band van jetje.
Waste sluit vanaf 18 uur het hele feestgebeuren af.

Hachikodogdays: u kunt nog inschrijven

Ons_thirt_logoNog twee keer slapen en het is zover. Dan proberen Edwin Beckers en zijn vrienden om mensen 24 uur lang gesponsord aan het rolstoelrijden te krijgen en zo geld voor het hulphondenopleidingscentrum Hachiko in te zamelen. Tal van BV's zegden reeds hun medewerking toe. Ook heel wat gewone mensen beloofden al op de afspraak te zijn. En ook u kunt nog altijd uw steentje bij dragen door in te schrijven voor een ritje en u per 100 meter te laten sponsoren.
Daarom geven wij u graag nog eens de juiste coördinaten door: u vindt ze gewoon hier. En zeg nu niet meer dat u van niets wist, hé. Wij van Merelbeke blogt zullen er zeker ook zijn.

Oudere berichten:
> Wie volgt Kenneth en Smes op?
> Benzinestation Total Flieberg wordt verbouwd
> De Lijn zorgt voor rechtstreekse bus naar de Blaarmeersen
> Olympiatumblers halen zes medailles in Overmere
> Avondwandeling is startschot voor project Melsen
> Gemeenteraad bespreekt nieuw sporthalontwerp
> Bloot in etalage Bloem&Pot: kunst of kul?
> Fietsroute langs Pontweg is compleet ondergelopen
> Wie wint eerste Groene Pluim?
> Hoe duur is het wonen in Merelbeke en zijn deelgemeenten?
> 'Flanders from the air'-wedstrijd heeft een winnaar
> Oorlogsfilms kijken in 't Groenendal
> Een chauffeur op tien keek te diep in het glas
> Gezocht: lesgevers voor sportactiviteiten
> College in beroep tegen hoogbouw aan Potaardeberg
> Lifestyletips, trips en hits uit jouw buurt
> Eurotuin brengt je in vakantiestemming
> Er wordt weer 'gebakkerd' voor Drie Koningen
> Gelukkig nieuwjaar, Merelbeke!
> Politiezone lauwert haar speurders

Archieven per maand:
| februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007 | januari 2007

Merelbeke blogt

  • André Vlerick blogt over Merelbeke.

    Pintenaar en onderwijzer van opleiding. André loopt hier al 45 jaar rond, waarvan ook al ruim 15 in Merelbeke. Hij houdt van fotografie en loopt tussen de Merelbekenaars met een open maar kritische blik, een luisterend oor en een hart voor wat er leeft en beweegt.

Zoeken

Nieuws uit merelbeke

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!