Home  Regio  merelbeke  merelbeke blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Merelbeke?
Laat het weten aan:
André Vlerick
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Schelderodes trots nu ook Belgisch kampioene

Dsc06089 Schelderodes trots Jolien D'Hoore is in Hooglede-Gits Belgisch kampioene bij de junioren meisjes geworden. In een massasprint versloeg ze Evelyn Arys en Kaat Hannes.
Aanvankelijk werd de uit Erondegem afkomstige Arys als winnares gehuldigd, maar een klein uurtje na de finish werd D'Hoore officieel als winnares uitgeroepen. Hoewel de aankomstrechter D'Hoore als winnares had genoteerd (de foto's van de aanwezige persfotografen leken dit te bevestigen) werd even later omgeroepen dat Arys de nieuwe kampioene was.

Klucht
De Erondegemse kreeg tijdens de podiumceremonie ook de nationale driekleur over het hoofd, D'Hoore kreeg het zilver en eerstejaars Kaat Hannes het brons. Een klein uurtje na de finish werd echter de officiële uitslag verspreid: 1. Jolien D'Hoore; 2. Evelyn Arys; 3. Kaat Hannes. Officiële verklaring voor deze misser van formaat: een communicatiestoornis tussen aankomstrechter en de mensen van de podiumceremonie.

"Mooi dat ik ook deze titel op mijn palmares mag schrijven, maar dit is in de eerste plaats toch een serieuze klucht", verklaarde D'Hoore. "Zoiets kan toch niet in een BK? Ik heb er een serieuze spurt moeten uitpersen. In de laatste bocht werd er wat uitgewaaierd en kreeg ik een tik tegen mijn voorwiel. Zo moest ik enkele meters prijsgeven, maar gelukkig had ik nog voldoende krachten over om de strijd voor de titel aan te gaan".

Top-5
1. Jolien D'Hoore (Merelbeke), de 67,9 km in 2u01:40 (gem.: 33,607 km/u)
2. Evelyn Arys
3. Kaat Hannes
4. Jessie Daams
5. Marie-Pierre Thonon

Schelderode heeft opnieuw een reden om eens duchtig uit de bol te gaan.

Hachikodogdays brengen bijna 14.000 euro op

Bedrag_hachikodogdaysHachiko-stichteres en afgevaardigd bestuurster Caroline Thienpont en voorzitster Miche Dhondt waren wat blij met het bedrag dat rolstoelgebruiker en Hachikodogdaysvoorzitter Erwin Beckers hen gisteravond in het vooruitzicht stelde als opbrengst van de eind juni gehouden eerste rolstoelestafette en de wereldrecordprestatie 'rolstoelketting maken' opbracht. 13.878,97 euro kan Hachiko gaan spenderen aan de opleiding van nieuwe hulphonden voor mensen met een beperking. 'En misschien komt daar tegen 24 augustus - de dag dat Hachiko zijn nieuwe honden aan de nieuwe baasjes overhandigt - nog wel een beetje bij', zei Beckers.
De organisatoren van Hachikodogdays en Hachiko zelf hebben intussen beslist dat er in 2009 een nieuwe rolstoelhappening en -estafette komen. Die zullen plaatsvinden in het weekend van 29 en 30 augustus. Dan laten zij het overhandigingsfeest met de happening voor het goede doel samenvallen.

8 op 51 chauffeurs dronken

De politie hield in de nacht van zaterdag 19 op zondag 20 juli een grootschalige verkeerscontrole in de Stationsstraat in Oosterzele, aan de Heusdenbaan in Melle, aan de Plataan in Merelbeke en op de Dendermondsesteenweg in Destelbergen. 51 bestuurders werden aan een ademtest onderworpen en daaruit bleek dat 8 van hen te veel hadden gedronken. Eén bestuurder bleek onder invloed van drugs te rijden.
De agenten moesten ook pv's uitschrijven voor het rijden met een opgefokte bromfiets, het rondrijden met een niet-verzekerd voertuig, het niet bezitten van een geldig keuringsattest van de wagen en drugsbezit. Zij konden ook een gezochte persoon aanhouden.

Filosofie siert bibliotheekpanelen

Filosofische citaten: dat zijn de nieuwe publiekslokkers op de 21 bibliotheekpanelen die her en der over het Merelbeekse grondgebied verspreid staan en de toevallige passant even stil willen doen staan. Net zoals voorgaande jaren wisselen de citaten om de paar weken en kunt u ze op termijn dus rustig allemaal eens lezen.
Wie niet zolang kan wachten, kan een tochtje maken langs alle panelen aan de hand van een fraai uitgewerkte filosofietsroute die aan de bibliotheekbalie ter beschikking ligt. Met uw tweewieler kan u in eigen gemeente zo een tochtje maken van een kleine 32 km. Wie tegen de fysische inspanning opziet, kan ook opteren voor een tochtje met de wagen en ook speciaal hiervoor een uitgewerkte route meekrijgen. Een leuk idee voor een uitje in eigen gemeente en streek, lijkt ons.

Jolien D'Hoore eerste Belgische wereldkampioene juniores

Wielrenster Jolien D'Hoore is de eerste Belgische wereldkampioene ooit bij de meisjes juniores op de weg. In het Zuid-Afrikaanse Kaapstad toonde de 18-jarige Merelbeekse zich na een vrij gesloten wedstrijd sneller dan de Italiaanse Europese kampioene Valentina Scandolara en de Duitse Hanna Amend.

Brons
Na de bronzen medaille van Jessie Daams in het recente EK, een wedstrijd die D'Hoore met het oog op dit WK bewust links had laten liggen, is deze titel een nieuwe indicatie dat België over enkele grote talenten beschikt in het vrouwenwielrennen.

Brandweer zoekt 22 mensen

Jvd_brandweer_3Het was gisteren oefenavond voor de Merelbeekse brandweerlui. Zoals u op bijgaande foto van Jeffrey Van Daele kunt zien, lieten de manschappen zich door wat regen niet afschrikken om hun plunje aan te trekken en bepaalde technieken nog eens goed in te oefenen.
Toch maakt brandweercommandant Eric De Rieck zich stilaan zorgen. Het korps heeft momenteel een vacature voor 22 mensen. En deze plaatsen geraken maar niet ingevuld.
'De opkomst bij interventies is bovendien vrij laag', zegt De Rieck. 'Vroeger riep je bij een oproep bijvoorbeeld twintig mensen op zodat er effectief tien kwamen opdagen. Als er nu een respons van 30 tot 40 procent is, mogen we  tevreden zijn. Het gevolg is dat we systematisch te veel mensen moeten alarmeren. Soms gebeurt het dan dat we met veel te veel opdagen, wat de overheid afkeurt omdat die de prestaties van het personeel moet betalen. Als we aan de steeds hogere eisen in de toekomst willen voldoen, zit er niets anders op dan werken met beroepskrachten. En dat zal ook geld kosten.'
Misschien bent u wel jong en sportief en ziet u het eventueel wel zitten om tot het Merelbeekse vrijwilligerskorps toe te treden. Voor meer info kan u alvast terecht op de website www.merelbeke.be/brandweer. U kunt ook de kazerne bellen op telefoon 09-210.59.81 en vragen om een afspraak.

Nicole De Bisscop en René Schepens zijn nieuwe ambassadeurs van de gemeente

Nicole_de_bisscop Vrijdag 11 juli reikte het gemeentebestuur tijdens een academische zitting de eretitel van Merelbeeks Ambassadeur uit aan twee verdienstelijke Merelbekenaren: galerijhoudster en Chinakenner Nicole De Bisscop en bedrijfsleider René Schepens. Deze eretitel werd vorig jaar uitgereikt aan commissaris Alain Remue en is de opvolger van het Cultureel Ambassadeurschap dat onder andere aan Helmut Lotti, Nolle Versyp, Jo De Meyere, Lieven Tavernier, Marcel Van Spaandonk en Florian Heyerick werd uitgereikt.

De eerste laureaat dit jaar is Nicole De Bisscop (foto). Zij is kunsthistorica en curator, gespecialiseerd in Oosterse kunst. Vorig jaar stelde zij voor het Jubelparkmuseum “China onder dak” samen, een prestigieuze tentoonstelling over Chinese grafkunst die heel wat media-aandacht kreeg. Verder werkte zij ondermeer een aantal tentoonstellingen uit voor KBC (o.a. over Japanse kamerschermen en jadekunst), voor de Sint-Pietersabdij in Gent, het etnografisch museum in Antwerpen, ... Verder heeft ze ook heel wat publicaties en catalogi op haar naam staan over Oosterse kunst. In de Vlaamse media wordt zij vaak geraadpleegd wanneer over Chinese kunst wordt bericht. Nicole De Bisscop woont in Munte waar zij ook een galerij heeft.

De tweede laureaat is René Schepens, zaakvoerder van het Merelbeekse bedrijf ATS. ATS is een multidisciplinaire technologie-groep en viert dit jaar zijn 24ste verjaardag. Het bedrijf hecht belang aan zijn maatschappelijke rol en steunt niet alleen heel wat sportclubs en –activiteiten maar heeft ook aandacht voor publicitair minder interessante projecten. Ze financieren de restauratie van de calvariebeeldengroep in Munte en - in grotere orde - het plafond van de Sint-Pietersabdij in Gent. ATS heeft ook oog voor sociale projecten; zo bezorgden ze het Triesthuis in Gent de "financiële ruimte” om een acute nachtopvang voor daklozen in te richten

Vuurwerk fleurt Vlaams volksfeest op

Vuurwerk_11_juli_staandVuurwerk_11_juli_liggend_2 Wie er gisteravond tijdens het Merelbeekse volksfeest voor de Vlaamse feestdag bij was, kan het getuigen: vuurwerkmaker Christophe Byl deed zijn naam als één van de beste vuurwerkmakers van België alle eer aan. Omstreeks 23 uur gaf hij vanop het veld van KFC Merelbeke een spetterend muzikaal vuurwerkspektakel ten beste. Pijlen in alle kleuren en gedaanten vlogen aan een razend tempo de lucht in en kleurden de hemel als een tapijt uit 1001 Nacht.

En de aanwezige Merelbekenaren genoten, dat kunt u zien op de foto's die onze vriend-fotograaf Jeffrey Van Daele ons toezond. De foto's zelf zijn trouwens ook allebei pareltjes waarbij u, als u het spektakel moest missen, toch nog even kunt wegdromen.

Derde Quizzoektocht in het Liedermeerspark

20070825_park1 Op zondagnamiddag kan u in het Liedermeerspark deelnemen aan een heerlijk rustige activiteit voor de hele familie. Ook nu heeft de werkgroep rond Merelbeke feest! een quizzoektocht voor de hele familie uitgestippeld. Tijdens een wandeling door dit mooie park krijgt u een aantal meerkeuzevragen over de meest uiteenlopende onderwerpen voorgeschoteld.
Weet u wat de ingrediënten van Paling in ’t Groen zijn, hoe de vader van Jommeke heet of wie Briek Schotte was? De vragen zijn misschien niet allemaal even eenvoudig, maar met de hulp van de hele familie zal het zeker lukken. Voor het slimste team ligt er ook nog een mooie prijs klaar!

Quizzoektocht
zondag 13 juli 2008, starten kan van 14 tot 17 uur
Liedermeerspark (ingang Verlorenbroodstraat)
deelname gratis

meer informatie: hans.van.gasse@merelbeke.gov.be, 09 362 33 31

Kwakkelweer doet feesten in gemeentehal

Vuurwerk4 Ook dit jaar is Merelbeke feest! weer een gratis, maar vooral gezellig volksfeest voor alle leeftijden. Omdat het dit jaar plaatsgrijpt op 11 juli, de Vlaamse feestdag, wordt er gezorgd voor een spectaculair hoogtepunt: een groots muzikaal vuurwerk.

Merelbeke feest! start zoals steeds met een sterke covergroep. Om 20.30 uur is het podium voor De Plakband. Ze serveren u een mengsel van Gentse, Vlaamse en Engelse covers, soms meezingers, vaak dansbaar en altijd vol ambiance.

Hierna zorgt dj Alain De Ruyck tot 2 uur voor een volle dansvloer. Met zijn selectie populaire hits van de jaren ’60 tot nu zal hij er zeker voor zorgen dat de ambiance er in blijft.

Om 23 uur volgt het onbetwistbare hoogtepunt van de avond. Het gemeentebestuur trakteert u op een adembenemend muzikaal vuurwerk. Vuurwerkmeester Christophe Byl is één van de beste vuurwerkmakers van België en zal voor een echt wauw!-moment zorgen. Na het vuurwerk kan u op het volksbal nog verder feesten tot 2 uur.

Voor gezinnen met kinderen staan er tussen 20 en 23 uur opblaasbare speeltuigen opgesteld. Voor de allerkleinsten is er een veilig springkasteel, voor de iets oudere kinderen een opblaasbaar parcours om op te ravotten.

Door het kwakkelend weer zal het optreden en het volksbal in de gemeentehal plaatsvinden.

Merelbeke feest!
met de Plakband, dj Alain De Ruyck, kinderanimatie en een spetterend vuurwerk
vrijdag 11 juli 2008, vanaf 20.30 uur
Gemeentehallen, Kloosterstraat.
inkom gratis

Oudere berichten:
> Wie volgt Kenneth en Smes op?
> Benzinestation Total Flieberg wordt verbouwd
> De Lijn zorgt voor rechtstreekse bus naar de Blaarmeersen
> Olympiatumblers halen zes medailles in Overmere
> Avondwandeling is startschot voor project Melsen
> Gemeenteraad bespreekt nieuw sporthalontwerp
> Bloot in etalage Bloem&Pot: kunst of kul?
> Fietsroute langs Pontweg is compleet ondergelopen
> Wie wint eerste Groene Pluim?
> Hoe duur is het wonen in Merelbeke en zijn deelgemeenten?
> 'Flanders from the air'-wedstrijd heeft een winnaar
> Oorlogsfilms kijken in 't Groenendal
> Een chauffeur op tien keek te diep in het glas
> Gezocht: lesgevers voor sportactiviteiten
> College in beroep tegen hoogbouw aan Potaardeberg
> Lifestyletips, trips en hits uit jouw buurt
> Eurotuin brengt je in vakantiestemming
> Er wordt weer 'gebakkerd' voor Drie Koningen
> Gelukkig nieuwjaar, Merelbeke!
> Politiezone lauwert haar speurders

Archieven per maand:
| februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007 | januari 2007

Merelbeke blogt

  • André Vlerick blogt over Merelbeke.

    Pintenaar en onderwijzer van opleiding. André loopt hier al 45 jaar rond, waarvan ook al ruim 15 in Merelbeke. Hij houdt van fotografie en loopt tussen de Merelbekenaars met een open maar kritische blik, een luisterend oor en een hart voor wat er leeft en beweegt.

Zoeken

Nieuws uit merelbeke

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!