Home  Regio  merelbeke  merelbeke blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Merelbeke?
Laat het weten aan:
André Vlerick
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Merelbeke blogt is even met vakantie

U zal het vanaf morgen, 25 augustus, even zonder uw vertrouwde Merelbeekse blogger moeten stellen. Ik ga er even tussenuit voor een grote week en ben pas op 3 september terug. Dat betekent dat u uw dagelijkse berichtje(s) even zal moeten missen.
Tenzij er iets heel dringends is natuurlijk. Dan kunt u gerust contact opnemen met Merelbeke@nieuwsblad.be en dan zorgt wel iemand van de online-redactie dat Merelbeke tijdig van belangrijke nieuwtjes op de hoogte blijft.

Salisburylaan weer open

De E40 en R4 zijn vanaf maandag 25 augustus weer bereikbaar via de Salisburylaan. De voorbij week zijn daar werken gebeurd tussen de rotonde Campus Diergeneeskunde en de rotonde Hoveniersstraat voor de aanleg van een bufferbekken. Deze werkzaamheden zijn dusdanig vlot verlopen dat ze het doorgaand verkeer niet langer hoeven te hinderen.. Tijdens het weekend moet u nog even geduld hebben, zodat het asfalt kan uitdrogen. Vanaf maandag 25 augustus hebt u weer vrije doorgang.

Hachiko houdt overhandigingsfeest

Hachikothumbnail Hachiko, het opleidingscentrum voor hulp- en assistentiehonden, houdt zondag 24 augustus zijn jaarlijkse overhandigingsfeest. Dit gaat door in de gemeentehallen aan de Kloosterstraat.
Om 10 uur worden de nieuwste honden officieel aan hun nieuwe baasje overhandigd.
Om 12.30 uur is er een grote barbecue. Reserveren kan nog op tel. 09-230.66.81.
Om 14.30 uur krijgt het centrum de geactualiseerde opbrengst van de eerste Hachikodogdays, namelijk 14.250 euro, overhandigd.

Vanaf 14 uur is iedereen er van harte welkom voor pannenkoeken en taarten, een tombola, hondenspelletjes, een quiz voor iedereen, een affichetentoonstelling, een springkasteel, demonstraties met hulphonden, een ervaringsparcours en kinderanimatie.

Dufraing en De Wit pakken Bottelare in

Dufraingco Morgen, donderdag 21 augustus, kunt u in de reeks 'Tout Koer' voor Bottelare beleeft gaan kijken en luisteren naar de fratsen van stand up comedians Dufraing & De Wit. Zij waren in 1998 de allereerste winnaars van Humo's Comedycup en zijn ondertussen vaste gasten op radio en televisie. Zo maken zij onder meer De Raadkamer (Radio 2), De Bovenste Plank (één) en En dan nu reclame (2Be) onveilig.
Vanaf 19.30 uur pakken ze op 21 augustus Bottelare in. En daar moet u zeker bij zijn. Het kost niets, dus dat is mooi meegenomen.

Isel Foundation sluit haar domein tijdelijk af

De Isel Foundation sluit tot en met 31 augustus haar domein aan de Van Laetestraat 1 tijdelijk af voor het publiek. Dat kan er niet langer van de tentoonstelling Summer Colors genieten door het gure weer. Dat zorgde er voor dat her en der grote takken van bomen afbraken en dat zelfs één van de grote reuzen in het park volledig sneuvelde.
'Wij kunnen daardoor de veiligheid van de bezoekers en de tentoongestelde kunstwerken niet langer garanderen', zegt voorzitter Peter Cooreman. Ook de nog geplande openluchtconcerten worden afgelast.

Storm01


Storm02

Zoek een job in eigen streek

Jobbeurs_6 Steeds meer mensen zijn de files beu en kiezen voor een job dicht bij huis. Jobspotter organiseert een jobbeurs voor wie dichtbij huis wil werken - of voor wie gewoon op zoek is naar een andere baan. Op vrijdag 19 en zaterdag 20 september stellen bedrijven uit Oost-Vlaanderen zich voor in Flanders Expo te Gent. Op de jobbeurs komen bezoekers in contact met werkgevers uit de eigen provincie. Iedere bezoeker krijgt de kans om rechtstreeks te spreken met selectieverantwoordelijken van een hele reeks Oost-Vlaamse bedrijven. Geïnteresseerden kunnen zich via deze blog inschrijven en krijgen een gratis toegangskaart voor twee personen.

Waar? Flanders Expo Gent - Maaltekouter 1, 9051 Gent
Wanneer? Vrijdag 19 en zaterdag 20 september 2008 van 11 tot 19 uur

Vraag hier je gratis toegangskaart voor 2 personen!

Jolien D'Hoore haalt brons in tijdrijden

Dsc06090 Niet Jolien D'Hoore maar Evelyn Arys volgde vrijdag 15 augustus in Moeskroen Veronique Staes op als Belgische kampioene tijdrijden bij de juniores. Arys legde de omloop van 9,5 kilometer af in 13'54" en deed daarmee zes seconden beter dan zilveren medaillewinnares Jessie Daams. Jolien D'Hoore pakte de bronzen medaille in 14'28". Kaat Hannes werd vierde en Joke Bruwier vijfde.

Cumul valt dik mee

Vandaag werd op vraag van het Rekenhof in het Belgisch Staatsblad een overzicht gepubliceerd van onze politici en hun mandaten. Interessante stof voor wie eens wil weten waarmee onze verkozenen allemaal geld verdienen.
Wij maakten de oefening eens voor de Merelbeekse politici.
Om niet te uitgebreid en te vervelend te zijn, beperkten wij ons tot de leden van het schepencollege en de fractieleiders van de verschillende partijen. En we kwamen tot één grote vaststelling: in Merelbeke valt dit allemaal nog mee.

Een overzichtje

- Burgemeester Filip Thienpont (CD&V/N-VA) wordt, behalve als burgemeester, ook nog bezoldigd als bestuurder, lid van het regionaal comité en het directiecomité van Imewo en als bestuurder en lid van het uitvoerend comité van Eandis. Als voorzitter van de Landelijke Gilde en bestuurslid van zijn partij wordt hij niet betaald.
- Schepen Isabelle Van De Steene (CD&V/N-VA) is onbezoldigd zaakvoerder van een fotowinkel, maar krijgt daar voor de rest alleen haar schepenwedde bovenop.
- Schepen Hendrik De Vis (CD&V/N-VA) heeft naast zijn schepenwedde alleen nog zijn wedde als lector aan de Hogeschool Gent.
- Schepen Jan Jonckheere (Open VLD) heeft naast zijn schepenwedde alleen nog een zitpenning als lid van de politieraad.
- Zijn partijgenoot, schepen Dirk Poriau, heeft naast zijn schepenwedde en zijn normale inkomen uit zijn werk als noteerder nog een bijkomende bezoldiging als bestuurder bij IVM. Hij is ook bestuurder van het Sport- en Feestcomité Kwenenbos, maar wordt daarvoor niet betaald.
- Schepen Freddy De Keukelaere (Open VLD) wordt betaald als architect, heeft zijn schepenwedde en werkt daarnaast onbezoldigd als bestuurslid van zijn partij en lid van het hoofdbestuur van SV Melsen.
- Zijn naamgenoot en oud-burgemeester - nu OCMW-voorzitter - Luc De Keukelaere is veruit de grootste veelvraat. Hij is huisdokter, heeft een wedde als schepen van sociale zaken, OCMW-voorzitter en provincieraadslid. Hij wordt daarnaast nog bezoldigd als secretaris en lid van het vast bureau van de provincieraad en als lid van enkele provinciale commissies. Hij krijgt bovendien nog een bezoldiging als bestuurder en lid van het directiecomité van het Provinciaal Zorgcentrum Lemberge. Voor zijn bestuursmandaat bij sociale huisvestingsmaatschappij De Merelbeekse Sociale Woningen ontvangt hij geen bezoldiging.
- Schepen Bertrand Vrijens (SP.A/Spirit), advocaat, wordt alleen als schepen en lid van de politieraad  extra bezoldigd.
- Luc Van Huffel (Open VLD), voorzitter van de gemeenteraad en bediende, krijgt een extra bezoldiging als gemeente-, politie- en OCMW-raadslid en een bonus voor zijn voorzitterschap. Hij heeft daarnaast nog een betaald mandaat gehad bij Imewo en wordt nog steeds betaald als bestuurslid van het Provinciaal Zorgcentrum Lemberge.

Over naar de fractieleiders dan.
Pascal Rousseaux (CD&V/N-VA) wordt behalve voor zijn normale job als bediende extra bezoldigd als gemeenteraadslid, bestuurder van het Provinciaal Zorgcentrum Lemberge en lid van het directiecomité van de TMVW.
Patrick Lachaert (Open VLD) is advocaat en krijgt een bijkomende politieke bezoldiging als gemeenteraadslid, Vlaams Parlementslid en bestuurder bij Dexia.
Gaston De Bruyn (SP.A/Spirit) heeft naast zijn pensioen en zijn bezoldiging als gemeenteraadslid een extra inkomen als bestuurder in het Provinciaal Zorgcentrum Lemberge en de TMVW.
Groen!-fractieleider Stefaan Van Hecke heeft naast zijn advocatenwedde en zijn zitpenning als gemeente- en politieraadslid nog een bezoldiging als federaal volksvertegenwoordiger en bestuurder bij EROV.
Van Vlaams Belang-fractieleider Eric Hebbelijnck vonden wij geen gegevens terug.

Ketskesommegang brengt heel Bottelare op de been

Kunstenaars, muzikanten en poëten uit Bottelare nemen u komend weekend mee op een volledig zinnenprikkelende tocht door het centrum van Bottelare in, rond en tussen de ketskes of wegeltjes.

live muzikale en poëtische omkaderingen op vrijdag 15 augustus
tentoonstellingen van vrijdag 15 t.e.m zondag 17 augustus  van 14 tot 18 uur

Een groep geïnteresseerde, geïnspireerde mensen, vooral uit Bottelare, ging samen aan tafel zitten, startten boeiende gesprekken en mijmerden over de ketskes, kunst en een ommegang…

Er zijn tuinen, woonkamers, kleine intieme straatjes – de ketskes -, een manege, een boomgaard, het kerkportaal…    

Er zijn muzikanten, artiesten en poëten…

Subtiel groeiden deze aan elkaar met als resultaat een ketskesommegang. In het vervolgbericht krijgt u een gedetailleerd overzicht. U vindt zeker wel iets naar uw gading.

Img_1930sunset

Lees verder

Salisburylaan tot eind augustus dicht

Vanaf maandag 18 augustus start een aannemer in opdracht van het gemeentebestuur met de aanleg van een bufferbekken in de Salisburylaan. Dit bekken moet bij noodweer het overvloedige water opvangen om wateroverlast te voorkomen.
Om het bekken te kunnen bevoorraden moet in de Salisburylaan tussen de huisnummers 72 en 84 een nieuwe dwarsing van de Schellebellebeek gemaakt. Hiervoor dient de straat over haar volledige breedte te worden afgesloten voor doorgaand verkeer. Dat zal de komende weken moeten omrijden via Lembergsesteenweg, Hundelgemsesteenweg, Guldensporenlaan en Heidestraat. Plaatselijk verkeer in de Salisburylaan blijft wel toegelaten. Ook voetgangers en fietsers blijven door kunnen.
Het gemeentebestuur belooft dat het tegen 29 augustus, dus net voor het begin van het nieuwe schooljaar, de drukke doorvoerader voor het verkeer weer zal kunnen openstellen.

Oudere berichten:
> Wie volgt Kenneth en Smes op?
> Benzinestation Total Flieberg wordt verbouwd
> De Lijn zorgt voor rechtstreekse bus naar de Blaarmeersen
> Olympiatumblers halen zes medailles in Overmere
> Avondwandeling is startschot voor project Melsen
> Gemeenteraad bespreekt nieuw sporthalontwerp
> Bloot in etalage Bloem&Pot: kunst of kul?
> Fietsroute langs Pontweg is compleet ondergelopen
> Wie wint eerste Groene Pluim?
> Hoe duur is het wonen in Merelbeke en zijn deelgemeenten?
> 'Flanders from the air'-wedstrijd heeft een winnaar
> Oorlogsfilms kijken in 't Groenendal
> Een chauffeur op tien keek te diep in het glas
> Gezocht: lesgevers voor sportactiviteiten
> College in beroep tegen hoogbouw aan Potaardeberg
> Lifestyletips, trips en hits uit jouw buurt
> Eurotuin brengt je in vakantiestemming
> Er wordt weer 'gebakkerd' voor Drie Koningen
> Gelukkig nieuwjaar, Merelbeke!
> Politiezone lauwert haar speurders

Archieven per maand:
| februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007 | januari 2007

Merelbeke blogt

  • André Vlerick blogt over Merelbeke.

    Pintenaar en onderwijzer van opleiding. André loopt hier al 45 jaar rond, waarvan ook al ruim 15 in Merelbeke. Hij houdt van fotografie en loopt tussen de Merelbekenaars met een open maar kritische blik, een luisterend oor en een hart voor wat er leeft en beweegt.

Zoeken

Nieuws uit merelbeke

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!