Home  Regio  merelbeke  merelbeke blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Merelbeke?
Laat het weten aan:
André Vlerick
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

RVF Kartmart zorgt voor sportieve invalshoek op de Open Bedrijvendag

Karting Op zondag 5 oktober gaat in Vlaanderen de achttiende editie van de Open Bedrijvendag door, zeg maar het grootste eendagsevenement in Vlaanderen waarbij bedrijven van allerlei pluimage zich aan het brede publiek voorstellen.
Ieder jaar wordt het ook uitkijken naar enkele ‘buitenbeentjes’. Zo kan je ook RVF Kartmart, gevestigd in Merelbeke, omschrijven.
Zaakvoerder Rollin Vanmeerhaeghe was jaren geleden één van de toppers in het kartingcircuit. Hij reed nog wedstrijden aan de zijde van formule 1-icoon Michaël Schumacher. Ook de Belgen Marc Goossens, Bas Leinders en Jos Verstappen zetten hun eerste stappen in de autosport via de kartsport. Na een carrière in de kartsport was Rollin Vanmeerhaeghe actief in de autosport en kroonde hij zich ondermeer tot vice-Duits kampioen in de formule Ford.
Reeds gedurende zijn actieve carrière startte Rollin Vanmeerhaeghe RVF Kartmart op. Het bedrijfje dat er oorspronkelijk een erezaak van maakte om rijders te begeleiden, is ondertussen geëvolueerd naar een mooie zaak waarvan de core business zich richt tot het verbouwen van motoren voor de kartsport. In die optiek is RVF een fervente voorstander van de omschakeling van tweetakt- naar viertaktmotoren. 'Door 4-takt word het duurzamer en eenvoudiger. Het bewijs hiervan wordt geleverd door Spanje waar we de exclusieve leverancier zijn in de “Alevin”  klasse met onze omgebouwde Honda-motoren. De groei was fenomenaal! Deze klasse, op sterven na dood, telt nu 400 deelnemers verdeeld  over de verschillende regio’s. Naar dit voorbeeld zijn we momenteel ook met Denemarken en Nederland aan het verhandelen.
Bovendien is RVF Kartmart ook de Europese verdeler voor de snelste kartmotor op de markt; de Swissauto250, een superlicht product met 35 PK', zegt Vanmeerhaeghe.
Op 5 oktober stelt RVF Kartmart zijn deuren open voor het grote publiek. Men kan er nieuwe wedstrijdkarts bewonderen en er de motoren live op de testbank zien draaien. Tevens zullen enkele toppiloten aanwezig zijn en wordt ook het Duo-Matic project aan het grote publiek voorgesteld: een in samenwerking met de hogeschool KAHO Sint-Lieven ontwikkelde automatische versnellingsbak voor verhuurdoeleinden, uniek voor de kartsport.

Datum: Zondag 5 oktober 2008 doorlopend van 9 tot 17 uur
Locatie: RVF Kartmart, Bergbosstraat 196 te 9820 Merelbeke
Informatie: Rollin Vanmeerhaeghe (09/232.58.43)
Link: www.rvfkartmart.com

Mosselen smullen voor het goede doel

Op donderdag 2 oktober gaat in salons Caipirinha te Merelbeke opnieuw een exclusieve mosselavond door waarbij alles wordt bereid door de topkoks van Philippine....en een deel van de opbrengst gaat naar een goed doel. Tijdig inschrijven is een must, want de plaatsen zijn beperkt!

Mossels Handbalclub Don Bosco Gent vzw organiseert in samenwerking met Salons Caipirinha en de mosselrestaurants van Philippine op donderdag 2 oktober 2008 vanaf 19 uur een 'Exclusieve VIP-mosselavond'. Alles bereid door de topkoks uit Philippine in de Salons Caipirinha, Burgemeester Maenhautstraat 92a.

- Menu -

* Champagne Jean Dumangin Blanc de Blanc Brut met hapjes
* Mosselen 'Philippine' met verse frietjes en bijpassende wijn 'Pinot Blanc D'Alsace Gustave Lorentz 2007'
* Verse vanilleroomijs met lauwe chocoladesaus, aardbei en muntblaadje
* Mokka met versnaperingen

Een deel van de opbrengst gaat naar 'Kalliope' vzw, een woonproject voor jongvolwassenen met een handicap.
All-in prijs: 60 euro

Inschrijven kan door het juiste bedrag over te schrijven naar het rekeningnummer 390-0463762-60 met vermelding van VIP-mosselavond, je naam en het aantal personen.
Het aantal plaatsen is beperkt.
Meer info bij Geert Stevens op tel. 0495/57 27 16.

Heeft Rudi De Kerpel het werkelijk voor het zeggen?

Rudidekerpel2 Eurotuin-eigenaar en LDD-aanhanger Rudi De Kerpel heeft het in Merelbeke het meeste voor het zeggen. Dat is de voorlopige conclusie die wij moeten trekken uit de poll die Het Nieuwsblad en De Gentenaar deze maand hielden.
De Kerpel kreeg ongetwijfeld stemmen van Lijst Dedecker-sympathisanten, maar blijkt daarbuiten ook behoorlijk populair. Hij laat de zittende Merelbeekse politici, inclusief de burgemeester, achter zich. Wij hadden dat niet meteen verwacht.
Wij gunnen de goedlachse Eurotuin-baas zeker zijn triomf, maar twijfelen een beetje of hij echt wel het meeste macht heeft in de gemeente. Wie zijn wij echter om het oordeel van onze lezers in vraag te stellen? U hebt beslist, en daarmee basta! Bedankt trouwens dat zoveel mensen op de poll reageerden. Hopelijk blijft u onze blog ook volgen. Wij zullen er alvast trachten voor te blijven zorgen dat u tijdig van het Merelbeekse reilen en zeilen op de hoogte blijft.

Volleybalclub zoekt jong talent

Vdkbanner Volleybalclub VDK Gent Heren - een topclub die dit seizoen aantreedt in eerste nationale - beschikt in Merelbeke over een volledig uitgebouwde jeugdwerking. Velen weten dit spijtig genoeg niet.
Ook voor de jongste categorie - de preminiemen - ging een nieuwe groep van start. Daarbij is zeker nog plaats voor nieuw, jong bloed. Wie geboren is in 1998, 1999 of 2000 en graag met volleybal wil kennis maken, kan vrijblijvend enkele weken meespelen en dan beslissen of hij verder doet.
Ouders nemen best eerst contact op met de verantwoordelijke, zodat de spelertjes gedurende de eerste vier weken gratis verzekerd kunnen worden.
De trainingen vinden plaats op woensdag van 17 uur tot 18.30 uur en op vrijdag van 18 uur tot 19.30 uur in de sportzaal van het GILKO, Kloosterstraat 19.
Wie meer informatie wil, kan terecht bij Koen Van Caimere, tel. 09-231.68.45 of gsm 0478-25.85.94.
Wie eerst eens een kijkje wil nemen op de website van de club kan hierop terecht.

Brugjes Melsenbeek worden hersteld

De bakstenen bruggen over de Melsenbeek aan de Brandegems Ham en de Langeweide zullen worden hersteld. Die zijn volgens schepen van Openbare Werken Freddy De Keukelaere (Open VLD) zodanig verweerd, dat er instortingsgevaar dreigt.
De oppositie vroeg de schepen of hij nog wel voldoende bakstenen zal vinden voor de herstelwerken. Dat is volgens hem geen probleem. Er zijn genoeg verkopers van herbruikbare oude stenen. Bovendien, zo zegt de schepen, is de typische Scheldesteen ook nog volop nieuw te koop.
Aan de Brandegems Ham is het wel even opletten geblazen. Daar huist onder de brug namelijk een ijsvogel. Het zou zonde zijn die door de werken uit de Scheldevallei te verjagen.

Merelbeke krijgt drughond

De tien politiezones in het arrondissement Gent hebben beslist om samen een drughond aan te kopen die bij gerichte acties kan worden ingezet. De man die hem mag leiden en begeleiden is de Merelbeekse politieinspecteur Jean-Luc Engels. Deze werkt al als hondenbegeleider met een patrouillehond. Hij krijgt er de drughond binnenkort bij. Zijn functieomschrijving werd hiertoe door de politieraad ook aangepast.
Engels blijft in Merelbeke gestationeerd maar zal voortaan, net als zijn nieuwe aanwinst, in het hele arrondissement aan het werk worden gezet. Alle hieraan verbonden kosten zullen door alle zones samen worden gedragen.

Warme ontvangst voor Jolien

Dsc08450 Jolien D'Hoore, de 18-jarige wereldkampioene op de weg bij de juniores dames, haar ouders en zus en de supporters van Schelderode Sportief werden vanavond in de raadzaal van het gemeentehuis warm onthaald door het schepencollege en de mensen van de gemeenteraad. Het gebeurt dan ook niet dikwijls dat Merelbeke een kampioen(e) met een dergelijk palmares op zo'n jonge leeftijd mag huldigen.
Burgemeester Filip Thienpont en sportschepen Dirk Poriau loofden haar voor haar inzet en haar voorbeeldfunctie voor zovele Merelbeekse jongeren. En de jonge wielrenster kreeg ook een mooi glasraam van de gemeente mee naar huis.
Daarna was het tijd voor een uitgebreide fotosessie. En wie konden wij daarvoor beter vragen dan ons aller blogfotograaf Freddy Vlassenroot. De hele sessie vindt u hier.

Jolien D'Hoore wordt gehuldigd

Jolien D'Hoore, de 18-jarige trots van Schelderode, wordt morgenavond om 20 uur gehuldigd in het gemeentehuis voor haar schitterende overwinning in het wereldkampioenschap voor dames juniores eerder dit jaar. Ook voor de andere puike prestaties die ze neerzette, ontvangt ze lof en felicitaties.

Coppejans gaat, Muylaert vervangt

Christine Coppejans (SP.A/Vlaams Progressieven) heeft haar ontslag ingediend als gemeenteraadslid. Omdat de fractie graag weer een vrouw had, wordt haar plaats voortaan ingenomen door Annie Muylaert. Zij legde gisteravond vlekkeloos de eed af.
Muylaert is net als de eminence grise van de partij, Gaston De Bruyn, van Melsen afkomstig. Ze is 40 en verdient de kost als kapster. Daarnaast is ze actief in het plaatselijke toneel en in de voetbalkantine van SV Melsen. Politiek is ze nog een bijna onbeschreven blad.
Het nieuwe raadslid kreeg meteen een hele rist verantwoordelijkheden toegespeeld die ook haar voorgangster op zich had genomen.

Merelbeeks talent in Zilverlinde

Frieda_en_inge_01 Frieda Van Hove en Inge Böffgen stellen samen hun werken tentoon op 27 en 28 september van 14 tot 18 uur in de kapel en de inkomhal van het home De Zilverlinde, Dreef 2 in Scheldewindeke. De tentoonstelling is vrij te bezoeken. Wie vooraf nader met het werk van beide kunstenaressen kennis wil maken, kan surfen naar de websites www.friedavanhove.be of www.kunstindevallei.be.

Oudere berichten:
> Wie volgt Kenneth en Smes op?
> Benzinestation Total Flieberg wordt verbouwd
> De Lijn zorgt voor rechtstreekse bus naar de Blaarmeersen
> Olympiatumblers halen zes medailles in Overmere
> Avondwandeling is startschot voor project Melsen
> Gemeenteraad bespreekt nieuw sporthalontwerp
> Bloot in etalage Bloem&Pot: kunst of kul?
> Fietsroute langs Pontweg is compleet ondergelopen
> Wie wint eerste Groene Pluim?
> Hoe duur is het wonen in Merelbeke en zijn deelgemeenten?
> 'Flanders from the air'-wedstrijd heeft een winnaar
> Oorlogsfilms kijken in 't Groenendal
> Een chauffeur op tien keek te diep in het glas
> Gezocht: lesgevers voor sportactiviteiten
> College in beroep tegen hoogbouw aan Potaardeberg
> Lifestyletips, trips en hits uit jouw buurt
> Eurotuin brengt je in vakantiestemming
> Er wordt weer 'gebakkerd' voor Drie Koningen
> Gelukkig nieuwjaar, Merelbeke!
> Politiezone lauwert haar speurders

Archieven per maand:
| februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007 | januari 2007

Merelbeke blogt

  • André Vlerick blogt over Merelbeke.

    Pintenaar en onderwijzer van opleiding. André loopt hier al 45 jaar rond, waarvan ook al ruim 15 in Merelbeke. Hij houdt van fotografie en loopt tussen de Merelbekenaars met een open maar kritische blik, een luisterend oor en een hart voor wat er leeft en beweegt.

Zoeken

Nieuws uit merelbeke

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!