Home  Regio  merelbeke  merelbeke blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Merelbeke?
Laat het weten aan:
André Vlerick
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

College in beroep tegen hoogbouw aan Potaardeberg

Het college van burgemeester en schepenen van de gemeente Merelbeke heeft in zitting van 8 januari 2009 beslist om beroep aan te tekenen tegen het besluit van de deputatie van de provincie Oost-Vlaanderen van 4 december 2009 waarbij aan de NV ABOPRO uit Zwijnaarde de stedenbouwkundige vergunning wordt verleend voor het slopen van de voormalige “Salons Ter Wallen” en de nieuwbouw van 2 meergezinswoningen in de Potaardeberg 62/64 te Merelbeke.

Het college is van oordeel dat de site op zich wel geschikt is voor de bouw van 12 appartementen met ondergrondse garage voor 18 parkeerplaatsen in een ruim groen kader, maar kan niet akkoord gaan met de vierde bouwlaag waarmee één van beide gebouwen werd afgewerkt. De negatieve gevolgen voor de privacy op de rechtstreeks aanpalende percelen vormen de kern van het beroepschrift. Het besluit van het college is een opsteker voor de buurt die zelf vorige week de pers bijeenriep om zijn ongenoegen over de op provinciaal niveau afgeleverde vergunning kenbaar te maken.

Reacties

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Merelbeke blogt

  • André Vlerick blogt over Merelbeke.

    Pintenaar en onderwijzer van opleiding. André loopt hier al 45 jaar rond, waarvan ook al ruim 15 in Merelbeke. Hij houdt van fotografie en loopt tussen de Merelbekenaars met een open maar kritische blik, een luisterend oor en een hart voor wat er leeft en beweegt.

Zoeken

Nieuws uit merelbeke

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!