Home  Regio  merelbeke  merelbeke blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Merelbeke?
Laat het weten aan:
André Vlerick
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

De Lijn zorgt voor rechtstreekse bus naar de Blaarmeersen

 Regiobutton_gr_gemeenteraad

Delijn1806_cmMerelbeke moet vanaf 5 april een rechtstreekse busverbinding krijgen met het station Gent Sint-Pieters en de Blaarmeersen. Daartoe ondertekent het gemeentebestuur een koepelmodule rond mobiliteit met Gent, het Vlaamse Gewest en De Lijn.
Gent krijgt vanaf die datum een nieuwe rechtstreekse buslijn van de Blaarmeersen, langs de verschillende campussen van de universiteit aan het Sint-Pietersplein naar Gent Sint-Pieters. Die bus rijdt dan door tot aan Merelbeke Flora (Van Goethemstraat).
Daar wordt de lijn opgesplitst in twee takken. Buslijn 41 volgt van daar verder de Hundelgemsesteenweg en krijgt een terminus in Kwenenbos. Buslijn 43 neemt de Van Goethemstraat en rijdt dan verder via het Floraplein, de Gontrode Heirweg, de Fraterstraat en de faculteit Diergeneeskunde van de UGent en tot aan het psychiatrisch centrum Caritas in Melle. Op beide lijnen rijdt een bus om het uur. Op het gemeenschappelijk traject naar de Blaarmeersen is er om het half uur een bus. Op lijn 41 is er een bus tot 1.30 uur, op lijn 43 tot 21.30 uur. Bus 41 rijdt ook niet op zondag.
Door deze uitbreiding van de buslijnen komen er tussen de Molenhoek en de Sallemeulekouter voor buslijn 41 drie nieuwe haltes. Tussen Flora en Caritas (lijn 43) wordt de halteplaats Nachtegaaldreef verplaatst en komen er nieuwe haltes aan de carpoolparking (Heidestraat) en de faculteit Diergeneeskunde.
U krijgt over het nieuwe busaanbod binnenkort nog veel meer info via het gemeentelijk infomagazine, folders, persartikels... en deze blog natuurlijk.

Reacties

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Merelbeke blogt

  • André Vlerick blogt over Merelbeke.

    Pintenaar en onderwijzer van opleiding. André loopt hier al 45 jaar rond, waarvan ook al ruim 15 in Merelbeke. Hij houdt van fotografie en loopt tussen de Merelbekenaars met een open maar kritische blik, een luisterend oor en een hart voor wat er leeft en beweegt.

Zoeken

Nieuws uit merelbeke

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!