Home  Regio  merelbeke  merelbeke blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Merelbeke?
Laat het weten aan:
André Vlerick
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Er wordt weer 'gebakkerd' voor Drie Koningen

Kaartmaatschappij Kijkers zijn Zwijgers organiseert zaterdag 10 januari vanaf 19.30 in café Casino (bij Piens), Gaversesteenweg 609 in Schelderode een bakkerkaarting voor Drie Koningen. Dit traditionele kaartspel, waarbij in pelotons van 2 man en series van 16 man gekaart wordt voor drie reuzegrote rozijnebroden in de vorm van een koning, vindt dit jaar voor de 121ste keer plaats. Aan dit volksgebruik, in 1889 door bakker-slager Aloïs Reunes heringevoerd in zijn ondertussen verdwenen café Drie Koningen, is na al die jaren nog steeds (haast) niets veranderd. De inleg bedraagt 1 euro.
En zoals de maatschappij in haar naam zegt: ook kijkers zijn welkom, maar ze moeten tijdens het spel wel kunnen zwijgen.
Meer info bij voorzitter Danny Reunes op dit adres.

Reacties

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Merelbeke blogt

  • André Vlerick blogt over Merelbeke.

    Pintenaar en onderwijzer van opleiding. André loopt hier al 45 jaar rond, waarvan ook al ruim 15 in Merelbeke. Hij houdt van fotografie en loopt tussen de Merelbekenaars met een open maar kritische blik, een luisterend oor en een hart voor wat er leeft en beweegt.

Zoeken

Nieuws uit merelbeke

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!