Home  Regio  merelbeke  merelbeke blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Merelbeke?
Laat het weten aan:
André Vlerick
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Wie volgt Kenneth en Smes op?

Prinsenkandidaten2009 Wie volgt prins Kenneth en adjudant Smes op? Op die vraag moet Merelbeke zaterdag 7 februari in zaal Regi een antwoord krijgen.
In dit 43ste carnavalsjaar zou de nieuwe prins wel eens een prinses kunnen worden. De organiserende Orde der Dzjakkers heeft namelijk haar reglementen veranderd en laat nu ook vrouwen tot de verkiezing toe. Zo iets moesten ze de 20-jarige Anissa De Rycke van carnavalgroep Blanco geen twee keer zeggen. Meteen schreef de leerling-verpleegster, die al sinds haar 12de bij Blanco meedraait, zich samen met haar vriendin Kimberley De Keyzer in. Zij zouden maar wat graag de eerste Merelbeekse prinses en hofdame worden.
Hiervoor moeten ze het echter halen van Jeroen Den Haese en zijn adjudant Joe (Patrick Van der Beken). De verpleger en de vrachtwagenchauffeur van De Sparatjes zijn er namelijk evenzeer op gebrand de felbegeerde titel en de attributen binnen te rijven.
Zondagmorgen 8 februari om 1 uur moet u het normaal weten. En als u de verkiezingsavond zelf moet missen, kan u gerust naar de voorstelling van de nieuwe prins of prinses op zondagnamiddag om 16.30 uur in café De Kluize op de hoek van de Zwijnaardse- met de Gaversesteenweg.

Benzinestation Total Flieberg wordt verbouwd

Alex Flieberg, uitbater van de car wash en het Total tankstation aan de Hundelgemsesteenweg op Merelbeke Flora vroeg ons volgende melding te publiceren op Merelbeke blogt:

Vanaf eind september tot half november zal het Total-station verbouwd worden. Om de kwaliteit van de dienstverlening nog te verbeteren zal naast de piste ook het shopgebouw worden aangepakt. De shop wordt aanzienlijk groter en nieuwe artikelen zoals verse koffie en verse koffiekoeken zullen voortaan tot het assortiment behoren. Omwille van veiligheidsredenen zal het station gedurende de werken gesloten zijn. Maar de CAR WASH blijft open!
Bij de heropening van het benzinestation organiseren we interessante acties. Zo zal er elke dag een Sony DVD-speler te winnen zijn gedurende 4 weken. Verdere info volgt nog.

Alvast bedankt, Alex Flieberg Benzinestation Total Tel. 09-230.83.56

De Lijn zorgt voor rechtstreekse bus naar de Blaarmeersen

 Regiobutton_gr_gemeenteraad

Delijn1806_cmMerelbeke moet vanaf 5 april een rechtstreekse busverbinding krijgen met het station Gent Sint-Pieters en de Blaarmeersen. Daartoe ondertekent het gemeentebestuur een koepelmodule rond mobiliteit met Gent, het Vlaamse Gewest en De Lijn.
Gent krijgt vanaf die datum een nieuwe rechtstreekse buslijn van de Blaarmeersen, langs de verschillende campussen van de universiteit aan het Sint-Pietersplein naar Gent Sint-Pieters. Die bus rijdt dan door tot aan Merelbeke Flora (Van Goethemstraat).
Daar wordt de lijn opgesplitst in twee takken. Buslijn 41 volgt van daar verder de Hundelgemsesteenweg en krijgt een terminus in Kwenenbos. Buslijn 43 neemt de Van Goethemstraat en rijdt dan verder via het Floraplein, de Gontrode Heirweg, de Fraterstraat en de faculteit Diergeneeskunde van de UGent en tot aan het psychiatrisch centrum Caritas in Melle. Op beide lijnen rijdt een bus om het uur. Op het gemeenschappelijk traject naar de Blaarmeersen is er om het half uur een bus. Op lijn 41 is er een bus tot 1.30 uur, op lijn 43 tot 21.30 uur. Bus 41 rijdt ook niet op zondag.
Door deze uitbreiding van de buslijnen komen er tussen de Molenhoek en de Sallemeulekouter voor buslijn 41 drie nieuwe haltes. Tussen Flora en Caritas (lijn 43) wordt de halteplaats Nachtegaaldreef verplaatst en komen er nieuwe haltes aan de carpoolparking (Heidestraat) en de faculteit Diergeneeskunde.
U krijgt over het nieuwe busaanbod binnenkort nog veel meer info via het gemeentelijk infomagazine, folders, persartikels... en deze blog natuurlijk.

Olympiatumblers halen zes medailles in Overmere

Op zaterdag 24 en zondag 25 januari gingen in Overmere de provinciale kampioenschappen tumbling door. Opnieuw ging de ploeg van turnclub Olympia Merelbeke onder leiding van Cedric Vincent en Fien Demeulemeester met ambitie naar de wedstrijd. De turners waren achteraf ook heel gelukkig met de fraaie resultaten die ze behaalden.
Op het B-niveau haalden Silke Vermeulen en Evy Dhaese een knappe derde plaats, respectievelijk bij de beloften en de juniores. De overwinning bij juniores ging verdiend naar een zeer tevreden Camille Lievens. De andere clubgenoten Anne-Lotte Lison, Liza Servaes en Veerle Delerue behaalden tevens mooie ereplaatsen op het B-niveau.
De enige jongen van de groep, Ilja Catteeuw, haalde op zondag een gouden medaille in het instapniveau.
Daphne De Ruyck en Linde Matthys deden mee op het hoogste A-niveau. Ze werden beiden tweede in hun leeftijdscategorie. Bijna alle gymnasten konden zich reeds kwalificeren voor de Vlaamse kampioenschappen in maart. Hopelijk kunnen ze daar de prachtige resultaten van de provinciale voorronde bevestigen.


Oostvlaams 2009 004

Foto Olympia: het ereschavotje bij de juniores B-niveau met Camille Lievens (eerste plaats) en Evy Dhaese (derde plaats).

Avondwandeling is startschot voor project Melsen

Melsen, wakker worden! Elk jaar organiseert het gemeentebestuur een groot project in een buurt of deelgemeente van Merelbeke. Het zijn telkens drukbezochte evenementen. Van een vuurwerk op de sluizen aan de Florabrug over een wijk vol muziek en Spaanse sfeer in Schelderode tot een reuzenontbijt in Bottelare doorkruist het gemeentebestuur heel Merelbeke met de meest uiteenlopende activiteiten.
In 2009 is het de beurt aan Melsen. Dat is echter het enige dat al vast ligt. Omdat het project voor en door de buurt is, proberen de organisatoren er in de eerste plaats voor te zorgen dat ook alle ideeën en wensen vanuit de Melsenaars zelf komen.

Avontuurlijke avondwandeling

Vrijdag 30 januari start het project met een avontuurlijke avondwandeling. Tijdens een tocht van rond de zes kilometer door de straten en wegels rond Melsen wordt er gepeild naar de meningen en ideeën van de deelnemers. Natuurlijk wordt onderweg ook voor een drankje gezorgd, zodat iedereen zich terug kan verwarmen. Deelname aan de tocht is gratis. De bus die de mensen naar het beginpunt zal brengen, vertrekt elk half uur vanaf de parking tegenover café ‘t Oud Melsen.
De tocht is geschikt voor iedereen, maar iets moeilijker met wandelwagens of rolstoelen. Deelnemers vergeten best ook hun fluobandjes, stapschoenen en zaklamp niet!

Nog eens alle gegevens op een rijtje:
- vrijdag 30 januari aan parking café ‘t Oud Melsen, Gaversesteenweg 857
- vertrek tussen 19 en 21 uur
- deelname gratis - reserveren is niet nodig
- meer info: bel 09-210.32.14, mail naar melsen09@merelbeke.gov.be of surf naar www.melsenblogt.be

Gemeenteraad bespreekt nieuw sporthalontwerp

Regiobutton_gr_gemeenteraad Als u het politieke reilen en zeilen in Merelbeke van nabij wil blijven volgen, moet u morgen dinsdag 27 januari om 19.30 uur in de raadszaal van het gemeentehuis zijn. De politici houden er namelijk hun eerste gemeenteraad van dit nieuwe jaar.
Op de agenda onder meer het gewijzigde en dus duurdere ontwerp voor de nieuwe sporthal aan Ter Wallen, de aanleg van een glasvezelkabel van het gemeente-  naar het jeugdhuis en de uitbreiding van het openbaar vervoersaanbod tussen Gent en Merelbeke.
De Groen!-oppositie zorgde weer voor een rist van bijkomende vragen en dus agendapunten. Zo willen ze onder meer weten hoe het nu zit met het betalend parkeren, wat de invloed is van de werken op de Zwijnaardsesteenweg op de aanpalende en beschermde Scheldemeersen en wat voor stedenbouwkundig beleid het schepencollege momenteel voert.
Alleszins weer genoeg stof voor discussie. En als het wat uitloopt, meteen weer goed voor een avondvullend programma.

Bloot in etalage Bloem&Pot: kunst of kul?

Bloem&Pot3 Steven Van Hoof van bloemenzaak Bloem&Pot aan de Kerkstraat heeft nu al bijna een week twee grote naakte en goed geschapen mannenbeelden in zijn etalage staan. Als u ze nog niet zag, moet u zeker eens een kijkje gaan nemen.
Als aantrekkingspool voor de winkel zijn de beelden volgens ons geweldig goed geslaagd. De beeldhouwwerken van plaatselijk kunstenares Nadine De Meester mogen er dan ook best wezen en het is goed de kunst te brengen waar ze thuishoort: onder de mensen.
Toch is niet iedereen even enthousiast. Sommigen noemen het pure porno.
Merelbeke blogt vroeg zich af wat u er van denkt. Wij lezen het graag. Gewoon even op de reageerknop drukken en uw mening kort neerschrijven. Hou er echter wel rekening mee dat wij scheldproza en onwelvoeglijk taalgebruik zonder pardon zullen weren. Dank bij voorbaat.
Bloem&Pot1

Fietsroute langs Pontweg is compleet ondergelopen

Pontweg onder water 

Pontweg onder 2 De fietsers die de werken aan de Zwijnaardsesteenweg omzeilden via een alternatieve fietsroute langs de Pontweg, dwars door de Scheldevallei, zijn er sinds gisteren aan voor hun moeite. Door het aanhoudende regenweer zijn niet alleen de meersen maar is ook de fietsroute compleet ondergelopen. Bijgevoegde foto's, die we kregen van Freddy Vlassenroot, spreken voor zich.
Wie nog meer beelden wil zien om zich van de ernst van de situatie te vergewissen kan terecht op deze link.

Wie wint eerste Groene Pluim?

Oppositiepartij Groen! houdt zaterdag 31 januari om 18 uur in het Parochiaal Centrum van Melsen haar traditionele nieuwjaarsreceptie voor vrienden en sympathisanten. Voor het eerst reikt de partij ook een Groene Pluim uit. Wie deze krijgt, wil men nog niet verklappen.

Aansluitend bij de receptie is er om 19.30 uur ook nog een kaas- en wijnavond. Volwassenen die hieraan willen deelnemen, betalen 8 euro. Kinderen tot 12 jaar betalen 4 euro. Inschrijven voor deze kaas- en wijnavond bij Roland De Blauwer, tel. 09-384.36.06 of e-mail roland.deblauwer@skynet.be.

Hoe duur is het wonen in Merelbeke en zijn deelgemeenten?

Banner_vastgoed_blog_ge_2_2 Het Nieuwsblad en De Gentenaar pakken deze week uit met een uitgebreid vastgoeddossier. Via een aantal interessante modules kan je zelf berekenen hoeveel je kan lenen, hoeveel je notariskosten zullen bedragen en hoeveel je zal afbetalen. De ganse week lees je meer over de prijs van vastgoed in de gemeente en provincie. Koop op donderdag 22 januari zeker de krant want dan zit er een provinciale vastgoedbijlage bij. Die dag kan je op www.gentenaar.be/vastgoed de gemiddelde verkoopprijs van een huis in Merelbeke en zijn deelgemeenten opzoeken. Wij zullen op deze blog de hele week aandacht schenken aan vastgoed in uw gemeente. Hou dus ook de blog in de gaten.

Heb jij een straf verhaal over kopen en verkopen in Groot Merelbeke? Laat dan weten op vastgoed@gentenaar.be

Oudere berichten:
> Wie volgt Kenneth en Smes op?
> Benzinestation Total Flieberg wordt verbouwd
> De Lijn zorgt voor rechtstreekse bus naar de Blaarmeersen
> Olympiatumblers halen zes medailles in Overmere
> Avondwandeling is startschot voor project Melsen
> Gemeenteraad bespreekt nieuw sporthalontwerp
> Bloot in etalage Bloem&Pot: kunst of kul?
> Fietsroute langs Pontweg is compleet ondergelopen
> Wie wint eerste Groene Pluim?
> Hoe duur is het wonen in Merelbeke en zijn deelgemeenten?
> 'Flanders from the air'-wedstrijd heeft een winnaar
> Oorlogsfilms kijken in 't Groenendal
> Een chauffeur op tien keek te diep in het glas
> Gezocht: lesgevers voor sportactiviteiten
> College in beroep tegen hoogbouw aan Potaardeberg
> Lifestyletips, trips en hits uit jouw buurt
> Eurotuin brengt je in vakantiestemming
> Er wordt weer 'gebakkerd' voor Drie Koningen
> Gelukkig nieuwjaar, Merelbeke!
> Politiezone lauwert haar speurders

Archieven per maand:
| februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007 | januari 2007

Merelbeke blogt

  • André Vlerick blogt over Merelbeke.

    Pintenaar en onderwijzer van opleiding. André loopt hier al 45 jaar rond, waarvan ook al ruim 15 in Merelbeke. Hij houdt van fotografie en loopt tussen de Merelbekenaars met een open maar kritische blik, een luisterend oor en een hart voor wat er leeft en beweegt.

Zoeken

Nieuws uit merelbeke

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!