Home  Regio  merelbeke  merelbeke blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Merelbeke?
Laat het weten aan:
André Vlerick
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Oorlogsfilms kijken in 't Groenendal

Iwo_jima In gemeenschapscentrum 't Groenendal kun je vandaag, 15 januari, en volgende week donderdag, 22 januari, genieten van twee oorlogsfilms van Clint Eastwood die de strijd belichten van het Amerikaanse leger tegen de Japanners aan het eind van de Tweede Wereldoorlog op het eiland Iwo Jima. In 'Letters from Iwo Jima', op 15 januari, zie je de strijd vooral door de ogen van de Japanse militairen. In 'The Flags of Our Fathers' zie je het wedervaren van vijf Amerikaanse mariniers en een ambulancier die op het einde van de strijd de stars & stripes op het eiland plantten. De foto die hiervan werd gemaakt (zie hiernaast) maakte hen tot helden in hun thuisland.
Beide films worden ingeleid door Ivan Raes. Deelnemen, ticket en koffie met gebak na de voorstelling, kosten 4 euro per voorstelling. Inschrijven op tel. 09-210.71.67.

Reacties

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Merelbeke blogt

  • André Vlerick blogt over Merelbeke.

    Pintenaar en onderwijzer van opleiding. André loopt hier al 45 jaar rond, waarvan ook al ruim 15 in Merelbeke. Hij houdt van fotografie en loopt tussen de Merelbekenaars met een open maar kritische blik, een luisterend oor en een hart voor wat er leeft en beweegt.

Zoeken

Nieuws uit merelbeke

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!