Home  Regio  merelbeke  merelbeke blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Merelbeke?
Laat het weten aan:
André Vlerick
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Binnenkort weer roofvogelcursus in Munte

Havik_00027086PF

Op 13 maart start in Munte een gloednieuwe cursus roofvogels leren herkennen. Het is een cursus voor beginners, verspreid over 3 vrijdagavonden en twee veldexcursies in het weekend. De cursus richt zich tot alle vogel- en roofvogelliefhebbers en schenkt heel wat aandacht aan het leren herkennen van onze buizerds, haviken, valken, kiekendieven, wouwen en andere in onze streken voorkomende dagroofvogels. Er wordt heel wat nieuw en uniek beeldmateriaal getoond en de mooie beelden worden aangevuld met live commentaar en boeiende anekdotes over het leven van onze roofvogels, nog steeds een populaire dierengroep.

Lesgever is vogel- en roofvogelspecialist Eddy Gadeyne, die al vele jaren cursussen over roofvogels en andere vogels verzorgt en heel wat veldervaring heeft. Elke les wordt voorzien van een uitgebreide infostand en er kan kennis gemaakt worden met de nieuwe natuurvereniging De Kraanvogel.

De lesavonden gaan door op vrijdagen 13, 20 en 27 maart en vangen telkens aan om 20 uur stipt in het gemeentelijk ontmoetingscentrum Ruspoel, Ruspoel 1 te Munte dorp (naast de kerk). Elke deelnemer ontvangt een uitgebreid documentatiepakket. De cursus is geschikt voor liefhebbers van elke leeftijd. Er is geen voorkennis vereist. Het aantal deelnemers is wel beperkt tot 60. Daarom is het noodzakelijk vooraf in te schrijven en uw plaatsen te reserveren op tel. 0474-41.65.81.

Deze voorjaarscursus is een eerste deel van twee cycli over deze vogels. Beide cycli kunnen ook als afzonderlijk deel gevolgd worden en worden ten sterkste aanbevolen aan iedereen die iets over onze roofvogels te weten wil komen.

Reacties

Laat een reactie achter


Merelbeke blogt

  • André Vlerick blogt over Merelbeke.

    Pintenaar en onderwijzer van opleiding. André loopt hier al 45 jaar rond, waarvan ook al ruim 15 in Merelbeke. Hij houdt van fotografie en loopt tussen de Merelbekenaars met een open maar kritische blik, een luisterend oor en een hart voor wat er leeft en beweegt.

Zoeken

Nieuws uit merelbeke

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!