Home  Regio  merelbeke  merelbeke blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Merelbeke?
Laat het weten aan:
André Vlerick
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Buurt naar Raad van State tegen Sportpark Melsen

Het zogenaamde Sportpark Melsen, dat een nieuw onderkomen moet bieden aan de lokale voetbalploeg SV Melsen, blijft in Merelbeke voor beroering zorgen. Na protesten en petities en het desondanks goedkeuren van het plan door de gemeenteraad en de deputatie v van Oost-Vlaanderen , stappen enkele buurtbewoners nu naar de Raad van State om het plan nietig te doen verklaren. De dappere burgers krijgen de steun van de Vriendenkring Den Bollaert (die de buren vertegenwoordigt), Red Openruimte Melsen (een groep van verontruste andere Merelbekenaars) en Natuurpunt. Die nemen het allemaal niet dat SV Melsen aan de Haerlinkstraat-Bollaertstraat een accommodatie wil neerpoten van drie voetbalterreinen, een parking voor 125 wagens en een 1.000 m² aan gebouwen. En dat hiervoor 4 hectare landschappelijk waardevol agrarisch gebied zou moeten sneuvelen. Het ongenoegen is groot en de actievoerders beseffen dat ze zich nu bij de voetbalclub nog minder populair maken dan ze al zijn. De procedure bij de Raad van State kan namelijk jaren aanslepen. SV Melsen-voorzitter Jacques Hulsbosch en burgemeester Filip Thienpont lieten bij de collega's van Het Laatste Nieuws al optekenen dat ze het echt niet eerlijk vinden. Hulsbosch spreekt van mensen die wel zelf open ruimte aansneden voor een eigen woning maar nu niet meer verdragen dat ook nog anderen van dit recht gebruik maken. Ondertussen blijft de club zitten met de problemen waar ze al een tijd mee kampen: een slecht veld in de beschermde Scheldevallei en een accommodatie die niet meer van deze tijd is.

Reacties

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Merelbeke blogt

  • André Vlerick blogt over Merelbeke.

    Pintenaar en onderwijzer van opleiding. André loopt hier al 45 jaar rond, waarvan ook al ruim 15 in Merelbeke. Hij houdt van fotografie en loopt tussen de Merelbekenaars met een open maar kritische blik, een luisterend oor en een hart voor wat er leeft en beweegt.

Zoeken

Nieuws uit merelbeke

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!