Home  Regio  merelbeke  merelbeke blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Merelbeke?
Laat het weten aan:
André Vlerick
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Demoteam Olympia wint Klokke Roeland Cup

Klokke Roeland Cup 2009 Zaterdag 21 februari ging, in een tot de nok gevulde sporthal Bourgoyen te Gent, het democircuit 2009 van start met de Klokke Roeland Cup. Dit was de eerste wedstrijd in een reeks van vier met als hoogtepunt de finale in september.
11 teams waren afgezakt naar Gent om het beste van zichzelf te geven. Meer dan 450 gymnasten brachten een spektakel van dans, acro en tumbling. De loting had bepaald dat Turnclub Olumpia Merelbeke het demoseizoen op gang moest trekken. Zij brachten hun oefening “Tricoloré” met een enorme uitstraling en flair. Gedurfde acrodelen werden afgewisseld met spectaculaire tumblingreeksen. De gymnasten genoten zichtbaar van hun prestatie. Het dak werd onmiddellijk van de sporthal gedanst en geturnd.
De lat was meteen zeer hoog gelegd. Nadien bleek geen enkel ander team er nog in te slagen de prestatie van Merelbeke te evenaren. Turnclub Olympia Oosterzele werd mooi tweede en het podium werd volledig gemaakt door Acro II Gym uit Brasschaat. De talrijk meegereisde Merelbeekse fans waren natuurlijk door het dolle heen na de bekendmaking van de punten. De jury had andermaal plichtsbewust hun taak volbracht. Merelbeke is een verdiende winnaar met een mooie vernieuwende oefening vol dans, spektakel en durf gebracht door een ploeg uitstekende gymnasten. De terecht fiere trainers Grietje De Braeckeleer, Marietje De Braeckeleer, Elke Colman en choreografe Ann Van Vooren deelden mee in de feestvreugde.
Op zondag 22 maart gaat in Dendermonde de tweede wedstrijd van start. Dan strijden opnieuw verschillende demoteams voor de fel begeerde Ros Beiaard Cup. Het spreekt vanzelf dat Olympia Merelbeke ook hier als favoriet van start zal gaan. Alle supporters op post!
Wij vermelden nog graag dat het demoteam van Olympia Merelbeke kan gehuurd worden om uw festiviteit of gala op te fleuren. Als u eens iets extra of anders wil aarzel dan niet Turnclub Olympia Merelbeke te boeken (info: Stanny Verbeurght, tel. 09-330.36.96).

Reacties

Leve Merelbeke!!

  op 23 februari 2009 om 12:23

Terecht gewonnnen!

  op 3 maart 2009 om 22:18

je kweet wij zijn mega goe !

en we zijn zeker teregt gewonnen !

 Iemand op 6 maart 2009 om 11:49

OOsterzele 2x mgoud eh!! yigaaa :d

  op 2 april 2009 om 21:21

acro twee gym is veel beter

alexandra op 24 augustus 2009 om 10:00

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Merelbeke blogt

  • André Vlerick blogt over Merelbeke.

    Pintenaar en onderwijzer van opleiding. André loopt hier al 45 jaar rond, waarvan ook al ruim 15 in Merelbeke. Hij houdt van fotografie en loopt tussen de Merelbekenaars met een open maar kritische blik, een luisterend oor en een hart voor wat er leeft en beweegt.

Zoeken

Nieuws uit merelbeke

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!