Home  Regio  merelbeke  merelbeke blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Merelbeke?
Laat het weten aan:
André Vlerick
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Binnenkort weer roofvogelcursus in Munte

Havik_00027086PF

Op 13 maart start in Munte een gloednieuwe cursus roofvogels leren herkennen. Het is een cursus voor beginners, verspreid over 3 vrijdagavonden en twee veldexcursies in het weekend. De cursus richt zich tot alle vogel- en roofvogelliefhebbers en schenkt heel wat aandacht aan het leren herkennen van onze buizerds, haviken, valken, kiekendieven, wouwen en andere in onze streken voorkomende dagroofvogels. Er wordt heel wat nieuw en uniek beeldmateriaal getoond en de mooie beelden worden aangevuld met live commentaar en boeiende anekdotes over het leven van onze roofvogels, nog steeds een populaire dierengroep.

Lesgever is vogel- en roofvogelspecialist Eddy Gadeyne, die al vele jaren cursussen over roofvogels en andere vogels verzorgt en heel wat veldervaring heeft. Elke les wordt voorzien van een uitgebreide infostand en er kan kennis gemaakt worden met de nieuwe natuurvereniging De Kraanvogel.

De lesavonden gaan door op vrijdagen 13, 20 en 27 maart en vangen telkens aan om 20 uur stipt in het gemeentelijk ontmoetingscentrum Ruspoel, Ruspoel 1 te Munte dorp (naast de kerk). Elke deelnemer ontvangt een uitgebreid documentatiepakket. De cursus is geschikt voor liefhebbers van elke leeftijd. Er is geen voorkennis vereist. Het aantal deelnemers is wel beperkt tot 60. Daarom is het noodzakelijk vooraf in te schrijven en uw plaatsen te reserveren op tel. 0474-41.65.81.

Deze voorjaarscursus is een eerste deel van twee cycli over deze vogels. Beide cycli kunnen ook als afzonderlijk deel gevolgd worden en worden ten sterkste aanbevolen aan iedereen die iets over onze roofvogels te weten wil komen.

Jeugdraad houdt feestje voor 25ste verjaardag

Affiche Project 2000-2009 (RGB) De jeugdraad viert komend weekend zijn 25ste verjaardag en laat dit niet onopgemerkt voorbij gaan.
Op vrijdag 27 februari om 20 uur is er in de gemeentehallen een receptie met feestredes, de voorstelling van een heuse fuifwijzer en een optreden van The Home Cooking Band. Voorts kun je in een tentoonstelling bekijken wat de jeugdraad in de afgelopen 25 jaar allemaal uitspookte en realiseerde.
Zaterdag 28 februari laat men voor Project 2000 - dat trouwens zijn 10de verjaardag viert - dan het grote muzikaal geweld op jong en iets minder jong los met vanaf 20.30 uur de Skatchou Bottos and Tha Dancing Boots, de Brugse formatie Lemon (onder meer bekend van de titelsong uit Kinderen van Dewindt) en als topper de glamrockformatie A Brand. Die kent u ongetwijfeld van hun eerste hit Hammerhead en nummers als TIme, The Bubbles and Resolver die erop volgden. Zij garanderen u een stevige set waar niemand onberoerd bij blijft.
Deejay Tim mag daarna de danslustigen nog op een spetterende afterparty trakteren.
Kaartjes 10 euro zijn te koop in de Videodrome op de Gaversesteenweg, in het Gildenhuis van Melle Vogelhoek, in de VDK (naast de CM op de Hundelgemsesteenweg) en natuurlijk bij alle jeugdverenigingen.
Jovo-kaarthouders van de VDK betalen maar 7 euro.
Wie zijn entreegeld liever aan de kassa vereffent, moet 14 euro ophoesten.
Het is een kwestie van er nog snel bij te zijn want veel meer dan 900 aanwezigen kan de zaal niet echt aan.

De wandeldag in Merelbeke: een fotoverslag

Evy80 Niet alleen onze trouwe persfotograaf Frederik was vandaag op de afspraak met Evy Gruyaert voor de voorstelling van haar boek Start to Walk. Ook onze Merelbeekse BV-vriend en amateurfotograaf Freddy Vlassenroot haalde de VRT-omroepster voor zijn lens.
Freddy maakte trouwens een complete fotoreportage van de Nationale Wandeldag in Merelbeke. Die kunt u rustig hier bekijken. Uiteindelijk zakten 6.279 wandelaars vandaag naar Merelbeke af. Een puik resultaat voor de organiserende club Postiljon Wandelclub Merelbeke, die kan terugkijken op een vlekkeloos verloop.

Demoteam Olympia wint Klokke Roeland Cup

Klokke Roeland Cup 2009 Zaterdag 21 februari ging, in een tot de nok gevulde sporthal Bourgoyen te Gent, het democircuit 2009 van start met de Klokke Roeland Cup. Dit was de eerste wedstrijd in een reeks van vier met als hoogtepunt de finale in september.
11 teams waren afgezakt naar Gent om het beste van zichzelf te geven. Meer dan 450 gymnasten brachten een spektakel van dans, acro en tumbling. De loting had bepaald dat Turnclub Olumpia Merelbeke het demoseizoen op gang moest trekken. Zij brachten hun oefening “Tricoloré” met een enorme uitstraling en flair. Gedurfde acrodelen werden afgewisseld met spectaculaire tumblingreeksen. De gymnasten genoten zichtbaar van hun prestatie. Het dak werd onmiddellijk van de sporthal gedanst en geturnd.
De lat was meteen zeer hoog gelegd. Nadien bleek geen enkel ander team er nog in te slagen de prestatie van Merelbeke te evenaren. Turnclub Olympia Oosterzele werd mooi tweede en het podium werd volledig gemaakt door Acro II Gym uit Brasschaat. De talrijk meegereisde Merelbeekse fans waren natuurlijk door het dolle heen na de bekendmaking van de punten. De jury had andermaal plichtsbewust hun taak volbracht. Merelbeke is een verdiende winnaar met een mooie vernieuwende oefening vol dans, spektakel en durf gebracht door een ploeg uitstekende gymnasten. De terecht fiere trainers Grietje De Braeckeleer, Marietje De Braeckeleer, Elke Colman en choreografe Ann Van Vooren deelden mee in de feestvreugde.
Op zondag 22 maart gaat in Dendermonde de tweede wedstrijd van start. Dan strijden opnieuw verschillende demoteams voor de fel begeerde Ros Beiaard Cup. Het spreekt vanzelf dat Olympia Merelbeke ook hier als favoriet van start zal gaan. Alle supporters op post!
Wij vermelden nog graag dat het demoteam van Olympia Merelbeke kan gehuurd worden om uw festiviteit of gala op te fleuren. Als u eens iets extra of anders wil aarzel dan niet Turnclub Olympia Merelbeke te boeken (info: Stanny Verbeurght, tel. 09-330.36.96).

Evy fleurt regenachtige wandeldag van Victor op

  EvymetVictor    Duizenden bezoekers en deelnemers op de wandeldag van wandelclub Postiljon in Merelbeke; Licht druilerig regentje ook, maar dat kon de pret niet echt derven.

Evy Gruyaert kwam rond de middag haar nieuwste boek Start to walk voorstellen en poseerde daarvoor graag met minister Bert Anciaux en ook met de burgemeester van Merelbeke.

Victor Van De Vel (75) liet even zijn werk van tafelopruimer staan om tot bij Evy langs te gaan: 'Ik ben al 16 jaar lid van de wandelclub, vroeger wandelde ik twee keer in de week, en ook op zaterdag en zondag, telkens 10 tot 12 km. Maar na een hartoperatie kan dat niet meer. Maar 's avonds, fleurt Evy mijn dag weer op, als ze omroept. Daarom wou ik met haar op de foto. Evy en Katja Retsin, dat zijn mijn favorieten. Katja, daar heb ik al eens knie tegen knie mee gezeten. Op de trein!'

Postiljon Wandelclub Merelbeke ontvangt Nationale Wandeldag

Wandel2 Postiljon Merelbeke mag zondag 22 februari voor de derde keer in zijn bestaan de Nationale Wandeldag van wandelfederatie Aktivia organiseren.
Verwacht wordt dat zo'n 10.000 wandelaars zich tussen 7 en 15 uur aan de inschrijvingstafel in de gemeentehallen, Kloosterstraat, zullen aanbieden. Er zijn uitgepijlde tochten van 6,8 km, 9,8 km, 12,6 km, 18,7 km, 25,7 km, 32,8 km of 43,1 km. Elk van de tochten doet één of meerdere mooie plekjes in de gemeente aan.
In de hallen is er animatie door Gert Van Dam en The Comets. Om 11 uur stelt TV-presentatrice Evy Gruyaert er in aanwezigheid van Vlaams minister van Sport Bert Anciaux ook haar nieuwste boek 'Start to walk' voor. Daarna wagen zowel Evy als de minister zich ook aan een wandeltocht.

U leest meer over deze wandelhoogdag voor Oost-Vlaanderen in de gedrukte krant van morgen, vrijdag.
Meer info en inschrijvingen op de website van de organisatoren. Veel stapgenot!

Pintenaartjes beleven dolfijne integratiedag met Speciale Olympiers in Merelbeeks zwembad

Zwemzogren04 Foto Guy Van Den Bossche

Breng een flinke 100 vijfdeklassers van de Pintse basisscholen en een kleine 40 volwassen zwemmers met een mentale handicap samen in een zwembad vol ballen, matten en andere toffe spullen en je krijgt gegarandeerd een feest. Dat moet Pintenaar Lieven De Borchgraeve gedacht hebben toen hij als zwemcoach van de Belgische atleten die deelnamen aan de jongste Special Olympics voorstelde om in het zwembad van Merelbeke een sportieve integratiedag te houden tussen de scholen uit zijn geboortedorp en de gehandicaptenvoorzieningen uit de ruime omgeving.

Het initiatief mondde uit in een echt feest, waar zowel de kinderen als hun vrienden-voor-een-dag met volle teugen van genoten. Terwijl de ene helft zich sportief amuseerde in het zwembad, verkende de andere helft de omgeving. En op de middag werden de rollen omgedraaid.

Dit 'zwemmen zonder grenzen', waaraan ook Pints sportschepen Luc Dekimpe voor het volle pond zijn medewerking aan verleende, zal nog lang over de tong blijven gaan en door alle deelnemers als een onvergetelijke belevenis worden herinnerd.

Het is spijtig dat dergelijke dingen niet vaker kunnen gebeuren. Onze maatschappij zou er een stuk vriendelijker en minder verzuurd door worden.

Ingeborg brengt je bij Eurotuin tot rust

Ingeborg mediteert Wie behoefte heeft om zijn of haar leven even in een lagere versnelling te plaatsen, moet op vrijdag 20 februari zeker bij Eurotuin zijn. Ingeborg Sergeant laat de bezoekers kennis maken met de kracht van meditatie en Dru Yoga en hoe je dit zelf kan toepassen.
We kennen Ingeborg van programma’s als Schuif Af en Blind Date en zij combineerde haar tv-werk met een bloeiende zangcarrière. De spring-in-‘t-veld heeft haar leven ondertussen letterlijk op een lager pitje gezet. De voorbije acht jaar heeft zij zich verdiept in meditatie, yoga en allerhande stromingen van zelfontwikkeling en hoger bewustzijn. Met de nodige humor en op een zeer toegankelijke manier introduceert Ingeborg je in de wondere wereld van zelfontwikkeling en meditatie. Daarenboven krijg je concrete tips om je thuis in deze materie te verdiepen. Een interactieve lezing voor iedereen die meer kwaliteit en levensenergie wenst. Zowel jong als oud kunnen worden aangesproken door deze levenswijze.

Wat is meditatie?
Meditatie staat volop in de belangstelling. De voordelen ervan worden steeds duidelijker en zijn door onderzoek bewezen. Mediteren wordt steeds minder gezien als een zweverige en geheimzinnige bezigheid. Steeds meer mensen zien het als een hulpmiddel om innerlijk tot rust te komen. Het is aangeraden om in het begin gebruik te maken van cd's of opnames van geleide meditaties. Op deze cd's wordt gebruik gemaakt van achtergrondmuziek die speciaal ontworpen is om het alfa niveau te bereiken. Verder worden vaak ontspanningsoefeningen gegeven die goed zijn om meer en meer in die ontvankelijke staat te komen die meditatie mogelijk maakt.
Ingeborg heeft 4 cd’s gemaakt rond thema’s die voor iedereen als heel waardevol ervaren word.

Wat is Dru yoga?
Klachten veroorzaakt door stress kunnen op een diep niveau aangepakt worden met Dru Yoga omwille van de zachte aanpak en ontspanning van het bewustzijn. Omwille van de onderlinge verbondenheid van de gevoelens, lichaam en geest, kan je door het veranderen van één van hen, de kracht hebben om de andere te veranderen. Een voorbeeld. Een verbeterde beweeglijkheid in de ruggengraat of gewrichten als gevolg van yoga-bewegingen of houdingen kan resulteren in het vrijkomen van opgeslagen emoties van vroegere trauma’s. Als we deze bewaarde emoties los kunnen laten, kunnen chronische pijn en ziekte opgelost worden. In yoga is het hartcentrum gekend als het centrum van transformatie.
Dru yoga wordt dikwijls “yoga van het hart” genoemd omdat het de nadruk legt op het activeren van de kracht van het hart. Vele houdingen en sequenties van de Dru Yoga zijn erop gemaakt om de nadis (energiestromen) rondom het hartcentrum te stimuleren. Dit is een sleutelfactor in de werking van Dru yoga als therapie.

Deze bijeenkomst is een aanrader voor beginners én voor mensen die verdieping wensen.

Nog even de praktische gegevens.
Wat? Interactieve lezing over meditatie en Dru Yoga
Wie? Ingeborg
Wanneer? Vrijdag 20 februari van 19.30 uur tot 21.30 uur
Waar? Eurotuin Merelbeke,Fraterstraat 111, 9820 Merelbeke
Hoe deelnemen? Inschrijven kan via de website www.eurotuin.be

Politie heeft vier nieuwe combi's

Combi_5 Zonechef Yves Asselman kreeg gisteren van Oosterzeels burgemeester Johan Van Durme, voorzitter van het politiecollege Regio Rhode&Schelde, de sleutels overhandigd van vier gloednieuwe combi's van het type Volkswagen Transporter voor de interventiedienst.
Het zijn alle vier wagens met een turbodiesel motor, maar met een automatische versnellingsbak en een handbediende airco voor het comfort van de gebruikers. Of de vier interventievoertuigen ook gepantserd zijn, weten wij niet. Of ze, zoals een rist combi's van de federale politie, daartoe enkele steunbalken in de carrosserie moeten missen evenmin.
Bedoeling is alvast dat de wagens het toch makkelijk 180.000 km uithouden. Dan mogen ze echter liefst niet botsen.

Veel eretitels voor gewezen politici

Regiobutton_gr_gemeenteraad De raadzaal van het gemeentehuis zou vanavond wel eens goed vol kunnen zitten. Wij verwachten namelijk niet alleen de trouwe toehoorders van elke keer, maar ook een rist gewezen Merelbeekse politici.
Hun opvolgers moeten namelijk in openbare zitting beslissen of ze hen allemaal een titel van ereraadslid (ere-gemeenteraadslid of ere-OCMW-raadslid) toekennen. Je zou voor minder nog eens van achter je tv komen, menen wij.

Oudere berichten:
> Wie volgt Kenneth en Smes op?
> Benzinestation Total Flieberg wordt verbouwd
> De Lijn zorgt voor rechtstreekse bus naar de Blaarmeersen
> Olympiatumblers halen zes medailles in Overmere
> Avondwandeling is startschot voor project Melsen
> Gemeenteraad bespreekt nieuw sporthalontwerp
> Bloot in etalage Bloem&Pot: kunst of kul?
> Fietsroute langs Pontweg is compleet ondergelopen
> Wie wint eerste Groene Pluim?
> Hoe duur is het wonen in Merelbeke en zijn deelgemeenten?
> 'Flanders from the air'-wedstrijd heeft een winnaar
> Oorlogsfilms kijken in 't Groenendal
> Een chauffeur op tien keek te diep in het glas
> Gezocht: lesgevers voor sportactiviteiten
> College in beroep tegen hoogbouw aan Potaardeberg
> Lifestyletips, trips en hits uit jouw buurt
> Eurotuin brengt je in vakantiestemming
> Er wordt weer 'gebakkerd' voor Drie Koningen
> Gelukkig nieuwjaar, Merelbeke!
> Politiezone lauwert haar speurders

Archieven per maand:
| februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007 | januari 2007

Merelbeke blogt

  • André Vlerick blogt over Merelbeke.

    Pintenaar en onderwijzer van opleiding. André loopt hier al 45 jaar rond, waarvan ook al ruim 15 in Merelbeke. Hij houdt van fotografie en loopt tussen de Merelbekenaars met een open maar kritische blik, een luisterend oor en een hart voor wat er leeft en beweegt.

Zoeken

Nieuws uit merelbeke

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!