Home  Regio  merelbeke  merelbeke blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Merelbeke?
Laat het weten aan:
André Vlerick
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Ingeborg brengt je bij Eurotuin tot rust

Ingeborg mediteert Wie behoefte heeft om zijn of haar leven even in een lagere versnelling te plaatsen, moet op vrijdag 20 februari zeker bij Eurotuin zijn. Ingeborg Sergeant laat de bezoekers kennis maken met de kracht van meditatie en Dru Yoga en hoe je dit zelf kan toepassen.
We kennen Ingeborg van programma’s als Schuif Af en Blind Date en zij combineerde haar tv-werk met een bloeiende zangcarrière. De spring-in-‘t-veld heeft haar leven ondertussen letterlijk op een lager pitje gezet. De voorbije acht jaar heeft zij zich verdiept in meditatie, yoga en allerhande stromingen van zelfontwikkeling en hoger bewustzijn. Met de nodige humor en op een zeer toegankelijke manier introduceert Ingeborg je in de wondere wereld van zelfontwikkeling en meditatie. Daarenboven krijg je concrete tips om je thuis in deze materie te verdiepen. Een interactieve lezing voor iedereen die meer kwaliteit en levensenergie wenst. Zowel jong als oud kunnen worden aangesproken door deze levenswijze.

Wat is meditatie?
Meditatie staat volop in de belangstelling. De voordelen ervan worden steeds duidelijker en zijn door onderzoek bewezen. Mediteren wordt steeds minder gezien als een zweverige en geheimzinnige bezigheid. Steeds meer mensen zien het als een hulpmiddel om innerlijk tot rust te komen. Het is aangeraden om in het begin gebruik te maken van cd's of opnames van geleide meditaties. Op deze cd's wordt gebruik gemaakt van achtergrondmuziek die speciaal ontworpen is om het alfa niveau te bereiken. Verder worden vaak ontspanningsoefeningen gegeven die goed zijn om meer en meer in die ontvankelijke staat te komen die meditatie mogelijk maakt.
Ingeborg heeft 4 cd’s gemaakt rond thema’s die voor iedereen als heel waardevol ervaren word.

Wat is Dru yoga?
Klachten veroorzaakt door stress kunnen op een diep niveau aangepakt worden met Dru Yoga omwille van de zachte aanpak en ontspanning van het bewustzijn. Omwille van de onderlinge verbondenheid van de gevoelens, lichaam en geest, kan je door het veranderen van één van hen, de kracht hebben om de andere te veranderen. Een voorbeeld. Een verbeterde beweeglijkheid in de ruggengraat of gewrichten als gevolg van yoga-bewegingen of houdingen kan resulteren in het vrijkomen van opgeslagen emoties van vroegere trauma’s. Als we deze bewaarde emoties los kunnen laten, kunnen chronische pijn en ziekte opgelost worden. In yoga is het hartcentrum gekend als het centrum van transformatie.
Dru yoga wordt dikwijls “yoga van het hart” genoemd omdat het de nadruk legt op het activeren van de kracht van het hart. Vele houdingen en sequenties van de Dru Yoga zijn erop gemaakt om de nadis (energiestromen) rondom het hartcentrum te stimuleren. Dit is een sleutelfactor in de werking van Dru yoga als therapie.

Deze bijeenkomst is een aanrader voor beginners én voor mensen die verdieping wensen.

Nog even de praktische gegevens.
Wat? Interactieve lezing over meditatie en Dru Yoga
Wie? Ingeborg
Wanneer? Vrijdag 20 februari van 19.30 uur tot 21.30 uur
Waar? Eurotuin Merelbeke,Fraterstraat 111, 9820 Merelbeke
Hoe deelnemen? Inschrijven kan via de website www.eurotuin.be

Reacties

armoe troef in eurotuin, zoals gewoonlijk
hoe lang gaar deze rotzooi nog duren

er is crisis en in eurotuin zeker
wat een vuile boel in een nieuwe winkel

dat je er op 1 jaar tijd zo een vuile nest kan van maken is een glansprestatie

en ik die dacht dat homo's propere mensen waren

 nico verlinden op 21 februari 2009 om 18:44

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Merelbeke blogt

  • André Vlerick blogt over Merelbeke.

    Pintenaar en onderwijzer van opleiding. André loopt hier al 45 jaar rond, waarvan ook al ruim 15 in Merelbeke. Hij houdt van fotografie en loopt tussen de Merelbekenaars met een open maar kritische blik, een luisterend oor en een hart voor wat er leeft en beweegt.

Zoeken

Nieuws uit merelbeke

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!