Home  Regio  merelbeke  merelbeke blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Merelbeke?
Laat het weten aan:
André Vlerick
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Jeroen I is nieuwe prins carnaval

Prins 2009 - 1 Jeroen Den Haese (28) en Patrick Van der Beken (39) of Joe mogen zich sinds vanmorgen de 43ste prins carnaval en adjudant noemen.

In een overvolle zaal Regi trad het duo in het strijdperk tegen het eerste dameskoppel dat aan de titelstrijd meedeed, Anissa De Rycke en haar vriendin Kimberly De Keyzer. En beide kandidatenkoppels bleken echt wel aan elkaar gewaagd. Allebei een zeer goede voorstelling, een prachtige show en een even grote kennis van de drankjes die hen voorgeschoteld werden. Zelfs in de muziekproef hoefden ze niet echt voor mekaar onder te doen.

De finale kennisvragen over carnaval bleken echter duidelijk een kolfje naar de hand van de verpleger en de chauffeur die voor de Sparatjes de kleuren verdedigden. Jeroen en Joe mogen zich daarom nu een heel jaar lang de fiere dragers van de feestmantel, steek en scepter van de Dzjakkers noemen en het Merelbeekse carnaval in heel Vlaanderen gaan vertegenwoordigen. Een taak waar het duo reikhalzend naar uitkijkt en die ze met stijl willen vervullen.

Ondertussen zouden voor het 44ste carnavaljaar alweer kandidaten klaar staan. En weer zou hierbij een vrouw met troonambities zitten.

Dat wordt echter nog even afwachten. Eerst wat bekomen en daarna het drukke carnavalsweekend van 20, 21 en 22 maart zonder kleurscheuren overleven. Daarna zien we nog wel.

Reacties

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Merelbeke blogt

  • André Vlerick blogt over Merelbeke.

    Pintenaar en onderwijzer van opleiding. André loopt hier al 45 jaar rond, waarvan ook al ruim 15 in Merelbeke. Hij houdt van fotografie en loopt tussen de Merelbekenaars met een open maar kritische blik, een luisterend oor en een hart voor wat er leeft en beweegt.

Zoeken

Nieuws uit merelbeke

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!