Home  Regio  merelbeke  merelbeke blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Merelbeke?
Laat het weten aan:
André Vlerick
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Pintenaartjes beleven dolfijne integratiedag met Speciale Olympiers in Merelbeeks zwembad

Zwemzogren04 Foto Guy Van Den Bossche

Breng een flinke 100 vijfdeklassers van de Pintse basisscholen en een kleine 40 volwassen zwemmers met een mentale handicap samen in een zwembad vol ballen, matten en andere toffe spullen en je krijgt gegarandeerd een feest. Dat moet Pintenaar Lieven De Borchgraeve gedacht hebben toen hij als zwemcoach van de Belgische atleten die deelnamen aan de jongste Special Olympics voorstelde om in het zwembad van Merelbeke een sportieve integratiedag te houden tussen de scholen uit zijn geboortedorp en de gehandicaptenvoorzieningen uit de ruime omgeving.

Het initiatief mondde uit in een echt feest, waar zowel de kinderen als hun vrienden-voor-een-dag met volle teugen van genoten. Terwijl de ene helft zich sportief amuseerde in het zwembad, verkende de andere helft de omgeving. En op de middag werden de rollen omgedraaid.

Dit 'zwemmen zonder grenzen', waaraan ook Pints sportschepen Luc Dekimpe voor het volle pond zijn medewerking aan verleende, zal nog lang over de tong blijven gaan en door alle deelnemers als een onvergetelijke belevenis worden herinnerd.

Het is spijtig dat dergelijke dingen niet vaker kunnen gebeuren. Onze maatschappij zou er een stuk vriendelijker en minder verzuurd door worden.

Reacties

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Merelbeke blogt

  • André Vlerick blogt over Merelbeke.

    Pintenaar en onderwijzer van opleiding. André loopt hier al 45 jaar rond, waarvan ook al ruim 15 in Merelbeke. Hij houdt van fotografie en loopt tussen de Merelbekenaars met een open maar kritische blik, een luisterend oor en een hart voor wat er leeft en beweegt.

Zoeken

Nieuws uit merelbeke

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!