Home  Regio  merelbeke  merelbeke blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Merelbeke?
Laat het weten aan:
André Vlerick
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Welke toekomst krijgt speelplein achter Visitatieschool?

Regiobutton_gr_gemeenteraad

Welke toekomst krijgt het vroegere speelplein achter de vrije basisschool Visitatie in het hart van Bottelare? Dat is de vraag die Groen!-raadslid Frank Monsecour al een tijd bezig houdt, maar waarop hij ook in de jongste gemeenteraad van het schepencollege geen sluitend antwoord kreeg.
Schepen van Jeugdzaken Hendrik De Vis zette omstandig uiteen dat de meerderheid 5.000 euro wil uittrekken om het chalet op het domein, dat door vandalen zwaar is aangepakt, te herstellen en aan de chiromeisjes ter beschikking te stellen. Hij wees er Monsecour ook op dat de chirolokalen op de speelplaats van de vroegere gemeenteschool zullen worden gerenoveerd.
De Groene! Merelbekenaar wiens hart nog steeds blijft kloppen voor zijn geboortedorp Bottelare wilde echter vooral weten wat men met de verwilderde buitenruimte van plan is. Een deel van de grond is van het kerkbestuur en dat is volgens hem bereid er weer speelruimte van te laten maken. Een ander deel is echter privébezit en kan worden verkaveld.
"Wij hebben al aan de eigenaars laten weten wat daar kan en niet kan", zei de schepen. "Wij kunnen echter niet in hun plaats beslissen wat ze met de grond doen."
Een eerlijk antwoord, maar wel een dat Monsecours vragen maar half beantwoordt. Hij is vast van plan de zaak verder op de voet te blijven volgen.

Reacties

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Merelbeke blogt

  • André Vlerick blogt over Merelbeke.

    Pintenaar en onderwijzer van opleiding. André loopt hier al 45 jaar rond, waarvan ook al ruim 15 in Merelbeke. Hij houdt van fotografie en loopt tussen de Merelbekenaars met een open maar kritische blik, een luisterend oor en een hart voor wat er leeft en beweegt.

Zoeken

Nieuws uit merelbeke

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!