Home  Regio  merelbeke  merelbeke blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Merelbeke?
Laat het weten aan:
André Vlerick
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Erwin ontmoet Katy

Dsc02735 Erwin Beckers, vrouwtje Patricia en hulphond Neutro hebben een leuke namiddag gehad in café Boulevard aan het station van Wetteren tijdens de fandag van Katy Satyn. De donkerharige schoonheid uit Merelbeke liet zich met haar fans wat graag op de foto vereeuwigen en was vertederd door Beckers' zwartharige labrador.

Freddy Vlassenroot, zo stilaan een beetje onze Merelbeekse BV-fotograaf, stuurde ons een reeks foto's van Katy en haar fans toe. U kunt ze op volgende bladzijde rustig eens bekijken.

Katy uit op single en klaar voor fandag

Katynaareurosong_3 Katy_satyn_staand_portret_3 Groot nieuws. Donderdag 13 maart ligt 'Magical Sensation', het nummer waarmee de Merelbeekse nachtegaal Katy Satyn deelnam aan Eurosong, als single te koop in de winkelrekken. Voor Katy, die nog steeds werkt als operatieverpleegster, is het meteen haar eerste eigen nummer dat op een schijfje wordt uitgebracht.

De eerste single, Katy's mooie prestaties bij Eurosong en de nieuwe animatiefilm Horton, waarvoor de jongedame enkele stemmetjes mocht inspreken, zijn meteen ook aanleiding voor een eerste fandag. De verdere plannen voor de toekomst zullen er worden ontvouwd en al wie dit wil kan met Katy op de foto.

Waar je moet zijn en wanneer?

Zondag 16 maart om 15 uur in café Boulevard, Stationsstraat 62 (vlakbij het station) in Wetteren. Hoe meer fans er bij zijn, hoe liever.

Wie de laatste nieuwtjes over Katy wil weten, kan ook steeds terecht op haar officiële website.

Eurosong voorbij, carrière niet

Katynaareurosong

P1060898_4De foto lijkt misschien wat verwonderlijk, voor wie ondertussen de uitslag van de eerste halve finale van Eurosong kent, maar de foto is niet geposeerd, noch getrukeerd. Katy had het vooraf gezegd: wat de uitslag ook is: we drinken bubbels! Een zo gebeurde ook. Tanja Dexters definitief uitgeschakeld, en Katy een NO GO van Marcel Vanthilt en van Kris Wauters. De kans dat ze een wildcard krijgt na de volgende halve finale is, laat ons eerlijk zijn, relatief klein. Maar soit. Geen tijd voor grondige analyes, maar wel dit: Katy zette een veel sterkere prestatie neer dan tijdens de eerste voorronde, die ze won. Wat ging er dan fout? Eén: in een halve finale is het kaf al van het gekoren gescheiden. Twee: de inhoudelijk vlijmscherpe analyses van uiterlijk zachte jongen Andre Vermeulen: die zei over Katy zelf geen slecht woord, maar de opeenvolging van beelden, met verwijzing naar vroegere acts (Ruslana), maakten voor Andre en de kijker duidelijk waar het om gaat: de cape, de lifting, de danspasjes, de jurk: we hebben het allemaal al eens gezien, dus, als Katy wil scoren, moet ze wel heel goed zijn.

P1060876 'Natuurlijk ben ik teleurgesteld. Van goud naar niks, dat is een hele klap. Dit is wellicht het einde van Eurosong voor mij, maar daarom niet van mijn carrière. Integendeel, misschien is het net het begin', vertelde Katy aan de Rode Loper, onmiddellijk na de bekendmaking van de uitslag: 'Er zijn al redelijk wat aanvragen voor optredens, en we denken aan een cd.'

'Voor ons heeft ze natuurlijk gewonnen', vertelt de mama van Katy (rechts op de foto, samen met Katy's oudste broer Davy en tante Caroline: 'Ik ben zelf ook een zangeres', aldus Caroline, 'maar in vergelijking met Katy ben ik maar een halve. Op 9 maart zing ik met de Late Cover Band op het bal van mijn zoon Kevin Eeckhout, eerstejaarsbelofte van de wielerploeg Sunweb.'

P1060883 P1060890

P1060893

Hopen op een wildcard

KatynaareurosongHet wordt voor Katy Satyn hopen op een wildcard om nog in de finale van Eurosong te geraken.

Ondanks haar schitterende prestatie was de jury deze keer niet mals voor de Merelbeekse, die volgens hen wel een nummer bracht dat alle ingrediënten bevat voor een typisch Eurosongnummer maar toch te weinig opvalt tussen de zoveel andere gelijkaardige nummers die wellicht ingezonden worden. Voor Marcel Vanthilt hoeft het plots helemaal niet meer. Ook Kris Wauters zag haar liever niet doorgaan.

Hoe Katy er zelf tegenaan kijkt, kunnen wij u spijtig genoeg nog niet meedelen. Daarvoor is het wachten op het verslag van reporter Rudy Tollenaere die de 'Magical Sensation' live is gaan ondergaan.

U stemt toch ook?

Katynaareurosong_2

Stemmen_voor_katyHaalt Katy het morgen in de halve finale van Eurosong? Het zal ook van uw stem afhangen. Ze rekent er alvast op in Merelbeke heel veel fans voor haar te winnen.

Merelbeke blogt gaat morgen alleszins met haar mee naar Brussel en zal van het gebeuren verslag uitbrengen en naar reacties peilen. Ik zou deze blog dus maar blijven volgen als ik u was.

De favoriete muziek van Katy

Katynaareurosong

Het kan toch niet, dachten wij, dat Katy Satyn, de Merelbeekse hoop voor Eurosong, ganse dagen naar haar eigen nummer Magical Senstation luistert, om te bekomen van haar drukke werkzaamheden in het operatiekwartier?

Dus nodigden wij onszelf uit in haar appartement, vleiden ons in de zetel, werden besprongen door haar jonge poezen, en stelden haar één vraag: haal je vijf favoriete cd's uit je rek, en vertel er ons iets over!

1. Lara Fabian - Pure

'Ik zag Lara Fabian Je 't aime vertolken op Tien om te Zien, en mijn mond viel open. Ik ben die CD gewoon onmiddelijk gaan halen. Dat zegt genoeg over wat ik er van vond.

2. Céline Dion - These are special times

'Ik was met mijn zus in Milaan, waar ik een nummertje zou opnemen, en tussendoor zijn we gaan shoppen in Milaan. Dat was vlak na de Soundmixshow, toen mochten we daar twee demo's gan opnemen. maar er is daar verder niets van gekomen. We hebben die cd toen samen gekocht, maar daarna was het grappend ruziemaken over van wie de cd nu eigenlijk was. Nu ja, IK heb hem nu wel. We hebben daar toen gewoon via de walkman naar geluisterd, elk luisterend aan één oortje. eerlijk verdeeld.'

3. Marco Borsato

Als meisje was ik al verliefd op Marco Borsato. Hoe die deelnam aan de Soundmixshow en zo'n ster werd, toch wel een beetje de droom van iedereen die met muziek bezig is. Ik heb Marco ooit ontmoet bij Star Academy, waar ik aan deelnam. Ik heb toen drie kussen van hem gekregen. 17 april 2005, de eerste lie show van Star Academy, in zijn loge in het VTM-gebouw. Zo goed weet ik het nog. Nee, ik heb er geen foto van, maar dat vergeet ik nooit.'

4. Mariah Carey Merry Christmas

Toen ik die kerstcd van Mariah Carey te horen kreeg, wou ik ze prompt allemaal zelf kunnen zingen. Weken heb ik daar op geoefend, maar het lukt me niet. Nooit opgeven is mijn motto, maar wat die madam doet is wel straf.

5. The Judds

Schitterende countrymuziek maakt die familie. Ik heb ooit een film over hun leven gezien. Het verhaal van hoe je moet blijven vechten, ook als het wat minder gaat. Schitterend hoe die twee zussen het samen deden, en de ene zus verder solo ging, omdat haar zus door ziekte moest stoppen. Mooie muziek gewoon, en ik leer er ook uit dat je altijd moet doorzetten.

Geen tijd om zenuwachtig te zijn

KatynaareurosongVoor Katy Satyn is het stilaan aftellen eer ze zondag in de halve finale van Eurosong als vijfde haar nummer 'Magical Sensation' mag verdedigen. Het zijn voor de operatieverpleegster in het UZ in Jette hectische dagen geweest. 'Ik had donderdag niet eens tijd voor de beloofde opnames bij de VRT', hoorden wij haar verklaren aan een reporter van Radio 2 Oost-Vlaanderen.

De drukte op haar werk maakt wel dat ze niet echt tijd had om zich zorgen te maken over haar optreden zondag. 'De zenuwen komen nog wel', verklaarde ze.

Op de hartafdeling van het ziekenhuis duimen ze alleszins voor haar. Ze gunnen het haar van harte dat ze onze kleuren in Belgrado zou mogen verdedigen, ook al beseffen ze dat ze haar job laat vallen en voor een zangcarrière kiest als ze daartoe de kans krijgt. 'Wij zullen haar zang tijdens de werkzaamheden door echt wel missen', klonk het uit de mond van haar baas, de hartchirurg.

Het wordt voor alle fans nagelbijten en vingers kruisen, zondag.

Wij willen u in de aanloop naar het zangfestival morgen nog Katy's lijstje met favoriete nummers meegeven. Dan begrijpt u misschien een beetje beter waar ze de mosterd haalt.

Katy Satyn met koolsoepdieet in VOLT

Katynaareurosong Op 27 februari is Katy Satyn, die voor diegene die het mochten vergeten zijn nog altijd de winnares is van de eerste voorronde van Eurosong, in VOLT op één.

'Ze hebben me gevraagd om een dieet te volgen. Ik had mezelf namelijk voorgenomen om vijf kilogram te vermageren en dat was me niet gelukt. VOLT heeft me nu gevraagd een dieet te volgen waarbij ik opkorte tijd 3 tot 6 kg zou vermageren. Maar je moet het dan wel heel strikt volgen. Wilje weten of het me gelukt is? Kijken op 27 februari op één. Aj, je wil nog weten welk dieet? Een KOOLSOEPdieet!'

Katy's dagboek (14): Ik ben weer meter

Baby_levy Kiekeboe!!!!!

Jaja, hier zijn we dan weer. En ja hoor. Onze kleine Levy is geboren.  Het was prachtig, mensen. Ik heb de bevalling mogen bijwonen omdat ik fotograaf van dienst was. Ja, ik ben ongelooflijk multifunctioneel.  Ik ben verpleegkundige, zangeres en heel af en toe ook eens fotograaf.
Mijn zusje is vrijdagavond om 16.55 uur bevallen van een flinke zoon van 3475 gram en 49 cm groot.  De bevalling is ongelooflijk vlot gegaan. Het was gewoonweg prachtig. Het is een wonder hoe een visje en een eitje (hihi) zo iets moois kunnen maken.  Na 9 maanden komt er een perfect volmaakt klein persoontje uit. Onze Levy stelt het heel goed. Hij eet goed en slaapt lekker veel. Ik ben heel fier dat ik voor een tweede keer meter mag worden!

KatyKatynaareurosong_2

Katy zet aan tot poëzie

KatynaareurosongEen Nacht van Satyn
(ode aan Katy)

Bij nacht verdrink ik in jouw reeënogen
Je donkere haar streelt mijn gezicht
Jouw ranke lijf over mij gebogen
Ben jij het echt die naast mij ligt
Door jou voel ik mij als herboren
En schenk jou liefde, hart en ziel
Heb die knagende eenzaamheid verloren
Sinds de dag dat ik voor jouw stem viel.

Het is niet meteen een Merelbekenaar die op onze vraag reageerde om een gedicht in te sturen. Maar Albert, zo heet de Latemnaar die dit fraaie werkje hierboven bij ons postte, heeft het al een tijd in zich om pakkende poëzie te schrijven bij wat hij om zich heen ziet gebeuren.

Dit gedicht mag meteen een platonische liefdesverklaring betekenen aan Merelbekes meest in de schijnwerpers staande inwoonster op dit moment. Wie volgt?

En het moet echt niet over Katy gaan, hoor. 

Oudere berichten:
> Wie volgt Kenneth en Smes op?
> Benzinestation Total Flieberg wordt verbouwd
> De Lijn zorgt voor rechtstreekse bus naar de Blaarmeersen
> Olympiatumblers halen zes medailles in Overmere
> Avondwandeling is startschot voor project Melsen
> Gemeenteraad bespreekt nieuw sporthalontwerp
> Bloot in etalage Bloem&Pot: kunst of kul?
> Fietsroute langs Pontweg is compleet ondergelopen
> Wie wint eerste Groene Pluim?
> Hoe duur is het wonen in Merelbeke en zijn deelgemeenten?
> 'Flanders from the air'-wedstrijd heeft een winnaar
> Oorlogsfilms kijken in 't Groenendal
> Een chauffeur op tien keek te diep in het glas
> Gezocht: lesgevers voor sportactiviteiten
> College in beroep tegen hoogbouw aan Potaardeberg
> Lifestyletips, trips en hits uit jouw buurt
> Eurotuin brengt je in vakantiestemming
> Er wordt weer 'gebakkerd' voor Drie Koningen
> Gelukkig nieuwjaar, Merelbeke!
> Politiezone lauwert haar speurders

Archieven per maand:
| februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007 | januari 2007

Merelbeke blogt

  • André Vlerick blogt over Merelbeke.

    Pintenaar en onderwijzer van opleiding. André loopt hier al 45 jaar rond, waarvan ook al ruim 15 in Merelbeke. Hij houdt van fotografie en loopt tussen de Merelbekenaars met een open maar kritische blik, een luisterend oor en een hart voor wat er leeft en beweegt.

Zoeken

Nieuws uit merelbeke

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!