Home  Regio  merelbeke  merelbeke blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Merelbeke?
Laat het weten aan:
André Vlerick
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

De wandeldag in Merelbeke: een fotoverslag

Evy80 Niet alleen onze trouwe persfotograaf Frederik was vandaag op de afspraak met Evy Gruyaert voor de voorstelling van haar boek Start to Walk. Ook onze Merelbeekse BV-vriend en amateurfotograaf Freddy Vlassenroot haalde de VRT-omroepster voor zijn lens.
Freddy maakte trouwens een complete fotoreportage van de Nationale Wandeldag in Merelbeke. Die kunt u rustig hier bekijken. Uiteindelijk zakten 6.279 wandelaars vandaag naar Merelbeke af. Een puik resultaat voor de organiserende club Postiljon Wandelclub Merelbeke, die kan terugkijken op een vlekkeloos verloop.

Postiljon Wandelclub Merelbeke ontvangt Nationale Wandeldag

Wandel2 Postiljon Merelbeke mag zondag 22 februari voor de derde keer in zijn bestaan de Nationale Wandeldag van wandelfederatie Aktivia organiseren.
Verwacht wordt dat zo'n 10.000 wandelaars zich tussen 7 en 15 uur aan de inschrijvingstafel in de gemeentehallen, Kloosterstraat, zullen aanbieden. Er zijn uitgepijlde tochten van 6,8 km, 9,8 km, 12,6 km, 18,7 km, 25,7 km, 32,8 km of 43,1 km. Elk van de tochten doet één of meerdere mooie plekjes in de gemeente aan.
In de hallen is er animatie door Gert Van Dam en The Comets. Om 11 uur stelt TV-presentatrice Evy Gruyaert er in aanwezigheid van Vlaams minister van Sport Bert Anciaux ook haar nieuwste boek 'Start to walk' voor. Daarna wagen zowel Evy als de minister zich ook aan een wandeltocht.

U leest meer over deze wandelhoogdag voor Oost-Vlaanderen in de gedrukte krant van morgen, vrijdag.
Meer info en inschrijvingen op de website van de organisatoren. Veel stapgenot!

Elke Maes beste nieuwelinge in Bottelare

Elke Maes-Merelbeke Foto Freddy Vlassenroot

Elke Maes (rechts op de foto naast koerswinnaar Lorenzo Vanderschueren) werd zaterdag 14 februari eerste bij de meisjes nieuwelingen tijdens de oefenkoersen in Bottelare. Hiervoor verschenen 45 rennertjes aan de start. Vijf van hen waren meisjes.
Elke Maes, een rasecht Merelbeeks talent, rijdt dit jaar voor Rijschool AH Gentse Velosport en presteert niet alleen goed in wegkoersen. Ook op de piste fietst ze zich geregeld in de kijker.

Elke Maes is 16 geworden op 2 februari. Ze is nu 2de jaar nieuweling. Het is nu haar 3de jaar dat ze gaat koersen en ze verwacht wel wat dit jaar. In 2008 heeft ze als 1ste jaars net niet gewonnen, maar toch mooie plaatsen behaald.
Elke studeert nu economie-wiskunde aan het Sint-Paulusinstituut in Gent.

Gezocht: lesgevers voor sportactiviteiten

Ballen De gemeentelijke dienst sportpromotie en -animatie is nog volop op zoek naar gemotiveerde lesgevers om sportactiviteiten te begeleiden. Dit zowel tijdens de schoolvakanties (krokus, Pasen, zomer en herfst) als tijdens (o.a. sportdagen) en na de schooluren (o.a. zwemlessen).
Kandidaten kunnen een sollicitatie richten aan het college van burgemeester en schepenen, Hundelgemsesteeenweg 353, 9820 Merelbeke. Zij krijgen zo vlug mogelijk antwoord.
Wie eerst meer informatie wil, kan terecht bij de dienst organisatieontwikkeling, tel. 09-210.32.20 of e-mail organisatieontwikkeling@merelbeke.gov.be.

Volleybalclub zoekt jong talent

Vdkbanner Volleybalclub VDK Gent Heren - een topclub die dit seizoen aantreedt in eerste nationale - beschikt in Merelbeke over een volledig uitgebouwde jeugdwerking. Velen weten dit spijtig genoeg niet.
Ook voor de jongste categorie - de preminiemen - ging een nieuwe groep van start. Daarbij is zeker nog plaats voor nieuw, jong bloed. Wie geboren is in 1998, 1999 of 2000 en graag met volleybal wil kennis maken, kan vrijblijvend enkele weken meespelen en dan beslissen of hij verder doet.
Ouders nemen best eerst contact op met de verantwoordelijke, zodat de spelertjes gedurende de eerste vier weken gratis verzekerd kunnen worden.
De trainingen vinden plaats op woensdag van 17 uur tot 18.30 uur en op vrijdag van 18 uur tot 19.30 uur in de sportzaal van het GILKO, Kloosterstraat 19.
Wie meer informatie wil, kan terecht bij Koen Van Caimere, tel. 09-231.68.45 of gsm 0478-25.85.94.
Wie eerst eens een kijkje wil nemen op de website van de club kan hierop terecht.

Warme ontvangst voor Jolien

Dsc08450 Jolien D'Hoore, de 18-jarige wereldkampioene op de weg bij de juniores dames, haar ouders en zus en de supporters van Schelderode Sportief werden vanavond in de raadzaal van het gemeentehuis warm onthaald door het schepencollege en de mensen van de gemeenteraad. Het gebeurt dan ook niet dikwijls dat Merelbeke een kampioen(e) met een dergelijk palmares op zo'n jonge leeftijd mag huldigen.
Burgemeester Filip Thienpont en sportschepen Dirk Poriau loofden haar voor haar inzet en haar voorbeeldfunctie voor zovele Merelbeekse jongeren. En de jonge wielrenster kreeg ook een mooi glasraam van de gemeente mee naar huis.
Daarna was het tijd voor een uitgebreide fotosessie. En wie konden wij daarvoor beter vragen dan ons aller blogfotograaf Freddy Vlassenroot. De hele sessie vindt u hier.

Jolien D'Hoore wordt gehuldigd

Jolien D'Hoore, de 18-jarige trots van Schelderode, wordt morgenavond om 20 uur gehuldigd in het gemeentehuis voor haar schitterende overwinning in het wereldkampioenschap voor dames juniores eerder dit jaar. Ook voor de andere puike prestaties die ze neerzette, ontvangt ze lof en felicitaties.

RUP Sportpark Melsen definitief vastgesteld

De gemeenteraad heeft vanavond het ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) Sportpark Melsen definitief vastgesteld. Naar verwachting stemde de Groen!-fractie tegen omdat zij vindt dat het plan indruist tegen het gemeentelijk ruimtelijk structuurplan, voetbalclub SV Melsen er een veel te omvangrijke accommodatie mee wil realiseren aan de rand van de Makegembossen en er wettelijk allerlei zaken aan het plan rammelen.
De Vlaams Belang-fractie onthield zich.
Het plan moet nu voor goedkeuring naar de bestendige deputatie. Verwacht wordt dat de tegenstanders van het dossier sowieso tegen de genomen beslissing beroep zullen aantekenen en dat de voetbalclub voorlopig nog niet met de realisatie van zijn bouwplannen moet beginnen.

(Een iets uitgebreider verslag krijgt u binnenkort in de dagkrant Het Nieuwsblad-De Gentenaar.)

Met drie in VAL top 50

Nieuwelingen_030908_018Drie van de jonge Merelbeekse STAX afdeling AVM atleten presteerden deze zomer goed en kregen een mooie plaats in de top 50 van de Vlaamse Atletiek Liga (VAL).
Links op de foto zie je Aurélie Vermeir. Zij is scholier en haalde de 35ste plaats voor de 400 meter horden in een tijd van 71 seconden 47 honderdsten op de laatste meeting in Aalter op 17 augustus. Hiermee steeg ze een plaats.
In het discuswerpen (1 kg) blijft ze staan op de 36ste plaats, maar ze verbeterde wel haar persoonlijk record door op 20 augustus op de meeting in Ninove 25,43 meter te gooien.
Midden op de foto staat Margo Deleine. Zij is kadet en zakte drie plaatsen naar de 49ste plaats op de 400 meter in een tijd van 63 seconden 12 honderdsten op het provinciaal kampioenschap in Ninove op 26 augustus. Op de 800 meter ging ze 9 plaatsen vooruit en staat op de 39ste plaats met een tijd van 2 minuten 24 seconden 47 honderdsten. Hiermee liep ze in Ninove meteen ook een persoonlijk record. In het hoogspringen tenslotte zakte ze één plaats naar plaats 35 met een sprong van 1,45 meter op de meeting in Tienen op 3 mei.
Rechts op de foto tenslotte staat Nick Temmerman. Hij is kadet en steeg bij het kogelstoten met 12 plaatsen naar plaats 32 met een worp van 11,53 meter. Ook hij leverde deze prestatie in Ninove.

Jolien D'Hoore haalt brons in tijdrijden

Dsc06090 Niet Jolien D'Hoore maar Evelyn Arys volgde vrijdag 15 augustus in Moeskroen Veronique Staes op als Belgische kampioene tijdrijden bij de juniores. Arys legde de omloop van 9,5 kilometer af in 13'54" en deed daarmee zes seconden beter dan zilveren medaillewinnares Jessie Daams. Jolien D'Hoore pakte de bronzen medaille in 14'28". Kaat Hannes werd vierde en Joke Bruwier vijfde.

Oudere berichten:
> Wie volgt Kenneth en Smes op?
> Benzinestation Total Flieberg wordt verbouwd
> De Lijn zorgt voor rechtstreekse bus naar de Blaarmeersen
> Olympiatumblers halen zes medailles in Overmere
> Avondwandeling is startschot voor project Melsen
> Gemeenteraad bespreekt nieuw sporthalontwerp
> Bloot in etalage Bloem&Pot: kunst of kul?
> Fietsroute langs Pontweg is compleet ondergelopen
> Wie wint eerste Groene Pluim?
> Hoe duur is het wonen in Merelbeke en zijn deelgemeenten?
> 'Flanders from the air'-wedstrijd heeft een winnaar
> Oorlogsfilms kijken in 't Groenendal
> Een chauffeur op tien keek te diep in het glas
> Gezocht: lesgevers voor sportactiviteiten
> College in beroep tegen hoogbouw aan Potaardeberg
> Lifestyletips, trips en hits uit jouw buurt
> Eurotuin brengt je in vakantiestemming
> Er wordt weer 'gebakkerd' voor Drie Koningen
> Gelukkig nieuwjaar, Merelbeke!
> Politiezone lauwert haar speurders

Archieven per maand:
| februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007 | januari 2007

Merelbeke blogt

  • André Vlerick blogt over Merelbeke.

    Pintenaar en onderwijzer van opleiding. André loopt hier al 45 jaar rond, waarvan ook al ruim 15 in Merelbeke. Hij houdt van fotografie en loopt tussen de Merelbekenaars met een open maar kritische blik, een luisterend oor en een hart voor wat er leeft en beweegt.

Zoeken

Nieuws uit merelbeke

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!