Home  Regio  merelbeke  merelbeke blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Merelbeke?
Laat het weten aan:
André Vlerick
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Jeugdraad houdt feestje voor 25ste verjaardag

Affiche Project 2000-2009 (RGB) De jeugdraad viert komend weekend zijn 25ste verjaardag en laat dit niet onopgemerkt voorbij gaan.
Op vrijdag 27 februari om 20 uur is er in de gemeentehallen een receptie met feestredes, de voorstelling van een heuse fuifwijzer en een optreden van The Home Cooking Band. Voorts kun je in een tentoonstelling bekijken wat de jeugdraad in de afgelopen 25 jaar allemaal uitspookte en realiseerde.
Zaterdag 28 februari laat men voor Project 2000 - dat trouwens zijn 10de verjaardag viert - dan het grote muzikaal geweld op jong en iets minder jong los met vanaf 20.30 uur de Skatchou Bottos and Tha Dancing Boots, de Brugse formatie Lemon (onder meer bekend van de titelsong uit Kinderen van Dewindt) en als topper de glamrockformatie A Brand. Die kent u ongetwijfeld van hun eerste hit Hammerhead en nummers als TIme, The Bubbles and Resolver die erop volgden. Zij garanderen u een stevige set waar niemand onberoerd bij blijft.
Deejay Tim mag daarna de danslustigen nog op een spetterende afterparty trakteren.
Kaartjes 10 euro zijn te koop in de Videodrome op de Gaversesteenweg, in het Gildenhuis van Melle Vogelhoek, in de VDK (naast de CM op de Hundelgemsesteenweg) en natuurlijk bij alle jeugdverenigingen.
Jovo-kaarthouders van de VDK betalen maar 7 euro.
Wie zijn entreegeld liever aan de kassa vereffent, moet 14 euro ophoesten.
Het is een kwestie van er nog snel bij te zijn want veel meer dan 900 aanwezigen kan de zaal niet echt aan.

Oorlogsfilms kijken in 't Groenendal

Iwo_jima In gemeenschapscentrum 't Groenendal kun je vandaag, 15 januari, en volgende week donderdag, 22 januari, genieten van twee oorlogsfilms van Clint Eastwood die de strijd belichten van het Amerikaanse leger tegen de Japanners aan het eind van de Tweede Wereldoorlog op het eiland Iwo Jima. In 'Letters from Iwo Jima', op 15 januari, zie je de strijd vooral door de ogen van de Japanse militairen. In 'The Flags of Our Fathers' zie je het wedervaren van vijf Amerikaanse mariniers en een ambulancier die op het einde van de strijd de stars & stripes op het eiland plantten. De foto die hiervan werd gemaakt (zie hiernaast) maakte hen tot helden in hun thuisland.
Beide films worden ingeleid door Ivan Raes. Deelnemen, ticket en koffie met gebak na de voorstelling, kosten 4 euro per voorstelling. Inschrijven op tel. 09-210.71.67.

Eurotuin brengt je in vakantiestemming

Black_sea22_2 Terwijl u nu wellicht bibberend en knappertandend van de kou onder een dekentje dicht bij de verwarming bent gekropen, wil Eurotuin u alweer van verre reizen en zonnige bestemmingen doen dromen met hun Travelshows in Deinze en Merelbeke.
Wie voor de populaire bestemmingen kiest, moet op 21 januari en 11 maart naar Eurotuin Deinze.
In Merelbeke, aan de Fraterstraat, kunt u zich op 24 januari onderdompelen in een cultuurbad dat bestemmingen als Oezbekistan, Vietnam, Moskou of Sint-Petersburg u graag bieden.
Meer info bij Ivan Habraken, tel. 09-232.13.31.

Er wordt weer 'gebakkerd' voor Drie Koningen

Kaartmaatschappij Kijkers zijn Zwijgers organiseert zaterdag 10 januari vanaf 19.30 in café Casino (bij Piens), Gaversesteenweg 609 in Schelderode een bakkerkaarting voor Drie Koningen. Dit traditionele kaartspel, waarbij in pelotons van 2 man en series van 16 man gekaart wordt voor drie reuzegrote rozijnebroden in de vorm van een koning, vindt dit jaar voor de 121ste keer plaats. Aan dit volksgebruik, in 1889 door bakker-slager Aloïs Reunes heringevoerd in zijn ondertussen verdwenen café Drie Koningen, is na al die jaren nog steeds (haast) niets veranderd. De inleg bedraagt 1 euro.
En zoals de maatschappij in haar naam zegt: ook kijkers zijn welkom, maar ze moeten tijdens het spel wel kunnen zwijgen.
Meer info bij voorzitter Danny Reunes op dit adres.

Martin Uvijn stelt weer tentoon

Bondgenote_uvijnKunstschilder Martin Uvijn, die nog steeds door heel Vlaanderen toert als ambassadeur van het project '85 burgemeesters tegen geweld' houdt onder de titel 'A painted performance' een tentoonstelling met nieuwe schilderijen en grafisch werk in zijn Art -Gallery 'De Korenbloem', Korenbloemstraat 4 in Schelderode.
Je houdt van 's mans werk of je houdt er niet van, maar één ding is zeker: zijn doeken en litho's laten je meestal niet onberoerd.
De tentoonstelling loopt van 7 tot en met 28 december en is alleen open op zondag van 15 tot 20 uur of na afspraak op tel. 0477-46.12.20.
Wie meer werk van Uvijn wil zien, kan ook terecht op zijn webstek waar een uitgebreid portfolio van de man te vinden is.

De Heide huldigt nieuwe voorzieningen feestelijk in

Symfuny008 De Heide, het verblijfscentrum voor mensen met een motorische handicap aan het Industriepark 6, opent vrijdagavond feestelijk de nieuwe veranda van leefgroep 'Wilde Tijm' en de erbij aansluitende speciaal aangelegde binnentuin, aangepast aan de noden van de bewoners. Deze kon het centrum realiseren met steun van het initiatief 'De burgemeester en voorzitter nodigen uit' van de Merelbeekse burgemeester Filip Thienpont en OCMW-voorzitter Luc De Keukelaere en van het ING Mecenaatsfonds van de Koning Boudewijnstichting. Directeur Geert Stroobant en zijn team zijn daar bijzonder fier op. Het inhuldigingsfeestje is alleen toegankelijk voor genodigden, die bij het nuttigen van hapjes en een goed glas ook kunnen genieten van de muziek van de ensembles Out of the Blues en Alain Provist van trompettist Rudy Reunes.

Het grote publiek kan de nieuwigheden bewonderen in het daaropvolgende weekend tijdens een heus winterfestival. Op zaterdag, van 14 tot 19 uur, en zondag, van 11 tot 19 uur, loopt er een geschenkenbeurs waarin u volop ideeën vindt voor sfeervolle en unieke eindejaarscadeautjes.
Daarnaast zijn er muziekoptredens. Op zaterdag krijg je om 16 uur folkgroep Maanzaad, om 19 uur The Symfuny (het symfonisch orkest van de Academie voor Podiumkunsten in Gent) en om 22 uur covergroep 't Swingschaap geserveerd. Op zondag wordt de muziek verzorgd door harmonie Sint-Cecilia (11 uur), saxofoonkwartet Con Anima (12.45 uur), folkgroep Klakkebusse (14 uur), Willy Baert (15 uur), fanfare Iever en Eendracht uit Sleidinge (16.30 uur) en Annadotica (18.30 uur).
Kaartjes voor deze tweedaagse kosten 3 euro. Kinderen jonger dan 12 komen er gratis in.

Bart Van Loo brengt literaire recepten en culinaire verhalen

Kokinfrankrijk_4 Bartvanloo_3Schrijver Bart Van Loo stelt morgen, woensdag 19 november, voor de Week van de Smaak om 19.30 uur in de bibliotheek aan de Dijsegemweg 1 zijn boek Als kok in Frankrijk voor.
Dankzij Als kok in Frankrijk. Literaire recepten en culinaire verhalen liggen culinaire fantasieën en literaire gerechten binnen handbereik. Bart Van Loo wijst op de gastronomische charmes van literaire meesterwerken en onthult de geheimen van  eeuwenoude kookboeken. Hij beschrijft in geuren en kleuren welke Franse keukenprinsen mythische gerechten als vol-au-vent of pêche melba uit hun koksmuts toverden. Onverdroten ontrafelt hij de mysterieuze oorsprong van Franse klassiekers als tripes à la mode de Caen, bouillabaisse en andere cassoulets. Bovendien toont hij zelf hoe het moet. Als kok in Frankrijk is een boek om duimen en vingers bij af te likken.
Bart Van Loo (1973) staat al enkele jaren geboekstaafd als een van de grootste francofielen van de Lage Landen. Net als het geprezen Parijs retour. Literaire reisgids voor Frankrijk vormt Als kok in Frankrijk een onderdeel van zijn eigenzinnige Frankrijktrilogie.

U kunt de lezing door de auteur gratis meemaken. U dient alleen vooraf in te schrijven op tel. 09-210.34.10 of via www.merelbeke.be/xtra (rubriek bibliotheek).

Seniorenweek kent feestelijke start

Senioren_merelbekeFoto Gaetan Regniers

Er was zondag veel volk op de openingsreceptie van de Merelbeekse seniorenweek. Merelbekes wijzen op leeftijd lieten zich de drankjes en hapjes en de mooie serenade door de Koninklijke Harmonie voor God en Vaderland welgevallen. Meteen een mooie inzet vonden de meesten voor een week lang boeiende activiteiten. Daar wil je toch bij zijn.

Exclusieve vogel- en muziekvoordracht in Munte

Nachtegaal Vrijdagavond 14 november heeft in Munte een exclusieve voordracht plaats die volledig in het teken staat van vogels en hun waarde in de muziek en cultuur. Een combinatie van de allermooiste beelden van onze vogels en landschappen met mooie fragmenten klassieke muziek, tussendoor aangevuld door live commentaar van vogelkenner en muziekliefhebber Eddy Gadeyne. Wil je te weten komen wat Mozart of Beethoven met vogels hadden? Of heb je al gehoord over de Mozartspreeuw , of een componist die al zijn muziek aan vogels en vogelzang wijdde?
Deze avond staat open voor elke natuur- en muziekliefhebber en wordt een belevenis vol leuke anekdotes om niet te vergeten. De vogelavond vindt plaats in het gemeentelijk ontmoetingscentrum Munte, Ruspoel en begint stipt om 20 uur. Tijdens deze avond kunt u tevens komen kennis maken met de Oost-Vlaamse natuur- en cultuurvereniging De Kraanvogel, die zal aanwezig zijn met een infostand en deze avond organiseert. De organisatoren hopen op een ruime belangstelling.   

Pieter Porters te gast bij Eurotuin

01_pieter_porters_s Eurotuin aan de Fraterstraat heeft zondag 9 november om 15 uur binnenhuisdecorateur Pieter Porters te gast. De Antwerpse meester van de goede smaak zal er demonstreren hoe u uw huis helemaal in de sfeer brengt voor de mooie wintermaanden.
Hij heeft hiervoor deze week bij Eurotuin al inkopen gedaan. Wie naar hem komt luisteren, gaat gegarandeerd met een pak tips en ideetjes naar huis.

Wie er zondag niet bij kan zijn, krijgt een tweede kans op zondag 30 november. Dan is Pieter Porters te gast in Eurotuin Deinze.

Oudere berichten:
> Wie volgt Kenneth en Smes op?
> Benzinestation Total Flieberg wordt verbouwd
> De Lijn zorgt voor rechtstreekse bus naar de Blaarmeersen
> Olympiatumblers halen zes medailles in Overmere
> Avondwandeling is startschot voor project Melsen
> Gemeenteraad bespreekt nieuw sporthalontwerp
> Bloot in etalage Bloem&Pot: kunst of kul?
> Fietsroute langs Pontweg is compleet ondergelopen
> Wie wint eerste Groene Pluim?
> Hoe duur is het wonen in Merelbeke en zijn deelgemeenten?
> 'Flanders from the air'-wedstrijd heeft een winnaar
> Oorlogsfilms kijken in 't Groenendal
> Een chauffeur op tien keek te diep in het glas
> Gezocht: lesgevers voor sportactiviteiten
> College in beroep tegen hoogbouw aan Potaardeberg
> Lifestyletips, trips en hits uit jouw buurt
> Eurotuin brengt je in vakantiestemming
> Er wordt weer 'gebakkerd' voor Drie Koningen
> Gelukkig nieuwjaar, Merelbeke!
> Politiezone lauwert haar speurders

Archieven per maand:
| februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007 | januari 2007

Merelbeke blogt

  • André Vlerick blogt over Merelbeke.

    Pintenaar en onderwijzer van opleiding. André loopt hier al 45 jaar rond, waarvan ook al ruim 15 in Merelbeke. Hij houdt van fotografie en loopt tussen de Merelbekenaars met een open maar kritische blik, een luisterend oor en een hart voor wat er leeft en beweegt.

Zoeken

Nieuws uit merelbeke

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!