Home  Regio  merelbeke  merelbeke blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Merelbeke?
Laat het weten aan:
André Vlerick
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

De Lijn zorgt voor rechtstreekse bus naar de Blaarmeersen

 Regiobutton_gr_gemeenteraad

Delijn1806_cmMerelbeke moet vanaf 5 april een rechtstreekse busverbinding krijgen met het station Gent Sint-Pieters en de Blaarmeersen. Daartoe ondertekent het gemeentebestuur een koepelmodule rond mobiliteit met Gent, het Vlaamse Gewest en De Lijn.
Gent krijgt vanaf die datum een nieuwe rechtstreekse buslijn van de Blaarmeersen, langs de verschillende campussen van de universiteit aan het Sint-Pietersplein naar Gent Sint-Pieters. Die bus rijdt dan door tot aan Merelbeke Flora (Van Goethemstraat).
Daar wordt de lijn opgesplitst in twee takken. Buslijn 41 volgt van daar verder de Hundelgemsesteenweg en krijgt een terminus in Kwenenbos. Buslijn 43 neemt de Van Goethemstraat en rijdt dan verder via het Floraplein, de Gontrode Heirweg, de Fraterstraat en de faculteit Diergeneeskunde van de UGent en tot aan het psychiatrisch centrum Caritas in Melle. Op beide lijnen rijdt een bus om het uur. Op het gemeenschappelijk traject naar de Blaarmeersen is er om het half uur een bus. Op lijn 41 is er een bus tot 1.30 uur, op lijn 43 tot 21.30 uur. Bus 41 rijdt ook niet op zondag.
Door deze uitbreiding van de buslijnen komen er tussen de Molenhoek en de Sallemeulekouter voor buslijn 41 drie nieuwe haltes. Tussen Flora en Caritas (lijn 43) wordt de halteplaats Nachtegaaldreef verplaatst en komen er nieuwe haltes aan de carpoolparking (Heidestraat) en de faculteit Diergeneeskunde.
U krijgt over het nieuwe busaanbod binnenkort nog veel meer info via het gemeentelijk infomagazine, folders, persartikels... en deze blog natuurlijk.

Fietsroute langs Pontweg is compleet ondergelopen

Pontweg onder water 

Pontweg onder 2 De fietsers die de werken aan de Zwijnaardsesteenweg omzeilden via een alternatieve fietsroute langs de Pontweg, dwars door de Scheldevallei, zijn er sinds gisteren aan voor hun moeite. Door het aanhoudende regenweer zijn niet alleen de meersen maar is ook de fietsroute compleet ondergelopen. Bijgevoegde foto's, die we kregen van Freddy Vlassenroot, spreken voor zich.
Wie nog meer beelden wil zien om zich van de ernst van de situatie te vergewissen kan terecht op deze link.

Een chauffeur op tien keek te diep in het glas

Alcoholcontrole_2 De verkeersdienst van de politiezone Regio Rhode & Schelde hield het voorbije weekend een grootschalige verkeerscontrole. In de nacht van zaterdag 10 op zondag 11 november controleerde de politie voertuigen en bestuurders in o.a. Merelbeke (Hundelgemsesteenweg), Destelbergen (Dendermondesteenweg) en Melle (Heusdenbaan en Geraardbergsesteenweg). Van de 60 bestuurders die onderworpen werden aan een ademtest bleken er 6 te veel gedronken te hebben. Naast de opgestelde processen-verbaal in het kader van het rijden onder invloed werd er tevens geverbaliseerd in het kader van niet-verzekering van voertuigen en het ontbreken van een geldig keuringsbewijs. Bovendien werd er ook één proces-verbaal opgemaakt voor drugsbezit.

Naar een veiliger Zwijnaardsesteenweg

Floor3 Woensdag 12 november start men eindelijk met de heraanleg van de Zwijnaardsesteenweg. Er komen nieuwe rioleringen, een extra rijstrook voor bussen en veilige, vrije fietspaden. De werken duren tot juni 2009. Om de overlast te beperken, wordt in vier fasen gewerkt.

Lees verder

Kermis zorgt voor verkeershinder

Ter gelegenheid van de grote kermis in Merelbeke-centrum worden een aantal verkeersmaatregelen genomen.

De parking aan het Kerkplein wordt afgesloten van woensdag 10 tot woensdag 17 september.

De parking ter hoogte van het politiecommissariaat wordt afgesloten op zaterdag 13 september van 19.30 uur tot 1 uur omwille van het vuurwerk. Dit is gepland om 21.30 uur op het terrein achter het gemeentehuis.

De Hundelgemsesteenweg wordt afgesloten tussen de rotonde Zwijnaardsesteenweg en de Dr. O. De Gruyterstraat op zondag 13 september van 15 tot 23 uur en tijdens de jaarmarkt op dinsdag 16 september van 7 tot 14.30 uur. Alle verkeer richting Baaigem wordt dan omgeleid via de Zwijnaardsesteenweg, de Kerkstraat en de Potaardeberg. Het verkeer richting Gent wordt omgeleid via de Poelstraat, de Kloosterstraat (de Lamstraat voor + 7,5 ton) en de Lembergsesteenweg.

Ook de Kerkstraat wordt op dinsdag 16 september van 7 tot 14.30 uur afgesloten van de Hundelgemsesteenweg tot de Sportstraat.

Salisburylaan weer open

De E40 en R4 zijn vanaf maandag 25 augustus weer bereikbaar via de Salisburylaan. De voorbij week zijn daar werken gebeurd tussen de rotonde Campus Diergeneeskunde en de rotonde Hoveniersstraat voor de aanleg van een bufferbekken. Deze werkzaamheden zijn dusdanig vlot verlopen dat ze het doorgaand verkeer niet langer hoeven te hinderen.. Tijdens het weekend moet u nog even geduld hebben, zodat het asfalt kan uitdrogen. Vanaf maandag 25 augustus hebt u weer vrije doorgang.

Salisburylaan tot eind augustus dicht

Vanaf maandag 18 augustus start een aannemer in opdracht van het gemeentebestuur met de aanleg van een bufferbekken in de Salisburylaan. Dit bekken moet bij noodweer het overvloedige water opvangen om wateroverlast te voorkomen.
Om het bekken te kunnen bevoorraden moet in de Salisburylaan tussen de huisnummers 72 en 84 een nieuwe dwarsing van de Schellebellebeek gemaakt. Hiervoor dient de straat over haar volledige breedte te worden afgesloten voor doorgaand verkeer. Dat zal de komende weken moeten omrijden via Lembergsesteenweg, Hundelgemsesteenweg, Guldensporenlaan en Heidestraat. Plaatselijk verkeer in de Salisburylaan blijft wel toegelaten. Ook voetgangers en fietsers blijven door kunnen.
Het gemeentebestuur belooft dat het tegen 29 augustus, dus net voor het begin van het nieuwe schooljaar, de drukke doorvoerader voor het verkeer weer zal kunnen openstellen.

Zesdeklassers slagen met brio in fietsexamen

Kopie_van_fietsexamen_230608_031Het oudercomité van het Paus Johannescollege organiseerde vandaag weer een fietsexamen voor alle zesdeklassers. Dat gebeurde in het schooljaar 2006-2007 ook al, maar dit viel toen bijna letterlijk in het water.
Dit keer waren de weergoden echter iedereen zeer gunstig gezind en konden alle proeven plaatsvinden onder een stralende zon. Net als vorig jaar was het af te leggen parcours knap moeilijk. De leerlingen hadden best vooraf eens goed geoefend, wat ze ook deden. Uiteindelijk leverde dit mooie resultaten op en zijn de jonge tieners klaar om zich zelfstandig op een tweewieler in het hectische verkeer te begeven.
Op de traditionele groepsfoto zien we dan ook niets dan tevreden gezichten: van de kinderen, met valhelm in hun gele hesjes, maar ook van klastitularis meester Geert (onderaan links), directeur Geert Weymaere (rechts onderaan) en zorgcoördinator juf Anja (net als haar collega's zonder helm).
Ook de kritische observators, in oranje hesje bovenaan op de foto, waren blij dat de leerlingen het er zo goed van af brachten.

Fabiolapark ligt er weer mooi bij

Fabiolapark Wij kregen vandaag een foto toegestuurd van Johnny De Bosschere uit het Koningin Fabiolapark. Daar zijn de trottoirs herlegd en zijn nieuwe boompjes geplant. Dit tot grote tevredenheid van de bewoners. Daarom geven wij u de foto en het begeleidende tekstje van Johnny graag mee.

'Het was ons al een tijdje beloofd. Maar eindelijk is het zover. De voetpaden in onze wijk werden allemaal deftig hersteld. Er werden mooie plantgaten voorzien en alle kapotte boompjes werden vervangen.Het algemeen beeld van onze wijk oogt hiermee terug veel mooier. Met dank aan de groendienst en de dienst openbare werken van onze gemeente. Als het goed is mag het ook eens gezegd en geschreven worden. Met de foto in bijlage kunnen ook de andere Merelbekenaars eens meekijken op de BLOG en zien dat er ook nog heel wat positieve zaken gebeuren in in onze gemeente. Proficiat gemeentebestuur!'

Nutsmaatschappijen beginnen aan Zwijnaardsesteenweg

Het duurt nog wel even eer de grote werken beginnen, maar vanaf 7 januari mag u zich toch verwachten aan enige hinder op de Zwijnaardsesteenweg. De nutsmaatschappijen beginnen er dan namelijk met de voorbereidende werkzaamheden aan de leidingen. Tenzij men ons iets anders meldt, blijft het verkeer voorlopig over beide rijvakken door kunnen. Alleen zal het bij momenten wellicht iets trager moeten en kunnen de ochtend- en avondfiles wat langer aanslepen. Wij houden zeker voor u de vinger aan de pols.

Oudere berichten:
> Wie volgt Kenneth en Smes op?
> Benzinestation Total Flieberg wordt verbouwd
> De Lijn zorgt voor rechtstreekse bus naar de Blaarmeersen
> Olympiatumblers halen zes medailles in Overmere
> Avondwandeling is startschot voor project Melsen
> Gemeenteraad bespreekt nieuw sporthalontwerp
> Bloot in etalage Bloem&Pot: kunst of kul?
> Fietsroute langs Pontweg is compleet ondergelopen
> Wie wint eerste Groene Pluim?
> Hoe duur is het wonen in Merelbeke en zijn deelgemeenten?
> 'Flanders from the air'-wedstrijd heeft een winnaar
> Oorlogsfilms kijken in 't Groenendal
> Een chauffeur op tien keek te diep in het glas
> Gezocht: lesgevers voor sportactiviteiten
> College in beroep tegen hoogbouw aan Potaardeberg
> Lifestyletips, trips en hits uit jouw buurt
> Eurotuin brengt je in vakantiestemming
> Er wordt weer 'gebakkerd' voor Drie Koningen
> Gelukkig nieuwjaar, Merelbeke!
> Politiezone lauwert haar speurders

Archieven per maand:
| februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007 | januari 2007

Merelbeke blogt

  • André Vlerick blogt over Merelbeke.

    Pintenaar en onderwijzer van opleiding. André loopt hier al 45 jaar rond, waarvan ook al ruim 15 in Merelbeke. Hij houdt van fotografie en loopt tussen de Merelbekenaars met een open maar kritische blik, een luisterend oor en een hart voor wat er leeft en beweegt.

Zoeken

Nieuws uit merelbeke

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!