Home  Regio  oostende  oostende blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Oostende?
Laat het weten aan:
Dominique Jauquet
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Gesjoemel in Monumentenstrijd?

Er heerste verwarring na de grote finale van de Monumentenstrijd maandagavond op Canvas. De officiële cijfers voor de West-Vlaamse monumenten op de Monumentenstrijd-website bestonden enkel uit de stemmen per sms, telefoon en digitale televisie. De stemmen per email werden niet meegerekend, waardoor de Koninklijke Stallingen slechts 7000 stemmen telde in plaats van 10.365.

,,In onze provincie waren er blijkbaar grote onregelmatigheden bij de stemmen per email, waardoor deze niet weerhouden zijn door de deurwaarder. Er kon slechts één stem per mailadres gebeuren, maar men kan natuurlijk verschillende mailadressen aanmaken. De vrt benadrukte wel dat het niet weerhouden van de webstemmen geen verschil heeft gemaakt in de resultaten'', zegt Elegast Monbaliu van de actiegroep Dement. ,,Als we de emailstemmen bij de officiële cijfers tellen komen we aan 10.365 stemmen. We staan hierbij op de zesde plaats wat de vijftien halve finalisten betreft. Een prachtig resultaat''.   

Reacties

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Oostende blogt

  • Dominique Jauquet blogt over Oostende.

    Dominique Jauquet, sinds oktober 2005 journalist bij Het Nieuwsblad. Gaat door het leven met de zee in het vizier, muziek in de oren, en een basketbal in de hand.

Zoeken

Nieuws uit oostende

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!