Home  Regio  oostende  oostende blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Oostende?
Laat het weten aan:
Dominique Jauquet
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Beelden Prinses Astrid I

Lezer Jean Jouck bezorgde ons beelden van het gezonken schip Prinses Astrid I:

Meer verhalen en beeldmateriaal altijd welkom op www.nieuwsblad.be/oostende of djauquet@yahoo.com!

'RMT: 10 jaar later' - anekdotes en beelden gezocht!

Woensdag 28 februari is het precies tien jaar geleden dat de Regie voor Maritieme Transport (RMT) de boeken dicht deed. BIj de RMT werkten 1.700 mensen.

Op 23 februari wordt in Ravelingen een reünie gehouden voor de ex-mederwerkers van cateringebedrijf Wagon-Lits, op 28 februari komen de ex-RMT'ers samen in de Cruise Terminal van het station in Oostende. Het wordt ongetwijfeld een leuk weerzien vol anekdotes. Ook wij zijn geïnteresseerd in leuke verhalen uit de RMT-tijd.

Hoe heeft het opdoeken van de RMT uw leven veranderd? In welke job bent u terechtgekomen? Laat ons uw mooiste herinneringen weten!! Ook foto's zijn meer dan welkom op djauquet@yahoo.com.

Gesjoemel in Monumentenstrijd?

Er heerste verwarring na de grote finale van de Monumentenstrijd maandagavond op Canvas. De officiële cijfers voor de West-Vlaamse monumenten op de Monumentenstrijd-website bestonden enkel uit de stemmen per sms, telefoon en digitale televisie. De stemmen per email werden niet meegerekend, waardoor de Koninklijke Stallingen slechts 7000 stemmen telde in plaats van 10.365.

,,In onze provincie waren er blijkbaar grote onregelmatigheden bij de stemmen per email, waardoor deze niet weerhouden zijn door de deurwaarder. Er kon slechts één stem per mailadres gebeuren, maar men kan natuurlijk verschillende mailadressen aanmaken. De vrt benadrukte wel dat het niet weerhouden van de webstemmen geen verschil heeft gemaakt in de resultaten'', zegt Elegast Monbaliu van de actiegroep Dement. ,,Als we de emailstemmen bij de officiële cijfers tellen komen we aan 10.365 stemmen. We staan hierbij op de zesde plaats wat de vijftien halve finalisten betreft. Een prachtig resultaat''.   

Begijntje stemt op Koninklijke Stallingen

Gertrude, het begijntje van 130 jaar oud, dat begin deze week de Koninklijke Stallingenfiets 'geleend' had om campagne te voeren voor de Monumentenstrijd, roept iedereen op om voor de Koninklijke Stallingen te stemmen.

Stem nog tot 18 februari voor de stallingen: bel 0905-56.314, sms: STEM 14 naar 3470, of surf naar: www.monumentenstrijd.be

<

Fotomateriaal van Koninklijke Stallingen gezocht!

In het kader van de Monumentenstrijd heeft de dienst archief van de stad Oostende op http://www.beeldbankoostende.be een serie oude en nieuwe foto's geplaatst over de Koninklijke Stallingen. Er werden ook kopies van de oorspronkelijke architectenplannen online geplaatst, zodat men de stallingen ook eens in zijn detail kan zien en een beter idee kan krijgen over de omvang en verfijning van het gebouw.

Ander historisch materiaal over De Koninklijke Stallingen staat op http://archief.oostende.be...

Ook wij zijn nog op zoek naar beeldmateriaal van de Koninklijke Stallingen. Hebt u een foto van uzelf in de bokszaal, terwijl u aan het schaken bent, of u tegenstander verslaat op de judomat? Heeft iemand foto's genomen tijdens basketbalwedstrijden op de buitenpleintjes? Alles is welkom!! Mailen naar djauquet@yahoo.com, en misschien schittert u straks op Oostende Interactief!

Stem voor De Stallingen: bel 0905-56.314 of sms: STEM 14 naar 3470 of surf naar: www.monumentenstrijd.be

Stemmen kan ook via digitale tv.

Beelden van brand aan Sleuyter Arena!

Een lezer van Het Nieuwsblad heeft beelden gemaakt van de brand maandagmiddag aan het middelste appartementsblok in opbouw aan de Sleuyter Arena. Rond 13.30 uur ontstonden bij het plaatsen van roofing op het gelijkvloers van het gebouw vlammen in de isolatie, wat voor hevige rookontwikkeling zorgde.

De brandweer was snel ter plaatse, en kon de schade aan het nieuwbouwcomplex beperken. Enkele ruiten werden vernield, en ook de constructie aan het gebouw onderaan werd aangetast. Daarnaast werden enkele wagens die op de parking van Media Markt stonden beschadigd, en bleef de Quick, gedeeltelijk gelegen onder het appartementsgebouw, een tijdje dicht omdat er rook was binnengeslopen.

De beelden: http://www.youtube.com/watch?v=m1qml90j3HI

(Met dank aan lezer Miroslav Babik)

Unieke collectie Hummels in veilinghuis De Wit

Veilinghuis De Wit in de Torhoutsesteenweg veilt begin volgende maand zo’n 1.000 Hummelbeelden. Het gaat om een unieke collectie, waaronder drie beelden met een waarde van 15.000 euro.

De unieke collectie Hummels is afkomstig van een dame uit Oordegem (Aalst) die twee jaar geleden overleden is, en haar volledige inboedel in haar testament naliet aan het dierenasiel Sint-Hubertus uit Aalst. De opbrengst van de veiling gaat naar dit dierenasiel.

,,De Humusbeelden zullen verdeeld worden onder 600 loten. Wat de totale opbrengst zal zijn is moeilijk in te schatten, maar we denken in de richting van een paar honderdduizend euro’s. We verwachten verzamelaars uit binnen- en buitenland, maar bij dergelijke veilingen komen er ook altijd nieuwsgierigen af die willen kennismaken met de Hummels’’, zegt veilingmeester Robert Moortgat.

-

Drie kijk- en vijf veildagen:  

Kijkdagen:

- Donderdag 22 februari: 19.00 tot 22.00 uur

- Vrijdag 23 februari: 16.00 tot 21.00 uur

- Zaterdag 23 en zondag 24 februari: 10.00 tot 19.00 uur

Veilingdagen:

- Woensdag 28 februari, donderdag 1 en vrijdag 2 maart vanaf 19.00 uur

- Zaterdag 3 en zondag 4 maart vanaf 14.30 uur

De Hummels worden enkel op zaterdag 3 en zondag 4 maart geveild. De beelden zijn verdeeld onder 600 loten. Rond 19.30 uur zal de veiling afgelopen zijn.

50 gratis tickets voor vernieuwde Lounge Bar in Kursaal!
De Lounge Bar in Kursaal Oostende heropent vanavond met een nieuw concept.
Dat kun je lezen in een artikel dat donderdag in de krant en op de site
gepubliceerd werd.

Toegang kost voortaan ook 5 euro.

Kursaal Oostende nodigt via nieuwsblad.be 50 mensen (25 duotickets) uit
voor dit weekend (zaterdag en zondag).

Mail voor 16 uur naar gunther.vanpraet@nieuwsblad.be en we geven uw naam
door aan Kris Schoeters, die U vanavond aan de ingang het ticket bezorgt.

Noodzakelijk om te melden welke avond u wil gaan.

De lijst van de winnaars komt vanavond op nieuwsblad.be

Redhotfunkyfridays1

Loungilicious

Zaterdag 10.00 uur: minuut stilte in heel Oostende

Vrienden uit de voetbalploeg KSV Bredene van de betreurde Bart Bonroy organiseren vanavond om 19.00 uur een fakkeltocht. De optocht vertrekt aan de randparking op het 3de en 23ste Linieregimentsplein, en tekt via de Graaf de Smet de Naeyerlaan naar het Marie-Joséplein, waar een stille wake wordt gehouden. Mensen die hun steun willen betuigen aan vrienden en familie van Bart, en hun onbegrip voor zinloos geweld willen aantonen, worden gevraagd het initiatief te steunen.

De betreurde Bart Bonroy wordt zaterdagmorgen om 10.00 uur begraven in Bredene-SAS. De vlaggen aan het Oostendse stadhuis zullen zaterdag halfstok hangen. Het Oostendse stadsbestuur roept de Oostendenaars op om op dat ogenblik één minuut stilte in acht te nemen in de hele stad.

Monumentenstrijd

Wenskaart Volgende week is het zover: dan nemen de Oostendse Koninklijke Stallingen het op tegen het Begijnhof uit Diksmuide, en de hopcultuur uit Poperinge in de Monumentenstrijd. De uitzending vindt plaats op Canvas op maandag 12 februari. Het doel is een plaatsje in de grote finale op 19 februari.

Tussen 12 en 18 februari is het voor alle Oostendenaars stemmen geblazen, en om dat extra in de verf te zetten organiseert actiegroep Dement op zaterdag 10 februari een groots evenement in en rond de Koninklijke Stallingen.

Hieronder het programma:

14u                        

Lucy Loes in duet met Sebastien Dewaele (Preuteleute)

Binnenplaats

Oostendse liederen.

-

14u30                   

Volksvergadering voor Monumentenstrijd

Binnenplaats

Oproep aan de Oostendenaars, met Burgemeester Jean Vandecasteele, Rik Torfs en Sebastien Dewaele

-

15u                        

Pieter en Bas (preuteleute) brengen het verhaal van  “Andy en Caroline”

Binnenplaats

In een sobere bezetting van gitaar en orgel brengen ze het verhaal van een Oostends visserskoppel.  Muziek gebaseerd op Lou Reed nummers vertaald in het Oostendse dialect.

-

15u                        

Debat over het Oostends erfgoed

Cafetaria Noordzee Turnclub

Rik Torfs (professor en peter van ons monument), Ines De Schepper (erfgoed-consulent Vlaamse Overheid Onroerend Erfgoed), Georges Allaert (professor Ruimtelijke Economie Universiteit Gent), Michel Delanghe, Jan Debusschere en Luc Glorieux Oostendse architecten) trachten op een constructieve manier te ontdekken hoe erfgoed een toekomst kan hebben in Oostende.  Het debat wordt gemodereerd door Kris Carlier (hoofdredacteur De Zeewacht)

-

17u                  

Basketmatch Oud-spelers BC Oostende vs. Johan Vande Lanotte's PP Ploeg

Oud-spelers-BCO onder coaching van Rik Samaey, met volgende spelers : Etienne Dermaut, Yvan Verberckt, John Heath, Jean-Pierre Senecaut, Ronny Bayer, Roger Jonckheere, Erwin Breughelmans

Johan Vande Lanotte's "Politiek & Pers Ploeg", met o.a. Gunther Van Praet, Nancy Bourgoignie, Tom Germonprez (ov), Johan Musseeuw (ov), …

En verder:

Cartoons met Herr Seele

Koninklijke Schaakclub Oostende

Herr Seele stelt tentoon en cartooneert.

-

Oud Oostende in postkaarten van Omer Vilain

Cafetaria Noordzee Turnclub

-

Sportclubs Koninklijke Stallingen

Opendeur met demonstraties tussen 15u en 17u

-

Gidsbeurten in de Koninklijke Stallingen door Dement Oostende

-

21u PRE-PARTY

Cafetaria Sportcentrum, ingang 2€

Zwoele fuif in de nacht van de liefde.

Oudere berichten:
> Dichters uit Sint-Jozefsinstituut in de prijzen
> Foto van de dag: het Thermae Palace Hotel
> REAGEER: Veiligheidsrapport Brice De Ruyver vraagt om meer politie
> VIDEO: brand in nieuwbouwproject Icon in wijk Hazegras
> Foto van de dag: 'en bij het ochtendgloren'...
> Foto's van de dag: sneeuw(pret) op de zeedijk
> REAGEER: meeuwen voederen kan tot 250 euro kosten
> Leerlingen De Zonnebloem worden dichters
> Win tickets voor ‘Trash’ in vernieuwde Hangaar I
> Foto's van de dag: ijzig koud... (3)
> Wandelen op Valentijn in Oostende en Bredene
> Foto van de dag: zonnestralen versus regenwolken
> Leerlingen Sint-Jozefsinstituut naar Europese finale
> Gespot: ook de Gouden Schoen eet pita... (UPDATE)
> Foto's: schoon volk op De Gouden Schoen
> Foto van de dag: uitwaaien aan zee
> Foto van de dag: het ruiterstandbeeld van Leopold II
> VERENIGING IN DE KIJKER: de Unie Oud-Leerlingen Hotelschool Oostende
> Nieuw vogelopvangcentrum wordt modernste in Europa
> Foto van de dag: de skyline van Oostende

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007

Oostende blogt

  • Dominique Jauquet blogt over Oostende.

    Dominique Jauquet, sinds oktober 2005 journalist bij Het Nieuwsblad. Gaat door het leven met de zee in het vizier, muziek in de oren, en een basketbal in de hand.

Zoeken

Nieuws uit oostende

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!