Home  Regio  oostende  oostende blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Oostende?
Laat het weten aan:
Dominique Jauquet
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Paasvakantie wordt druk (drukker, drukst)

De paasvakantie staat voor de deur. Als het weer dezelfde temperaturen haalt als begin deze week, mag Oostende zich straks aan een overrompeling verwachten.

De hotelsector spreekt al van een bezetting tot 70 procent, en daar komen nog last minute-boekingen bij. De zee, het strand, de visserskaai, de winkelstraten, de vele terrasjes, maar ook de evenementen van Toerisme Oostende zullen heel wat (dag)toeristen naar de Stad aan Zee lokken.

Tijdens het openingsweekend vindt het nieuwe evenement Ontdek Oostende plaats: alle Oostendse musea en attracties stellen hun deuren open aan voordeeltarief en/of zorgen voor leuke verrassingen. Op diverse plaatsen wordt ook voor de nodige animatie gezorgd, met onder meer steltenlopers, fanfares, mobiele acts, een shantykoor, een levend standbeeld, een fietsorkest, enzovoort.

Een bijkomende troef voor de stad Oostende wordt op 6, 7 en 8 april de kwartfinale van de Davis Cup tussen België en Duitsland in de Sleuyter Arena.

Kortom, de paasvakantie wordt ongetwijfeld druk (drukker, drukst) in Oostende.

Oostendenaars in het buitenland (3)

Drie Oostendse jongeren vertoeven momenteel aan de zuidkust van Australië:

Dsc00192
Even voorstellen :
- Ruben Caen (23), uit Mariakerke
- Lee Devinck (21), uit Bredene
- Sam Christiaens (21) uit Oostende
Drie avonturiers die met een zebra-koe-busje (zoals ze het zelf zo mooi noemen) doorheen Australië reizen.
File95847187
File95847188
Het reisverslag van de drie Oostendenaars is te lezen op:
-
,,We zijn bijna drie weken geleden geland in Sydney, en we reizen door tot in augustus.  Momenteel rijden we de hele zuidkust af van Sydney, via melbourne naar Perth, en vandaar zien we wel weer. Dit gaat natuurlijk niet compleet vlekkeloos.. Maar het lukt wel :-)''.
Wij zullen de opvallende trip van de jongeren alvast van nabij blijven volgen. Succes!
Oostendenaars in het buitenland (2)

Het eerste Oostends antwoord uit het buitenland is binnengekomen.

Ondergetekende verschoot zich deze morgen een bult toen hij plots de naam Kenneth Broux las tussen zijn mails. Kenneth speelde tien jaar geleden in mijn basketbalploeg bij Koekelare. Reden genoeg om eens in het basketarchief te zoeken, met dit als resultaat (sorry Kenneth!):

Dscf0244_5

Kenneth trok eind jaren negentig om professionele redenen naar Londen, maar hij bezoekt zijn familie en vrienden in België nog maandelijks. Hij blijft op de hoogte van het reilen en zeilen in de regio via deze website. De rest vertelt Kenneth zelf:

-

,,Ik werk als economist bij de Britse bank Lloyds TSB. Ik analyseer en geef commentaar op de economische actualiteit in de G10 (de Euro-zone, US, UK en andere economische grootheden), inclusief over de wisselkoersen, de rentevoeten en, de beurzen. Ik doe hier ook regelmatig interviews op business TV-kanalen Cnbc en Bloomberg. Om 6u50 Belgische tijd kan je me bijvoorbeeld zien op Cnbc. Meer referenties naar vorige commentaren vind je op http://www.google.co.uk/search?hl=en&q=kenneth+broux&meta=''.

Een Belgische economische bv op de Londense televisie, zo lijkt het. Hou ons op de hoogte!

Skatepark uitgesteld: jongeren in de kou?

Augustus 2006: het stadsbestuur stelt de plannen voor rond de renovatie van de velodroom. ''Er komt in 2007 een skatebowl die de grootste van Europa zal zijn''.

Maart 2007: skaters en stadsbestuur zitten rond de tafel. ''De kosten van het skatepark liggen te hoog, het project zal dit jaar niet meer uitgevoerd kunnen worden''.

--> De jongeren voelen zich bedrogen, en noemen de plannen van het stadsbestuur verkiezingsbeloftes. ''We waren al tevreden geweest met een klein skatepark, want dat zou dit jaar misschien wel gerealiseerd worden''.

Het probleem: het stadsbestuur had een Belgische aanbesteding uitgeschreven, waardoor er maar één kandidaat was. De raming, vooraf opgemaakt door een studiebureau, bedroeg 670.000 euro, de offerte 1 miljoen euro

De oplossing: het stadsbestuur zal een nieuwe Europese aanbesteding uitschrijven. Zo zouden er meerdere inschrijvingen moeten zijn, en kan het stadsbestuur de prijs doen zakken

(Nieuwe) belofte: Dezelfde plannen - grootste skatebowl in Europa - worden uitgevoerd in het najaar van 2008

Oostendenaars in het buitenland (1)

Oostendenaars die in het buitenland vertoeven laten hun stad/land nooit helemaal los. Ongetwijfeld zullen heel wat van hen dagelijks surfen naar de website van Het Nieuwsblad om het reilen en zeilen in hun vaderland te volgen.

Wij doen een warme oproep naar deze mensen, want ook wij zijn op onze beurt sterk geïnteresseerd in wat Oostendenaars zoal doen in andere landen.

Studeert of werkt u momenteel in het buitenland? Of geniet u gewoon van een buitenlands avontuur? Laat het ons weten! Alle leuke foto's en verhalen zijn welkom op djauquet@yahoo.com.  Misschien kunnen vrienden, familie, en alle Nieuwsbladlezers straks jullie avonturen volgen via Oostende Interactief!!

Steun de Oostendse Marc Herremans

Header

Bart Peeters komt op 26 mei met zijn nieuwe tour naar het Kursaal in Oostende. Het wordt een benefietconcert voor Oostendenaar John Moyaert (28), die drie jaar geleden verlamd raakte bij een motorongeval.

John kwam nadien in contact met Marc Herremans, de triatleet die eveneens verlamd is, en heeft vandaag een nieuw levensdoel: deelnemen aan fietswedstrijden.

Het kostenplaatje om aan degelijk materiaal te geraken ligt echter enorm hoog. John's vrienden willen hem daarom helpen.

Op 26 mei staat het Oostendse Kursaal volledig in het teken van John, en ook u kan de jongeman steunen door te komen naar de 'slimmer dan de zanger'-tour van Bart Peeters.

Tickets: www.sherpa.be, 070-22.56.00Info: www.kgevents.be of kris@kgevents.be

Meer info: http://www.888forjohn.be/

Hoe onveilig is de uitgaansbuurt?

Anderhalve maand na de moord op de 18-jarige Bart Bonroy, is zaterdagmorgen in de Oostendse uitgaansbuurt opnieuw een dodelijk slachtoffer gevallen.

Een illegaal werd door een buitensmijter in de Van Iseghemlaan verdacht van enkele diefstallen in een nabij gelegen café. Er ontstond een ruzie, waarbij enkele rake klappen vielen. De buitensmijter van 36 jaar, diende het slachtoffer een karateslag toe, en sloeg met een ijzeren staaf, die hij mogelijk afnam van het slachtoffer. De illegaal, een man tussen 35 en 40 jaar van vreemde origine, bezweek aan zijn verwondingen.

Er wordt wel eens gezegd dat de Oostendse uitgaansbuurt onveilig is. De twee dodelijke vechtpartijen in anderhalve maand tijd doen deze reputatie niet veel goed.

Hoe onveilig vindt u de uitgaansbuurt in Oostende? Laat u uw kinderen nog met een gerust gemoed uitgaan in de Stad aan Zee? Hoe kan het probleem opgelost worden? Zal de veiligheid toenemen als de uitgaansbuurt straks heraangelegd is? En moeten er bewakingscamera's komen?

Laat het ons weten!

Straffe Madammen gezocht!!

Stadsfiguur_2007_top

Ook dit jaar organiseren Het Nieuwsblad en radio Be One de verkiezing van DE

STADSFIGUUR. In 2007 gaan we op zoek naar de vrouw die het levende symbool

van Oostende is.

Een “straffe madam” is een uitzonderlijk sterke vrouw, met stijl en persoonlijkheid die haar stad in d’r hart draagt. Een “straffe madam” dwingt respect af voor wat ze al verwezenlijkt heeft, ze doet monden open vallen voor wat ze doet. Ze heeft een opvallend doorzettingsvermogen in wat ze verwezenlijkt. Ze straalt spontaniteit, levenslust en charme uit. Ze is sociaal en voor velen aanspreekbaar. Ze hoeft helemaal niet sexy of babe-achtig zijn, ze heeft niet noodzakelijk een ,,ideaal’’ figuur. Wat ze in elk geval wel heeft is een joie de vivre die ze positief overbrengt. Haar stadsgenoten zijn fier dat ze in de stad woont.

-

Omwille van de parlementsverkiezingen (10 juni), komen politica’s niet in aanmerking voor een nominatie in deze “straffe madammen”-verkiezing.

-

Denkt u spontaan aan Lucy Loes? Maakt Wendy Van Wanten, vorig jaar ook al finalist, opnieuw een kans? Bewondert u Mimi Lamote, de voormalige topmanager van C&A en E5 Mode? Of denkt u aan iemand helemaal anders?

-

Welke vrouw betekent voor u en de stad zo veel, dat ze wel eens in de kijker mag gezet worden? Laat ons op deze blog weten wie de titel Straffe Oostendse Madam verdient!!

-

Meer info op www.nieuwsblad.be/straffemadammen

Iedereen kan Straffe Madammen nomineren tot 20 april. Dan worden de vijf finalisten bekend gemaakt.


Heel het voorjaar verkeerschaos in Oostende

Wie de komende zondagen in de late namiddag Oostende wil verlaten dreigt week na week te belanden in een enorme verkeerschaos. Afgelopen zondag _ de eerste echte lentezondag van het jaar _ was het al zover. Wie van Petit Paris richting stadhuis reed in de Alfonds Pieterslaan deed er een uur (!) over. Zelden gezien in de koningin der badsteden. Niet alleen de zon maar ook de werken in de Verenigde Natieslaan zijn de oorzaken. En het gebrek aan politiemensen die bijvoorbeeld de enorme chaos ter hoogte van het stadhuis in goede banen konden leiden. Waar was de politie gistermiddag. Pas heel laat kwamen ze ter plaatse. Waren ze niet op de hoogte en was er vooraf geen rekening houden met verkeersproblemen op zo'n drukke dag?

Wat is uw mening? Wat moeten burgemeester en politie doen om een dergelijke chaos de komende weken te vermijden? Moeten we nog meer dan nu de wagens weren uit het stadscentrum? Moet er een nieuw circulatieplan komen? Zijn er voldoende randparkings? Is het wel verstandig om nog meer ondergrondse parkings in het centrum aan te leggen?

Oudere berichten:
> Dichters uit Sint-Jozefsinstituut in de prijzen
> Foto van de dag: het Thermae Palace Hotel
> REAGEER: Veiligheidsrapport Brice De Ruyver vraagt om meer politie
> VIDEO: brand in nieuwbouwproject Icon in wijk Hazegras
> Foto van de dag: 'en bij het ochtendgloren'...
> Foto's van de dag: sneeuw(pret) op de zeedijk
> REAGEER: meeuwen voederen kan tot 250 euro kosten
> Leerlingen De Zonnebloem worden dichters
> Win tickets voor ‘Trash’ in vernieuwde Hangaar I
> Foto's van de dag: ijzig koud... (3)
> Wandelen op Valentijn in Oostende en Bredene
> Foto van de dag: zonnestralen versus regenwolken
> Leerlingen Sint-Jozefsinstituut naar Europese finale
> Gespot: ook de Gouden Schoen eet pita... (UPDATE)
> Foto's: schoon volk op De Gouden Schoen
> Foto van de dag: uitwaaien aan zee
> Foto van de dag: het ruiterstandbeeld van Leopold II
> VERENIGING IN DE KIJKER: de Unie Oud-Leerlingen Hotelschool Oostende
> Nieuw vogelopvangcentrum wordt modernste in Europa
> Foto van de dag: de skyline van Oostende

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007

Oostende blogt

  • Dominique Jauquet blogt over Oostende.

    Dominique Jauquet, sinds oktober 2005 journalist bij Het Nieuwsblad. Gaat door het leven met de zee in het vizier, muziek in de oren, en een basketbal in de hand.

Zoeken

Nieuws uit oostende

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!