Home  Regio  oostende  oostende blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Oostende?
Laat het weten aan:
Dominique Jauquet
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
De strafste uitspraken uit de gemeenteraad...

De gemeenteraad is maandelijks een forum voor sterke uitspraken. Dat was afgelopen donderdag niet anders (en dan was oppositielid Jean-Marie Dedecker er nog niet eens). Wij noteerden volgende quotes:

- Schepen Bart Bronders (SP.A) spreekt raadslid Wouter De Vriendt (Groen!) nog steeds aan met 'Meneer Wouter', een 'titel' die sinds de eerste gemeenteraad van de nieuwe legislatuur wordt gebruikt omdat De Vriendt het eerste jaar zetelt en dus - letterlijk en figuurlijk - als een groentje wordt beschouwd. Voorzitter van de gemeenteraad Bart Tommelein (Open VLD) deed er donderdag, weliswaar onbewust, een schepje bovenop door tot tweemaal toe te zeggen 'Mevrouw De Vriendt, u hebt het woord'.

- De nieuwe naam 'Begraafplaats Paster Pype' voor het kerkhof langs de Nieuwpoortsesteenweg bracht raadslid Eddy Tulpin (SP.A) op andere ideeën. 'Misschien moeten we de begraafplaats langs de Stuiverstraat dan noemen naar Jean Vandecasteele', lachte hij. 'Zolang ik hier nog ben zou ik daar liever wat mee wachten', antwoordde de burgemeester. 'Nochtans kan je eigen standbeeld bekijken in levende lijve indrukwekkend zijn. Kijk maar naar Lucy Loes', zei Tulpin nog.

Reacties

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Oostende blogt

  • Dominique Jauquet blogt over Oostende.

    Dominique Jauquet, sinds oktober 2005 journalist bij Het Nieuwsblad. Gaat door het leven met de zee in het vizier, muziek in de oren, en een basketbal in de hand.

Zoeken

Nieuws uit oostende

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!