Home  Regio  oostende  oostende blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Oostende?
Laat het weten aan:
Dominique Jauquet
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Fotospecial: Ronde van België

Dscf0021 Oostende stond opnieuw drie dagen in het teken van de Ronde van België. Wij gingen de sfeer opsnuiven bij de ploegenvoorstelling dinsdagavond op het Monacoplein, en bij de start van de eerste rit woensdagmorgen in de Alfons Pieterslaan.

Bekijk hier de foto's van Boonen en co!

'SUMMER JAM 3 on 3' terug in Oostende

Publi_2007_a6_kleur_3on3_oostende_fDeze zomer zullen alle basketballiefhebbers opnieuw in Oostende terechtkunnen voor het 'SUMMER JAM 3 on 3'-tornooi.  Van 3 juli tot 31 juli worden op verschillende plaatsten in de binnenstad '3 on 3'- en '1 on 1’-wedstrijden georganiseerd, alsook een driepuntcontest. De finale vindt plaats op 7 augustus op het Wapenplein.

Reservatie en info.

Hier het programma:

Publi_2007_a6_kleur_3on3_oostende_b

Special: Oostende voor Anker

Het maritiem festival Oostende voor Anker lokte tijdens het Pinksterweekend 230.000 bezoekers naar de Stad aan Zee. Nooit eerder lag de opkomst zo hoog.

Bekijk hier de fotospecial ...

...en hieronder de videobeelden van fotograaf Jean-Jacques Soenen:

Bart Peeters volgend jaar opnieuw in Kursaal
Foto_s_gvo___bart_peeters_040

Bart Peeters komt volgend jaar terug naar Oostende. Dat kondigt organisator KG events aan.

-

De zanger-presentator speelde zaterdagavond het Kursaal van Oostende plat tijdens een benefietconcert voor John Moyaert. Hij kreeg vier spontane staande ovaties.

Organisator KG events besliste meteen om hem volgend jaar (een nieuwe tournee en theatershow) opnieuw te boeken in het Kursaal.

-

'Het sociaal doel van het optreden werd gehaald. Voor rolstoelatleet John Moyaert wordt er een speciale wedstrijdfiets gekocht. Met schepen van Sport Nancy Bourgoignie (SP.A) wordt er binnenkort ook gepraat om een wedstrijd voor roelstoelatleten te organiseren in 2008 in

Oostende', zegt Kris Schoetersvan KG Events.

In het WIT naar play-off-finale!

BcoostendeZondag om 17 uur vindt in de Sleuyter Arena de eerste match van de finale in de play-offs van het basketbal plaats. BC Oostende neemt het op tegen Bree, en wil een tweede titel op rij behalen.

De Sleuyter Arena zal straks weer ontploffen, en om de sfeer nog te verbeteren doet de club een oproep aan alle supporters om in het WIT naar de wedstrijd te komen. Ter plaatste zijn speciale witte play-offs-t-shirts te kopen voor 6 euro. Right here, Right Now. White here, White now!!

Volgens de poll van Het Nieuwsblad geloven ondertussen steeds meer mensen in de titelkansen van BCO. De goede resultaten van de afgelopen weken (zeven overwinningen op rij) deed het vertrouwen in het team van coach Drucker duidelijk groeien. Sinds kort zegt bijna 40 procent van de stemmers 'Ja, we hebben de beste ploeg van het land'.

De strafste uitspraken uit de gemeenteraad...

De gemeenteraad is maandelijks een forum voor sterke uitspraken. Dat was afgelopen donderdag niet anders (en dan was oppositielid Jean-Marie Dedecker er nog niet eens). Wij noteerden volgende quotes:

- Schepen Bart Bronders (SP.A) spreekt raadslid Wouter De Vriendt (Groen!) nog steeds aan met 'Meneer Wouter', een 'titel' die sinds de eerste gemeenteraad van de nieuwe legislatuur wordt gebruikt omdat De Vriendt het eerste jaar zetelt en dus - letterlijk en figuurlijk - als een groentje wordt beschouwd. Voorzitter van de gemeenteraad Bart Tommelein (Open VLD) deed er donderdag, weliswaar onbewust, een schepje bovenop door tot tweemaal toe te zeggen 'Mevrouw De Vriendt, u hebt het woord'.

- De nieuwe naam 'Begraafplaats Paster Pype' voor het kerkhof langs de Nieuwpoortsesteenweg bracht raadslid Eddy Tulpin (SP.A) op andere ideeën. 'Misschien moeten we de begraafplaats langs de Stuiverstraat dan noemen naar Jean Vandecasteele', lachte hij. 'Zolang ik hier nog ben zou ik daar liever wat mee wachten', antwoordde de burgemeester. 'Nochtans kan je eigen standbeeld bekijken in levende lijve indrukwekkend zijn. Kijk maar naar Lucy Loes', zei Tulpin nog.

Pro of contra windmolens?

Repower01 C-Power ondertekende woensdag de laatste contracten voor de realisatie van 60 windturbines op de Thorntonbank, zo'n 30 kilometer in zee. Het wordt het eerste windmolenpark voor de Belgische kust. Eind september 2008 moeten de eerste zes turbines in werking treden. Het hele project zal aan 600.000 inwoners elektriciteit voorzien.

Met de klimaatverandering en de toenemende CO2-uitstoot worden alternatieve energiebronnen een belangrijk thema. We zien steeds meer windmolens opduiken ter land (onlangs werden nog zes turbines geplaatst langs de A18 in Gistel), en straks dus ook ter zee.

Wat vindt u van windmolens als alternatieve energiebron? Verstoren de turbines het landschap? Of zijn windmolenparken noodzakelijk geworden in het halen van de Kyotonorm? Geef hier uw mening...

Welke vragen hebt u voor politiek debat in Kursaal?

Perskring Oostende (PKO) organiseert naar aanleiding van de federale verkiezingen van 10 juni op maandag 28 mei een politiek debat in de Ridderzaal van het Kursaal. De West-Vlaamse kopstukken Vincent Van Quickenborne (Open VLD), Johan Vande Lanotte (SP.A-Spirit), Hendrik Bogaert (CD&V-NV.A), Koen Bultinck (VB), Wouter Devriendt (Groen!) en Jean-Marie Dedecker (Lijst Dedecker) nemen deel aan het debat.

-

Gunther Vanpraet (adjunct-hoofdredactuer Het Nieuwsblad) en Stefaan Kerger (journalist Focus TV) zijn de moderators van dienst. Het debat vangt aan om 20 uur, en duurt tot ongeveer 22.30 uur. Vorig jaar organiseerde Perskring Oostende al een politiek debat naar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen. Deze avond lokte toen 300 belangstellenden. 

-

Via onze website kan u uw persoonlijke vragen doorsturen naar moderator Gunther Vanpraet. Geef hier de vragen waarop u wel eens een antwoord zou willen van de politici.

Fotospecial: opspuiten van het noodstrand

Dscf0130U kon het vorige week al lezen in deze krant : het noodstrand, aangelegd in 2004, is aan een onderhoudsbeurt toe. Maandag is men begonnen met het opnieuw opspuiten van het stuk strand tussen het Zeeheldenplein en het Kursaal.

De komende maand wordt via een baggerschip aan het Westerstaketsel zo'n 150.000 kubieke meter zand aangevoerd door bruine buizen op het Klein Strand. Het Vlaams gewest investeert twee miljoen euro in de operatie.

Het opspuiten van het noodstrand levert spectaculaire beelden op.  Bekijk hier de fotospecial.

Win 25 tickets voor Bart Peeters!

HeaderMuziekliefhebbers die gratis naar het optreden willen gaan van Bart Peeters op zaterdag 26 mei in het Kursaal kunnen hun naam doorsturen naar fauve@kgevents.be. Het evenementenbureau KG Events geeft 25 tickets ter waarde van 30 euro weg. Indien men naast het gewonnen ticket nog een ticket wil aankopen kan men dit melden in de mail. De tickets zullen klaarliggen aan de balie van het Kursaal vanaf 19 uur.

Sms 'John' naar 3635 en win mooie prijzen!

Het benefietconcert van Bart Peeters staat in het teken van John Moyaert (28), de Oostendenaar die drie jaar geleden verlamd raakte na een motorongeval. U kan John helpen bij het verwezenlijken van zijn levensdroom - deelnemen aan wielerwedstrijden - door een sms te sturen met de tekst 'John' naar 3635 (1 euro/ovb).

Elke tiende sms'er maakt kans op één van de prijzen geschonken door VD Car Electronics.

Bezoek hier de site van John Moyaert

Hier vindt u info over het benefietconcert van Bart Peeters op zaterdag 26 mei in het Kursaal van Oostende

Oudere berichten:
> Dichters uit Sint-Jozefsinstituut in de prijzen
> Foto van de dag: het Thermae Palace Hotel
> REAGEER: Veiligheidsrapport Brice De Ruyver vraagt om meer politie
> VIDEO: brand in nieuwbouwproject Icon in wijk Hazegras
> Foto van de dag: 'en bij het ochtendgloren'...
> Foto's van de dag: sneeuw(pret) op de zeedijk
> REAGEER: meeuwen voederen kan tot 250 euro kosten
> Leerlingen De Zonnebloem worden dichters
> Win tickets voor ‘Trash’ in vernieuwde Hangaar I
> Foto's van de dag: ijzig koud... (3)
> Wandelen op Valentijn in Oostende en Bredene
> Foto van de dag: zonnestralen versus regenwolken
> Leerlingen Sint-Jozefsinstituut naar Europese finale
> Gespot: ook de Gouden Schoen eet pita... (UPDATE)
> Foto's: schoon volk op De Gouden Schoen
> Foto van de dag: uitwaaien aan zee
> Foto van de dag: het ruiterstandbeeld van Leopold II
> VERENIGING IN DE KIJKER: de Unie Oud-Leerlingen Hotelschool Oostende
> Nieuw vogelopvangcentrum wordt modernste in Europa
> Foto van de dag: de skyline van Oostende

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007

Oostende blogt

  • Dominique Jauquet blogt over Oostende.

    Dominique Jauquet, sinds oktober 2005 journalist bij Het Nieuwsblad. Gaat door het leven met de zee in het vizier, muziek in de oren, en een basketbal in de hand.

Zoeken

Nieuws uit oostende

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!