Home  Regio  oostende  oostende blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Oostende?
Laat het weten aan:
Dominique Jauquet
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Oostendenaars in het buitenland (5)

Opnieuw nieuws van een Oostendenaar die in het buitenland vertoeft. Kenneth Eggesbø woont sinds twee jaar in Oslo, Noorwegen, waar hij een eigen kledingzaak heeft. Hij vertelt ons over zijn  familie, zijn Oostends verleden, zijn studiegenoot Prins William, en zijn werk in Noorwegen.

Kenneth_eggesbo___oslo_noorwegen_3

‘Ik woon al 2 jaar in Noorwegen in het Hoge Noorden. Ik zou graag zeggen het koude Noorden, maar dat is spijtig genoeg niet het geval dit jaar. Ook hier merken we de gevolgen van global warming’.

-

‘Ik ben eind februari 2005 naar Oslo verhuisd omdat ik eens wou meemaken hoe het is om er te wonen. Mijn vader is Noor, mijn moeder is Belgische, en ik wou vaststellen hoe het leven is in het land waar mijn vader opgroeide. Ik ben geboren in Gent in 1978 en verhuisde als 6-jarige naar Oostende. Daar woonde ik tot mijn 18de en verhuisde toen helemaal alleen de grote wereld in. Namelijk naar Oxford om een ‘Internationaal Baacalaureat’ te studeren. Na mijn twee jaren in St. Clare's College in Oxford en met mijn I.B. in de hand, besloot ik om de Schotten eens te bezoeken en studeerde 4 jaar aan de University of St. Andrews in St. Andrews, Schotland. Een leuk detail is dat de Britse Prins William in mijn laatste jaar (2002) een studiegenoot werd’.

-

‘Na mijn studies in Schotland (2002), waar ik een Master of Arts in Management behaalde (met onderscheiding) verhuisde ik terug naar Oostende. De kust trok me terug aan, de gezonde zeelucht, vrienden en familie... en ik kon niet langer van thuis wegblijven. Ik vond spijtig genoeg geen job in die periode en werkte als kelner in Taverne James in de James Ensor-gaanderij’.

-

‘Na 3 jaar terug van de zeelucht te kunnen genieten, besloot ik dat het tijd was voor verandering. Ik verhuisde naar Oslo en opende hier vorig jaar in augustus een eigen zaak. Ik ben nu de trotse eigenaar van een hemdenwinkel, waar ik hemden op maat verkoop. Dat was echt een gat in de markt hier in Oslo. Ik kocht de franchiserechten voor heel Noorwegen van de grootste hemdenketen ter wereld, namelijk Artesanos Camiseros in Spanje, en ik was vertrokken! Artesanos Camiseros heeft wereldwijd 230 winkels in maar liefst 20 landen. In  België vind je twee winkels, één in Brugge en één in Brussel. In Europa heten de winkels La Chemiserie Traditionnelle’.

-

‘De zaak gaat goed, en ik ben heel tevreden met mijn keuze. Ik kom nog heel vaak naar Oostende en bezoek dan natuurlijk vrienden en mijn moeder en broer die nog steeds in Oostende wonen. Ik hoop dat mijn moeder, broer en vrienden dit op de website zullen kunnen lezen’

Reacties

beste,

ter aanvulling aan het artikel van Kenneth,

er zijn ondertussen 5 winkels in België waar de hemden van La Chemiserie Traditionnelle kunnen gekocht worden, namelijk in Brugge, Brussel, Antwerpen, Gent en Roeselare.

mvg

Nicolas Komen
La Chemiserie Traditionnelle Belgium

 Nicolas Komen op 23 december 2007 om 16:02

Hier een klasgenoot van't 2de ASO. 't Gaat je blijkbaar goed en 't doed plezier om dat te weten.
Al het beste met de zaak en toekomstige zaken.
Groetjes,
Mathieu W.

 Mathieu op 28 augustus 2008 om 20:30

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Oostende blogt

  • Dominique Jauquet blogt over Oostende.

    Dominique Jauquet, sinds oktober 2005 journalist bij Het Nieuwsblad. Gaat door het leven met de zee in het vizier, muziek in de oren, en een basketbal in de hand.

Zoeken

Nieuws uit oostende

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!