Home  Regio  oostende  oostende blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Oostende?
Laat het weten aan:
Dominique Jauquet
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Heeft Oostende (eindelijk) een cultureel centrum?

Dsc01335 De Droge Coo, het lokaal op de Zeedijk ter hoogte van de drie gapers, opende vrijdagavond zijn deuren als 'eerste cultureel centrum in Oostende'. Vrijstaat O kreeg de locatie van het stadsbestuur in concessie voor negen jaar. Het lokaal werd voordien gebruikt door senioren om te kaarten.

De vzw heeft meteen een ambitieus programma klaar. Het eerste jaar wordt er gewerkt met themaweekends en wordt het café en de expositieruimte opengesteld voor tentoonstellingen, debatten, optredens, projecties,...

Vanaf 2008 wil de vzw een bredere werking creëren met grote artistieke projecten die ook kunnen doorgaan in de binnenstad. Daarnaast moet er jaarlijks een grote expo plaatsvinden zoals Freestate vorig jaar in het militair hospitaal.

Het lijkt erop dat de stad Oostende een inhaalbeweging wil maken op het vlak van cultuur. Straks - een precieze datum laat vooralsnog op zich wachten - moet ook het oude postgebouw nog omgebouwd worden tot cultuurfabriek. 

Gelooft u in De Droge Coo als 'eerste cultureel centrum in Oostende? En wat met de (langverwachte) plannen in het oude postgebouw? Op welke vlakken scoort Oostende goed rond cultuur? En wat is er volgens u voor verbetering vatbaar? Geef hier uw (culturele) mening...

Reacties

Het blijft wel wachten op de cultuurfabriek in het oude postgebouw! Hoe lang spreekt men daar nu al over?

Al is de Droge Coo al een (eerste) stap in de goede richting. Benieuwd wat er nog volgt. Oostende kan wat meer cultuur gebruiken!

Thomas op 4 juni 2007 om 11:07

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Oostende blogt

  • Dominique Jauquet blogt over Oostende.

    Dominique Jauquet, sinds oktober 2005 journalist bij Het Nieuwsblad. Gaat door het leven met de zee in het vizier, muziek in de oren, en een basketbal in de hand.

Zoeken

Nieuws uit oostende

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!