Home  Regio  oostende  oostende blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Oostende?
Laat het weten aan:
Dominique Jauquet
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Het Europacentrum: een lelijk gebouw met prachtig uitzicht

Dscf0051Voor velen vormt het Europacentrum een kankerplek in de stad Oostende. ‘Een gebouw van 100 meter past niet in de skyline van Oostende’, klinkt het.

De bewoners van het Europacentrum hebben wellicht een andere mening.  En het moet gezegd: het uitzicht op enerzijds de zee, en anderzijds heel de stad oogt prachtig…

Hier het bewijs.

Wat vindt u van het meest besproken appartementsgebouw in de stad? Een doorn in het oog, of een uniek stukje Oostende? Laat hier uw mening achter…

Het Westerstaketsel, bijna vier weken later....

Dscf0011Zo ziet het Westerstaketsel er vandaag uit, bijna vier weken nadat een vrachtferry er tegen vaarde. Het staketsel is al een tijdje terug open voor het publiek - het stuk waartegen de ferry botste is wel deels afgesloten -, maar de herstellingswerken zullen wellicht nog weken/maanden duren.

Bekijk hier enkele foto's van de huidige toestand van het Westerstaketsel.

Mauro Pawlowski in De Droge Coo

Dsc01335Vrijstaat O. lijkt er een maand na de opening van De Droge Coo in te slagen om het lokaal om te toveren tot een eerste cultureel centrum(tje) in Oostende. Nadat eerder al een exclusieve sessie van DJ Grazzhoppa en jazzpianist Kris Defoort op het programma stond, maakt dit weekend Mauro Pawlowski zijn opwachting.

Foto_mauro_3Pawlowski is een muzikaal experiment in het kwadraat, vooral bekend van de Evil Superstars, Mitsoobishy Jackson, het soloproject Mauro, en als gitarist van dEUS.

Hij brengt zaterdag 30 juni twee gasten mee:

Annelies___presspic1_2Annelies Monseré: zij zingt en brengt intieme en eigenzinnige muziek met piano, gitaar of cello

Kumisolodrapo

Kumisolo: brengt Japanse discopop, waarbij stem en electronica elkaar afwisselen

Oostendenaars Rudy en François aangekomen in Canada

Dscf0036Vorige week kon u in deze krant lezen dat Oostendenaren Rudy Eneman en François Deschacht naar Canada trekken voor 'The Royal Nova Scotia International Tattoo', de allergrootste indoor taptoe ter wereld.

Speciaal op deze blog zullen ze een dagboek met foto's bijhouden van hun avonturen. Rudy en François zijn ondertussen in Canada gearriveerd:

‘We zijn alvast op tijd aangekomen in Halifax. Eén probleem echter, mijn bagage vond de weg niet.

We trekken het ons niet echt aan, maar de hinder is er. Echte Oostendenaren roeien met de riemen die ze hebben’.

‘Het wordt alvast een drukke bedoening. Op een week tijd een show van dit kaliber uit de mouw schudden is een zware opdracht, maar telkens mag het resultaat er wezen. Wij houden het thuisfront op de hoogte. Weldra de eerste foto's van de voorbereiding! Hopelijk duikt mijn bagage vlug op... Groetjes, Rudy.’

Het moeilijke punt 33 op de gemeenteraad...

Tijdens de gemeenteraad in Oostende ontstond er grote verwarring omtrent agendapunt 33. Het punt werd afgevoerd en dat werd uitgebreid meegedeeld. Maar Vlaams Belang-raadslid Daniel Dekeyser dacht dat het punt nog op de agenda stond.

Hieronder het verloop van de ‘discussie’, en drie geluidsfragmenten die de verwarring aantonen:

-

Raadslid Daniel Dekeyser:

'Ik dacht dat dit agendapunt zou ingetrokken worden. Dit werd gezegd in de raadscommissie, en ook op de algemene vergadering van de cultuurraad'.

-

Schepen Nancy Bourgoignie:

'Ik denk dat er een misverstand is. Dit agendapunt wordt ingetrokken. Ik zal het nog eens in het Nederlands herhalen: dit agendapunt wordt ingetrokken. Het wordt vervangen door een nieuw punt 33 dat op uw bank ligt'.

-

Voorzitter Bart Tommelein:

'Meneer Dekeyser, bekijk het nog eens, ondertussen geef ik het woord aan collega De Vriendt…'

-

Raadslid Wouter De Vriendt:

'Ik zou de schepen van cultuur willen feliciteren. Niet omdat ze dit punt oorspronkelijk op de agenda heeft gezet, maar wel omdat ze het uiteindelijk heeft ingetrokken…'

-

(na een uitleg van enkele minuten)

-

Voorzitter Bart Tommelein:

'Meneer De Vriendt, normaal gezien wordt een dergelijk betoog niet toegelaten op een ingetrokken punt. Meneer Dekeyser, hebt u het ondertussen gevonden?'

-

Raadslid Daniel Dekeyser:

'De werkelijke statuten van de culturele raad heeft een negatief advies gekregen, en niet een positief advies zoals het in de tekst staat. Men is niet akkoord met het voorstel van de schepen.'

-

Voorzitter Bart Tommelein:

'Maar meneer Dekeyser, het punt is ingetrokken é.'

Lees verder

Van mevrouw De Vriendt, tot meneer Wouter...

Tijdens de gemeenteraad in Oostende werd oppositieraadslid Wouter De Vriendt opnieuw geplaagd. In het verleden was het raadslid van Groen! al het mikpunt toen verschillende andere raadsleden zijn familienaam vergaten of hem zelfs aanspraken met mevrouw. Tijdens de jongste gemeenteraad was het weer prijs en was het schepen Nancy Bourgoignie die niet meer op de naam van De Vriendt kon komen. Tijdens een antwoord over de toestand van het transithuis, versprak ze zich, maar kon zich herstellen.

Beluister een geluidsfragment van journalist Edwin Fontaine dat de 'naamsverwarring' aantoont:

Unieke beelden van grootste indoor taptoe ter wereld!

Img_2010Twee Oostendenaars vertrekken vandaag naar Canada voor The Royal Nova Scotia International Tattoo, de allergrootste indoor taptoe ter wereld. Rudy Eneman en François Deschacht zijn spilfiguren van het massa-evenement.

Een taptoe is een mix van - al dan niet militaire - muziekkorpsen, acrobatie, dans, humor en internationale tradities en cultuur. The Royal Nova Scotia International Tattoo is een drie uur durende spektakelshow met 2.200 deelnemers en een dertigtal acts uit tien verschillende landen. Er staan tien voorstellingen op het programma in een omgebouwde ijshockey-arena met een capaciteit van 10.000 toeschouwers. 

De komende maand zullen Rudy en François op deze blog een dagboek bijhouden over hun avonturen in Canada.

Als opwarmer bezorgden ze ons foto's van de vorige edities van het evenement. Bekijk hier de unieke fotospecial.

Nieuwe poll: Kies BCO-speler van het jaar!

Dscf0008Er is een nieuwe poll beschikbaar op de website. Vanaf vandaag kan u stemmen voor de beste speler van kampioenenploeg Telindus Oostende: speler van het jaar Sam Van Rossom, topschutter Rashad Wright, gladiator Veselin Petrovic of succescoach Sharon Drucker...

Papegaai gezocht in Stene!

Yarran_010Op 19 juni is in Stene een roodstaartpapegaai weggevlogen die luistert naar de naam Maya. De papegaai is 8 maanden oud en heeft een ringnummer. Mensen die de papegaai gezien hebben kunnen contact opnemen met Marleen Deschacht uit de Kwartelstraat 23 in Oostende (059-43.70.29).

Duizenden flesjes spoelen aan op het Groot Strand...

Dsc_0129Woensdagmorgen spoelden duizenden flesjes aan op het strand tussen het Kursaal en de Venetiaanse Gaanderijen. In de flesjes zaten boodschappen van vrouwen in nood uit de hele wereld.

De stunt kwam van Artsen Zonder Grenzen in het kader van een nieuwe bewustzijnscampagne rond vrouwen in humanitaire crisis die donderdag wordt voorgesteld in het hoofdkwartier van Artsen Zonder Grenzen in Brussel. De actie lokte heel wat nieuwsgierigen naar het strand om de verschillende berichten te lezen.   

Sofie Stevens van Artsen Zonder Grenzen stuurde ons enkele foto's op.

Oudere berichten:
> Dichters uit Sint-Jozefsinstituut in de prijzen
> Foto van de dag: het Thermae Palace Hotel
> REAGEER: Veiligheidsrapport Brice De Ruyver vraagt om meer politie
> VIDEO: brand in nieuwbouwproject Icon in wijk Hazegras
> Foto van de dag: 'en bij het ochtendgloren'...
> Foto's van de dag: sneeuw(pret) op de zeedijk
> REAGEER: meeuwen voederen kan tot 250 euro kosten
> Leerlingen De Zonnebloem worden dichters
> Win tickets voor ‘Trash’ in vernieuwde Hangaar I
> Foto's van de dag: ijzig koud... (3)
> Wandelen op Valentijn in Oostende en Bredene
> Foto van de dag: zonnestralen versus regenwolken
> Leerlingen Sint-Jozefsinstituut naar Europese finale
> Gespot: ook de Gouden Schoen eet pita... (UPDATE)
> Foto's: schoon volk op De Gouden Schoen
> Foto van de dag: uitwaaien aan zee
> Foto van de dag: het ruiterstandbeeld van Leopold II
> VERENIGING IN DE KIJKER: de Unie Oud-Leerlingen Hotelschool Oostende
> Nieuw vogelopvangcentrum wordt modernste in Europa
> Foto van de dag: de skyline van Oostende

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007

Oostende blogt

  • Dominique Jauquet blogt over Oostende.

    Dominique Jauquet, sinds oktober 2005 journalist bij Het Nieuwsblad. Gaat door het leven met de zee in het vizier, muziek in de oren, en een basketbal in de hand.

Zoeken

Nieuws uit oostende

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!