Home  Regio  oostende  oostende blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Oostende?
Laat het weten aan:
Dominique Jauquet
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Vandalisme of een te kort aan fietsparkeerplaatsen?

Dsc00858Een lezer van Het Nieuwsblad met een scherp fotografisch oog en een gevoel voor humor stuurde ons deze foto op.

Hij vroeg zich af of dit het werk was van vandalen, of dat er gewoon te weinig parkeerplaatsen zijn voor fietsen in Oostende.

De foto werd deze morgen genomen door Oostendenaar Henri De Schuyter aan het stedelijk zwembad.

Lezers kunnen altijd alle soorten foto's kwijt op nieuwsblad@oostende.be. Geef ons gerust een seintje!

Nog tot zaterdag Theater aan Zee

Logo_1De elfde editie van Theater aan Zee (TAZ) is vrijdag van start gegaan. Nog tot 4 augustus staat Oostende volledig in het teken van muziek, theater en straatanimatie. Centrale figuren van TAZ dit jaar zijn Wim Opbrouck en Stijn Meuris. Zij kregen een vrije rol om een programma samen te stellen op respectievelijk theater- en muzikaal vlak. Naast grote namen als Freddy De Vadder, Wouter Deprez, Revenge 88, Gunther Verspecht (Stash), Pieter-Jan De Smet, Marcel Vanthilt en Luc De Vos staat Theater aan Zee ook opnieuw garant voor nieuw en opkomend talent.                                  

Nieuw dit jaar is dat er gewerkt wordt rond een artistiek en educatief visserijproject dat onder meer tot uiting komt in wandelingen in de maand juli, een exclusief concert tijdens het festival, en een publicatie en een televisiedocumentaire in de loop van 2008-2009.

Daarnaast is er voor het eerst een wijkproject van Michael De Cock, artistiek leider van ’t Arsenaal in Mechelen, en van de gasten van Wim Opbrouck. Het eerste wijkproject vindt plaats in wijk De Nieuwe Stad.                                     

Hier vindt u het volledige programma van TAZ 2007, en kan u terecht voor alle informatie.

Vanavond laatste 'Tango in het Park'

Dsc_0036_2Deze avond wordt in het Leopoldpark een laatste keer tango gedanst. Elke vrijdag in juli kon men tijdens ‘Tango in het Park’, een organisatie van de cultuurdienst van de stad Oostende, genieten van de zwoele sfeer van de Argentijnse tango. In samenwerking met Tangoroes Brugge werd telkens aan het brede publiek een introductieles gegeven van 19.30 tot 20.30 uur, waarna het Leopoldpark tot 23 uur heel even in Buenos Aires lag.

De laatste 'Tango in het Park' wordt een speciale avond met een stomend live optreden van een ensemble met ondermeer een bandoneon, een piano, een contrabas, een gitaar, een viool en een fluit dat een mix van tango’s, walsen en milonga’s brengt. Onder invloed van vooral Alfredo Marcucci spelen de musici de typische Di Sarli stijl, de tango zoals hij klinkt in de tangosalons van Buenos Aires en Montevideo. Getormenteerd, agressief, melancholisch en vooral zéér dansbaar. Tijdens de laatste editie van het Tangosalon gaat de cultuurdienst bovendien Fair Trade met een heuse (h)eerlijke bar.

Afspraak deze avond in het Leopoldpark!

Commotie over speech

Er is in Oostende heel wat commotie over de speech van Lutgarde De Ridder van het Priester Daensfonds.
U kunt de speech hier volledig nalezen.

Who let the dogs out?

Er wordt wel eens gezegd dat de Oostendse politie opnieuw honden moet inzetten in de strijd tegen criminaliteit. Maar dat is een misvatting, want de honden zijn nooit weggeweest van het straatbeeld. Integendeel, de Oostendse hondenbrigade is met acht hondenmeesters en honden de grootste in de provincie.

Hieronder kan je de patrouille- en interventiehonden aanschouwen:

Dsc_0287_2

Honden3_2

Vogelopvangcentrum opent iedere zondag zijn deuren

ShowletterHet Opvangcentrum voor Vogels en Wilde Dieren opent nog de hele zomer zijn deuren op zondag. Tussen 14.30 en 16.30 uur kunnen op deze bezoekdag uitzonderlijk 25 personen een rondleiding krijgen van een gids.

De zomermaanden zijn de interessantste maanden om kennis te maken met de wondere wereld van de wilde dieren.  Van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat zijn de vrijwilligers in de weer met het voederen van de nestjongen.  Daarnaast komen er met de regelmaat van de klok nieuwe vogels binnen. Tijdens de rondleiding krijgt men uitleg bij de verschillende 'patiënten', ziet men hoe een opvangcentrum elke dag opnieuw gerund wordt, en met een beetje geluk ziet men ook hoe gerevalideerde vogels gelost worden.

Inschrijven kan via 059/80.67.66 of via voc.oostende@vogelbescherming.be

Nieuwe avant-premières voor Filmfestival Oostende

CoverhomepageNadat eerder al Arno als Master werd aangeduid om zijn lievelingsfilms voor te stellen, en ook bekend raakte dat de wereldwijd bekende fotograaf Anton Corbijn Filmfestival Oostende persoonlijk zal openen met zijn eerste langspeelfilm 'Control', zijn ook de eerste avant-première bekend.

-

Het gaat om:

- Talk to me, een waargebeurd verhaal van regisseur Kasi Lemons met Don Cheadle en Chiwetel Ejifor in de hoofdrol

- Butterfly on a Wheel van Mike Barker, met ex-James Bond Pierce Brosnan als hoofdrolspeler

Fdbm2020ingeDe vzw les filles du bord de mer belooft de komende weken nog heel wat meer avant-premières aan te kondigen...

Hier vindt u alle informatie over Filmfestival Oostende.

belangrijke aanwinst voor basketbalclub Telindus

Deze middag maakte basketbalclub Telindus een belangrijke nieuwe aanwinst bekend. Zopas tekende

Senne GEUKENS, forward, 1m92, een overeenkomst voor twee seizoenen bij Oostende.  De 24-jarige Guekens speelde voordien bij Sint-Jan Antwerpen, Damme en vorig seizoen bij Sanex Antwerpen waar hij één van de uitblinkers was.  Meteen een nieuwe troef voor landskampioen Oostende.
Filmfestival zoekt vrijwilligers

Tussen 5 en 11 september is er voor de eerste maal een Filmfestival in het gloednieuwe Kinepolis in Oostende. Maar dit festival is meer dan een traditioneel filmfestival : het wordt namelijk een festival met niet alleen een kwalitatief zeer gevarieerd filmaanbodmaar ook premières van TV topseries. Verder heeft Arno, rasechte oostendenaar, reeds zijn medewerking toegezegd voor wat het thema : ‘Master selection’ betreft. Het festival is op zoek naar eerlijke, gemotiveerde mensen die vrijwillig willen komen een handje toesteken voor o.a. onthaal, zaalcontroles, opbouw en afbraak, transport, parking... 

Daarom worden geinteresseerden uitgenodigd op de vrijwilligersvergadering voor een woordje uitleg. Deze vindt plaats op dinsdag 24 juli 2007 om 18h30 in de kantoren van Toerisme Oostende vzw, Monacoplein 2, te Oostende (schuin tegenover Kursaal Oostende).  Naargelang uw persoonlijke interesses kijken we welke taak voor u het meest in aanmerking komt. Indien U interesse hebt om te komen, gelieve ons dan te mailen op info@filmfestivaloostende.be of te telefoneren op 059/50 25 00.

barbecue kampioen

Kurt Deconinck van Traiteur Mathias uit Oostende heeft met zijn team een puike prestatie geleverd in Canada In Ontario behaalden ze over meer dan 53 nationale en internationale teams.  Een bronzen medaille categorie “pork”, een bronzen medaille categorie “dessert”  en een eerste plaats bij de internationale teams dat hen een uitnodiging opleverde voor een deelname aan de “Jack Daniels Cup” in Tennesse,USA.

Dit is het grootste BBQ-gebeuren over de hele wereld. Het is de eerste keer dat een Belgisch team deze kans krijgt.

Bekijk hier de foto's : Het_team 3de_plaats_cat_pork 3de_plaats_catdessert Canada_84

Oudere berichten:
> Dichters uit Sint-Jozefsinstituut in de prijzen
> Foto van de dag: het Thermae Palace Hotel
> REAGEER: Veiligheidsrapport Brice De Ruyver vraagt om meer politie
> VIDEO: brand in nieuwbouwproject Icon in wijk Hazegras
> Foto van de dag: 'en bij het ochtendgloren'...
> Foto's van de dag: sneeuw(pret) op de zeedijk
> REAGEER: meeuwen voederen kan tot 250 euro kosten
> Leerlingen De Zonnebloem worden dichters
> Win tickets voor ‘Trash’ in vernieuwde Hangaar I
> Foto's van de dag: ijzig koud... (3)
> Wandelen op Valentijn in Oostende en Bredene
> Foto van de dag: zonnestralen versus regenwolken
> Leerlingen Sint-Jozefsinstituut naar Europese finale
> Gespot: ook de Gouden Schoen eet pita... (UPDATE)
> Foto's: schoon volk op De Gouden Schoen
> Foto van de dag: uitwaaien aan zee
> Foto van de dag: het ruiterstandbeeld van Leopold II
> VERENIGING IN DE KIJKER: de Unie Oud-Leerlingen Hotelschool Oostende
> Nieuw vogelopvangcentrum wordt modernste in Europa
> Foto van de dag: de skyline van Oostende

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007

Oostende blogt

  • Dominique Jauquet blogt over Oostende.

    Dominique Jauquet, sinds oktober 2005 journalist bij Het Nieuwsblad. Gaat door het leven met de zee in het vizier, muziek in de oren, en een basketbal in de hand.

Zoeken

Nieuws uit oostende

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!