Home  Regio  oostende  oostende blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Oostende?
Laat het weten aan:
Dominique Jauquet
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Weblogs in de kijker op internationale blogdag

Blog Day 2007

Vandaag 31 augustus vindt de Internationale Blogdag plaats. Sinds 2007 heeft ook Het Nieuwsblad een eigen weblog voor én over de stad Oostende, dus konden wij niet uitblijven op deze ‘feestdag’. Wij zetten vandaag vijf diverse weblogs uit ons Belgenland in de kijker. Voor elk wat wils!

-

1) Appelogen

Een weblog vol interessante, leuke weetjes. Van kunst, cultuur tot humor en zelfs pikante verhalen. Top!

-

2) De eenzame fietser

De wielerliefhebbers onder ons kunnen terecht op deze site. Een eenzame fietser houdt iedereen op de hoogte van zijn avonturen op de fiets en andere wielerverhalen.

-

3) Belgeoblog

Belgeoblog verzamelt interessante en amusante toepassingen voor Google Earth en Google Maps in België en wil alle Belgische ontwikkelingen en experimenten op de virtuele wereldbol verzamelen om ze beter tot hun recht te laten komen.

-

4) Columns

Deze column heeft onder het moto ‘Heb een mening, geef een mening’ een eigen kijk op de actualiteit.

-

5) GroenLicht

GroenLicht is een autoweblog en dus een aanrader voor autoliefhebbers. Geïllustreerd met foto’s van wagen van de grootse merken.

Data nieuwe wijkraadronde

Logo_2

De data voor de nieuwe wijkraadronde (telkens om 19 uur) zijn:

-

- wijkraad Centrum : dinsdag 02 oktober 2007
-> Conferentiezaal Stadhuis, Vindictivelaan 1

- wijkraad Raversijde : donderdag 04 oktober 2007
-> Ter Yde, Duinenstraat 172

- wijkraad Westerkwartier - Vlaams Plein : dinsdag 09 oktober 2007
-> Dienstencentrum De Schelpe, Schelpenstraat 20

- wijkraad Zandvoorde : donderdag 11 oktober 2007
-> Stedelijke basisschool Emmery Gevaert, Zandvoordedorpstraat 53

- wijkraad Stene : dinsdag 16 oktober 2007
-> Stedelijke basisschool Astrid-Van Imschoot, Kroonlaan 16

- wijkraad Mariakerke - Nieuwe Koers : donderdag 18 oktober 2007
-> Stedelijke basisschool August Vermeylen, Schermplantenstraat 36

- wijkraad Konterdam - Meiboom : maandag 22 oktober 2007
-> Dienstencentrum De Schaperye, Steenovenstraat 86

- wijkraad Vuurtoren : dinsdag 23 oktober 2007
-> Stedelijke basisschool Dr. Eduard Moreaux, Thomas Van Loostraat 56

Inwoners kunnen vooraf agendapunten voor de vergadering van hun wijkraad indienen tot 1 september (eerste vier wijkraden) of tot 15 september (laatste vier wijkraden). Dit kan schriftelijk, in een brief gericht aan het College van Burgemeester en Schepenen, Vindictivelaan 1, 8400 Oostende.

Uw agendapunten kunt u ook afgeven aan de secretaris van de wijkraden, dienst Secretarie, kantoor 204 op de tweede verdieping in het Stadhuis.

DJ Cosy Mozzy vanavond in Suite 18

Top_left_2Suite 18 in de Langestraat sluit vanavond haar zomerprogramma af. Een hele zomer lang stonden diverse nationale dj's  aan de draaitafels: vanavond mag DJ Cosy Mozzy het rijtje afsluiten. De toegang is gratis.

Hieronder ziet u Cosy Mozzy aan het werk in Luik.

-

Tap Dogs - macho's én tapdansers - in het Kursaal

Td_logo_home1_1_2Van 12 tot 16 september veroveren de Tap Dogs het Kursaal in Oostende. Deze macho's uit Australië stampen al meer dan tien jaar over de wereld met hun ongeëvenaarde tapshows die de kracht van de staalarbeider combineren met de precisie en het talent van een tapdanser. Tap Dogs is een heruitvinding van tapdans voor het nieuwe millennium.

De reeks shows in Oostende wordt georganiseerd in samenwerking met en ten voordele van het Rode Kruis.

-

Tickets via 070-22.56.00 of www.sherpa.be

-

Langestraat viert feest op laatste vakantiedag

Dscf0038Oostende Werft organiseert op vrijdag 31 augustus Take the long way home’, een muzikaal evenement in de Langestraat voor en door Oostendse jongeren. Het initiatief komt van schepen Bart Bronders die de jongeren nauw wil betrekken bij de stadsvernieuwing in Oostende.

-

‘Jongeren vragen dat de politie correct maar kordaat optreedt tegen amokmakers. Daarom is het belangrijk dat de uitgaansbuurt een cleane buurt is, dat we komaf maken met lege en verkrotte panden, en dat de straten ook in de uitgaansbuurt heraangelegd worden en er netjes bijliggen’, zegt schepen Bronders.

-

‘De stad en het autonoom gemeentebedrijf Stadsvernieuwing Oostende (AGSO) investeren veel geld in de heraanleg van de Langestraat en Van Iseghemlaan. We zijn er van overtuigd dat ook de horeca nu extra zal investeren. Er kwamen de jongste maanden al nieuwe zaken bij, want het is de bedoeling dat de Langestraat een echte uitgaansbuurt blijft’, aldus nog schepen Bronders.

-

Take the long way home’ start om 17.30 uur met een rondleiding in het gebouw New Helmond, gevolgd door optredens van vooral Oostendse groepjes (muziek en dans) tussen 19 en 22 uur.

-

Hieronder vindt u het programma terug.

Lees verder

Wijnbar Rood vandaag opnieuw open

Dscf0005_2Wijnbaar Rood opent vandaag om 16 uur opnieuw de deuren. De horecazaak, gelegen op de hoek van de Van Iseghemlaan en de Kursaal-Oosthelling naast het Casino, moest twee weken dicht op bevel van de burgemeester nadat er klachten waren rond geluidsoverlast.

De uitbaters van Rood spanden na de sluiting een kort geding in, maar kregen geen gelijk van de rechter. Ze denken er nu aan verdere stappen te ondernemen en naar de Raad van de State te trekken om een schadevergoeding te bekomen. Voor Rood, dat pas vier maanden geleden open ging, wordt het vandaag een symbolische heropening: de uitbaters nodigen de klanten uit voor een receptie met drank en oesters. 

The Block vanaf 4 september te zien op VT4

Image003_3De afleveringen van het televisieprogramma The Block - Oostende zijn vanaf dinsdag 4 september te zien op VT4. The Block streek dit jaar neer in een pand in het Westerkwartier, meer bepaald in de Gelijkheidstraat met huisnummer 5.

Image002_2Vier koppels kregen er elk een gelijkwaardige ruwbouw die ze tot in de puntjes moeten renoveren en decoreren met een identiek, gelimiteerd budget. Hiervoor krijgen ze 10 weken de tijd. Hoe de koppels het er van afbrengen, is vanaf dinsdag 4 september telkens om 21.30 uur te zien op VT4. Presentatoren zijn Hans Otten en Hanne Troonbeeckx.

Velodroom wordt straks weer rocktempel

BglogoOp zaterdag 1 september gaat vanaf 14 uur de elfde editie van Velo-Rock van start. Dit festival gaat door op de Velodroom in het Maria Hendrikapark in Oostende. Velo-Rock blijft trouw aan zijn concept: plaatselijk talent aangevuld met nationale en internationale topbands van diverse pluimage. Dit jaar is de headliner Sodom, een niet te missen optreden voor de liefhebbers van het hardere muziekgenre. Tickets voor het festival kosten 5 euro en zijn zowel aan de deur als in voorverkoop verkrijgbaar.

-

Hier vindt u alle informatie terug.

-

-

De volledige affiche:

-

Lees verder

Zeilrally met driemasters in Oostende

Startsdr_2Naar aanleiding van de viering rond 400 jaar Michiel de Ruyter in Vlissingen organiseert de vzw Oostende voor Anker donderdag de Oostende – Vlissingen classic rally.

-

Niet minder dan 45 authentieke klassieke schepen uit alle windstreken worden woensdag 22 augustus in Oostende verwacht. De allergrootste schepen meren aan aan de cruisekaai, de rest van de vloot zal in het Montgomerydok liggen.

Dscf0002_2 Donderdag 23 augustus verlaten de schepen de haven van Oostende om te starten in de rally naar Vlissingen. Om 9.15 uur gaan de kleinste schepen als eerste weg uit het Montgomerydok, om 10.30 uur maken de grote schepen los van de cruisekaai. De start is voorzien om 11.15 uur. Vanop de dijk aan het Kursaal zal men de start goed kunnen volgen.

-

De Belgen worden in de race  vertegenwoordigd door onder meer de tweemastschoener Rupel, de tweemast de Nele, de zeilende viskotter Jaqueline Denise, en een tiental klassieke jachten.

Melody Makers op het Wapenplein

Dsc_0088_2De Oostendse Melody Makers zijn op zondag 26 augustus opnieuw te horen op het Wapenplein. Onder de  leiding van voorzitter-dirigent Jean-Pierre Severens brengt de vereniging van 11.30  tot 13.00 uur een gevarieerd programma met zowel instrumentale als gezongen nummers.

 

De Melody Makers zijn momenteel ook bezig met de repetities voor hun nieuw programma dat in première gaat in december in de Albert I-zaal van het Thermae Palace Hotel.

 

Indien u graag zelf deel zou uitmaken van de vereniging, neem dan contact op met de voorzitter-dirigent Jean-Pierre Severens (0475/34.99.34) of neem een kijkje op de website van de Melody Makers.

Oudere berichten:
> Dichters uit Sint-Jozefsinstituut in de prijzen
> Foto van de dag: het Thermae Palace Hotel
> REAGEER: Veiligheidsrapport Brice De Ruyver vraagt om meer politie
> VIDEO: brand in nieuwbouwproject Icon in wijk Hazegras
> Foto van de dag: 'en bij het ochtendgloren'...
> Foto's van de dag: sneeuw(pret) op de zeedijk
> REAGEER: meeuwen voederen kan tot 250 euro kosten
> Leerlingen De Zonnebloem worden dichters
> Win tickets voor ‘Trash’ in vernieuwde Hangaar I
> Foto's van de dag: ijzig koud... (3)
> Wandelen op Valentijn in Oostende en Bredene
> Foto van de dag: zonnestralen versus regenwolken
> Leerlingen Sint-Jozefsinstituut naar Europese finale
> Gespot: ook de Gouden Schoen eet pita... (UPDATE)
> Foto's: schoon volk op De Gouden Schoen
> Foto van de dag: uitwaaien aan zee
> Foto van de dag: het ruiterstandbeeld van Leopold II
> VERENIGING IN DE KIJKER: de Unie Oud-Leerlingen Hotelschool Oostende
> Nieuw vogelopvangcentrum wordt modernste in Europa
> Foto van de dag: de skyline van Oostende

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007

Oostende blogt

  • Dominique Jauquet blogt over Oostende.

    Dominique Jauquet, sinds oktober 2005 journalist bij Het Nieuwsblad. Gaat door het leven met de zee in het vizier, muziek in de oren, en een basketbal in de hand.

Zoeken

Nieuws uit oostende

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!