Home  Regio  oostende  oostende blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Oostende?
Laat het weten aan:
Dominique Jauquet
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Groene trui van Tom Boonen te koop op spotter.be

Logo_general

Groot nieuws voor de fans van Tom Boonen en voor de verzamelaars van unieke wielerattributen: er is op de de veilingsite spotter.be een originele gesigneerde groene trui van de renner te koop. De opbrengst gaat volledig naar de stichting ‘to walk again’ van Marc Herremans.

-

De veiling gebeurt in het kader van de Indoor-Cycling Marathon op 10 november in Fizix Oostende. Dat is een sportief evenement waarbij vele honderden tussen de 1 en 6 uren indoor spinnen voor het goede doel. Dat gebeurt onder begeleiding van opzwepende muziek en een instructeur. Verschillende Bekende Vlamingen zoals Maurice Engelen van Praga Khan en Anne-Marie Ilie (Miss Belgian Beauty 2007) fietsen eventjes mee.

-

Het goede doel is de stichting ‘To walk again’ van Marc Herremans, de triatleet die na een ongeval verlamd werd. Zijn stichting verzamelt zoveel mogelijk geld om onderzoek naar ruggenmergletsels op te voeren, zodat slachtoffers op termijn kunnen genezen. Een gelijkaardig veil-initiatief met een blauwe wk-deelnemerstrui van Boonen bracht enkele jaren geleden meer dan 6.000 euro op.

-

Meer info over de spinningmarathon: Pascal De Gryse op 059-51.12.16.

Nieuwe cartoon van Barcam: 'Banenmarkt VDAB'

VDAB nodigt alle werkzoekenden uit naar een banenmarkt in de Sleuyter Arena op zaterdag 29 september. Op de banenmarkt bieden werkgevers en interimkantoren rechtstreeks hun vacatures aan.

Cv

Europese terrorismebestrijders in Oostende

Dscf0051_2   

Wie de laatste dagen langs de Visserskaai wandelde zal zich wellicht afgevraagd hebben waarom er zoveel helikopters (niet te verwarren met de meeuwen - zie foto) boven het Montgomerydok vlogen en wat de zwaar bewapende mannen met bivakmutsen in Oostende deden.

Dscf0056_3 Dscf0067_2

Het leek wel of er oorlog uitgebroken was, maar alles stond in het teken van een Europese antiterrorisme-oefening die deze week voor de Belgische kust werd gehouden. Van 24 tot 27 september testten zes speciale eenheden in Oostende een aantal interventietechnieken voor het bevrijden van gegijzelde passagiers op een ferry. De oefening is georganiseerd in het kader van Atlas, het Europese samenwerkingsverband om een betere bescherming te bieden bij een grootschalig terroristisch incident.

-

Bekijk hier enkele foto's van de antiterrorisme-oefenning.

© foto’s dji – federale politie

Reportages van Filmfestival Oostende

CoverhomepageSinds deze morgen staat er een nieuwe poll op de website.

De eerste edtie van Filmfestival Oostende was:
1) een meerwaarde voor de stad en voor herhaling vatbaar
2) een middelmatig evenement met beginnersfouten
3) overroepen, een tweede editie is overbodig
-
U kan uw stem uitbrengen op de poll op de rechterkolom van deze website.
-
Om u een geheugensteuntje te geven, vindt u hieronder vijf beeldverslagen van het filmfestival:

Dag 1 Dag 2 Dag 3 Dag 4 Dag 6

OTC haalt nationale titels binnen

Topbanner_4 Ostend Tennis Club (OTC) heeft twee ploegen die een nationale titel binnenhaalden.

De Heren 65 II van kapitein Roland Jansoone zijn intergewestelijk kampioen van België 2007 na een 4-2 overwinning in de finale vorige donderdag tegen TC Emblem.

De Heren 55 II van kapitein Luc Bentein behaalden afgelopen zondag de titel na een heuse thriller. In de finale tegen Smash Londerzeel was de stand 3-3 maar OTC had in totaal één set meer gewonnen (7-6) en mag zich zo eveneens intergewestelijk kampioen van België 2007 noemen.

Health in the City te gast in Oostende

Kenny Schauvlieghe van Health in the City was op zaterdag 22 september te gast in Oostende. Bedoeling was om zoveel mogelijk mensen aan het sporten te krijgen op de zeedijk. Grappig én gezond...

NIEUW: cartoons van Barcam op deze blog!!

Oostendenaar Bart Campe, beter bekend als Barcam, zal voortaan geregeld een bijdrage leveren op deze blog. In zijn eigen stijl én met een scherpe blik op de actualiteit tekent hij leuke cartoons over het reilen en zeilen in Oostende. Vandaag alvast een voorsmaakje van wat we in de toekomst mogen verwachten...

Filmfestival

Gratis frieten in frituur 't Hazegras

Zaterdag 22 september organiseert Unizo opnieuw de Dag van de Klant. Voor de gelegenheid komt frituur 't Hazegras uit de Graaf de Smet de Naeyerlaan naar buiten met een leuk initiatief: print onderstaande bon uit en ga om een gratis zakje friet, gratis saus, gratis frikandel, gratis blikje, gratis broodje, gratis zout(!) of gewoon om een gratis glilmach...

Hazegras_wk38_3

Wellington Golf speelklaar

Bar_3 Afgelopen weekend werd de volledige '9 holes Championship course' - zoals dat dan officieel heet – van Wellington Golf Oostende voor het eerst ingespeeld. Vrijdag speelden genodigden uit de golfwereld een wedstrijd over 9 holes. Golfpro George Mckechnie vestigde het eerste baanrecord met een totaal van 34 slagen. Collega pro’s David Petrie en Benoit D’Haenens hadden ‘iets’ meer slagen nodig.

-

Logo_3 Philippe Relecom, voorzitter van de Koninklijke Belgische Golffederatie, was bijzonder enthousiast over het nieuwe terrein. Met zijn handicap 4.4 was hij de sterkste amateur van het deelnemersveld en hij bewees dit door het eerste baanrecord voor amateurs op zijn naam te schrijven met 39 slagen. Na de wedstrijd noemde hij de infrastructuur van Wellington Golg 'een ongelofelijke aanwinst voor de Belgische golfwereld'.

-

Gouverneur Paul Breyne mocht op de receptie achteraf de baan officieel inwijden met een golfslag vanop het terras van het clubhuis ‘De Duivenschieting’. Zonder golfervaring lukte het hem toch om bij zijn derde poging de bal ook effectief te raken, onder luid applaus van de aanwezigen.

-

-

Winnaars_pearle_cup_2 Pearle Cup

Zondag mochten de leden van Wellington Golf

deelnemen aan de Pearle Cup als eerste kennismaking met het nieuwe terrein. 100 leden tekenden present. Clubkampioene Conny Vermeersch won de wedstrijd met 42 slagen en vestigde daarmee ook het eerste baanrecord bij de dames. In de 3 handicapcategorieën waren Sonja Vanhee, Johnny Verkempinck en Philippe Godfroy de respectievelijke winnaars. Sponsor Nancy Gijsel van Pearle beloonde de winnaars met een bijzonder mooie prijzentafel.   

-

-

Opendeur en openwerf

Op zondag 30 september organiseert Wellington Golf Oostende een opendeurdag. Er worden doorlopend initiaties gegeven, er zijn rondleidingen in het clubhuis en ook de werf van Wellington Golf

Park, het residentieel complex dat gebouwd wordt naast de golf, kan bezocht worden. Iedereen is er welkom vanaf 10 uur tot 17 uur.

-

© foto Lieve Sinaeve en Serge Dreessen

Wat vond u van het filmfestival?

CoverhomepageDe Stad aan Zee is met de Walk of Fame op de zeedijk vijf sterren rijker (Anton Corbijn, Carl Colpaert, Arno, Jane Birkin en Michel Picolli). De filmgekte in Oostende is ondertussen opnieuw wat geluwd na de eerste editie van Filmfestival Oostende (5-11 september).

-

Wij zijn daarom benieuwd naar uw mening over het eerste filmfestival aan zee. Een voltreffer? Een mooi, nieuw evenement in de stad? Of een tegenvaller?

Welke voorstellingen en/of sterren zijn u bijgebleven?

Wie moet volgend jaar de opvolger worden van Arno als centrale gast?

Laat hier uw mening achter!

Oudere berichten:
> Dichters uit Sint-Jozefsinstituut in de prijzen
> Foto van de dag: het Thermae Palace Hotel
> REAGEER: Veiligheidsrapport Brice De Ruyver vraagt om meer politie
> VIDEO: brand in nieuwbouwproject Icon in wijk Hazegras
> Foto van de dag: 'en bij het ochtendgloren'...
> Foto's van de dag: sneeuw(pret) op de zeedijk
> REAGEER: meeuwen voederen kan tot 250 euro kosten
> Leerlingen De Zonnebloem worden dichters
> Win tickets voor ‘Trash’ in vernieuwde Hangaar I
> Foto's van de dag: ijzig koud... (3)
> Wandelen op Valentijn in Oostende en Bredene
> Foto van de dag: zonnestralen versus regenwolken
> Leerlingen Sint-Jozefsinstituut naar Europese finale
> Gespot: ook de Gouden Schoen eet pita... (UPDATE)
> Foto's: schoon volk op De Gouden Schoen
> Foto van de dag: uitwaaien aan zee
> Foto van de dag: het ruiterstandbeeld van Leopold II
> VERENIGING IN DE KIJKER: de Unie Oud-Leerlingen Hotelschool Oostende
> Nieuw vogelopvangcentrum wordt modernste in Europa
> Foto van de dag: de skyline van Oostende

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007

Oostende blogt

  • Dominique Jauquet blogt over Oostende.

    Dominique Jauquet, sinds oktober 2005 journalist bij Het Nieuwsblad. Gaat door het leven met de zee in het vizier, muziek in de oren, en een basketbal in de hand.

Zoeken

Nieuws uit oostende

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!