Home  Regio  oostende  oostende blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Oostende?
Laat het weten aan:
Dominique Jauquet
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Barcam over de VRT

De Oostendse cartoonist Barcam volgt ook het nationale nieuws op de voet. Met deze cartoon verwijst hij naar de rel die enkele weken geleden ontstond toen uitlekte dat Woestijnvis voor zijn dagelijkse programma's jaarlijks meer dan 10 miljoen euro mag factureren aan de VRT. Voor Man bijt Hond bijvoorbeeld ontvangt het productiejuis 5 miljoen euro van de VRT...

Hond

Win 5x2 tickets voor Halloweenparty in het Kursaal

La Nuit organiseert op woensdag 31 oktober een Halloweenparty in het Kursaal met dj's Davidov (Coolsweat), Stewie (Music Man) en Guustje (News). Wij geven 5x2 tickets weg via oostende@nieuwsblad.be! Mailen maar...

Podcast: Russische Roulette (aflevering 3)

Hoofd2_2

In samenwerking met de Blogletter van de stad Oostende brengen we iedere week een aflevering van Russische Roulette, een misdaadverhaal dat zich afspeelt in Oostende. J-Man en Webman brengen ons wekelijks via podcast de mysterieuze en vreemde gebeurtenissen waarmee inspecteur Vanhulle te maken krijgt.

Mensen die de eerste twee afleveringen gemist hebben, kunnen die hieronder nog eens beluisteren.

Aflevering 3:

Een week lang griezelen
Staande ovatie voor Peking Acrobats

De Peking Acrobats kregen zaterdagavond een staande ovatie in het Kursaal. Een volle zaal zag een wervelende show vol spectaculaile hoogstandjes en acrobatische en evenwichtskunsten.  De acrobaten brachten met behulp van fietsen, stoelen, ballen of andele voorwerpen de meest opwindende manoeuvres uit.

Hieronder kan u één van de topacts aanschouwen die gisteren in Oostende te zien was .

'Mevrouw Vens, 't is aan U, rap'

Dscf0086Tijdens de gemeenteraad van afgelopen donderdag was er heel wat verwarring toen bleek dat schepen Vanessa Vens (sp.a) niet in de gemeenteraadszaal aanwezig was voor het enige punt dat ze moest behandelen.  De schepen stond in de gang een praatje te maken.  Gemeenteraadsvoorzitter Bart Tommelein (Open VLD) moest zelfs schepen Hilde Veulemans vragen om het enige punt van Vanessa Vens over te nemen.  Toen de politica toch nog de zaal binnenkwam, maande Tommelein haar aan tot snelheid met de woorden 'Mevrouw Vens 't is aan U, Rap'. (efo)

-

De bewuste passage:

-

Reageer op het rolstoelrapport

Rolstoel_1Donderdag kon u in de krant de resultaten van het grote rolstoelrapport lezen. Wie de reportage gemist heeft kan ze hier nog eens nalezen:

- het cijfermateriaal

- uitleg bij de cijfers

- de reactie van burgemeester Jean Vandecasteele

- de reportage met rolstoelgebruikers John Moyaert (28) en Bram Aelvoet (25)

Wij zijn benieuwd naar jullie reacties over het onderwerp. Geef op deze blog uw mening, hier kan u zelf foto's opladen van probleempunten in Oostende.

© foto Peter Maenhoudt

Oostende ligt (ook) in Spanje

Pict2621Wie in pakweg Frankrijk de weg naar het strand van Oostende vraagt, kan blijkbaar ook in Spanje belanden.

In Noord-Spanje heb je namelijk een Playa de Ostende. Lezeres Marie-Paule Defever maakte op reis speciaal een omweg langs een kleine locatie om er enkele foto’s te nemen. Ze trof er ook een Cafetaria Ostende aan, niet te verwarren met Café d' Ostende op het Mijnplein in Oostende…

  -

Pict2613Pict2619

Pict2617Pict2618_2

Win 5x2 tickets voor Defected in het Kursaal

Image001 La Nuit presenteert: Defected In The House met superster dj Mr. V (USA) en 3 Belgische top dj's (Partyguide Awards 2007).

La Nuit, een begrip in het Oostendse nachtleven, is op zaterdag 27 oktober aan z'n 11de editie toe in het Oostendse Kursaal. Na 10 succesvolle edities heeft het voor de 3de keer één van de bekendste muzieklabels uit de dance scene uitgenodigd: Defected (London).

Het Defected label brengt zijn superster dj Mr. V mee, rechtstreeks uit New York, USA. Als poulain van legende Louie Vega (Masters At work) is Mr. V momenteel terug te vinden in de charts met de hits 'Put Your Drinks Down" (waarvoor Bob Sinclar een remix maakte) en 'Da Bump'. Beide tracks werden maanden lang gehyped op Studio Brussel en zijn nog steeds hot op de dansvloer.

Naast internationaal geweld zullen 3 Belgische top 5 house dj's spelen: Raoul, Ya'Mo en Josh Lasden.

Deuren gaan open om 23uur, er is geen voorverkoop. Tickets aan de deur kosten 10 euro. De eerste 100 fuifgangers ontvangen een mix cd van Defected.

Wij geven 5x2 tickets weg voor Defected In The House. Wil je erbij zijn? Stuur dan een mail naar oostende@nieuwsblad.be

Broers Thiers behalen racetitel

Frank en Hans Thiers zijn er afgelopen weekend op Circuit Zolder in geslaagd om de titel in Divisie 3 te verzilveren. Het heeft nochtans bloed, zweet en tranen gekost naar het einde van het seizoen toe.

Russell_racing_200741 Het seizoen begon fantastisch voor het West-Vlaamse broederpaar. Tijdens de eerste seizoenshelft wonnen ze drie wedstrijden en werden éénmaal derde. Met nog drie wedstrijden te gaan hadden ze zodoende een mooie veiligheidsmarge opgebouwd. En deze hebben ze ook daadwerkelijk nodig gehad. Tijdens de vijfde wedstrijd, de 24 Hours of Zolder, pakten ze wel na zes en twaalf uur wedstrijd tweemaal de punten van de derde plaats, maar vielen dan uit met mechanische pech en scoorden maar acht punten op een totaal van twintig.

Maar met één verloren veldslag, verlies je nog de oorlog niet.

Tijdens de voorlaatste wedstrijd in Francorchamps moesten ze dan een definitieve kloof kunnen slaan en de titel veilig stellen. Toen sloeg de wet van Murphy ongenadig toe. Een defecte krachtbron tijdens de trainingen noopte de troepen van Oosterlinck Motorsport ertoe om een originele Cup-versie in te bouwen. Tijdens deze wedstrijd raakten ze daarenboven nog betrokken bij een aanrijding en kwamen aan de finish één ronde te kort. Daardoor moest de Porsche RS terug puntenloos richting kust.

-

Lees verder

Oudere berichten:
> Dichters uit Sint-Jozefsinstituut in de prijzen
> Foto van de dag: het Thermae Palace Hotel
> REAGEER: Veiligheidsrapport Brice De Ruyver vraagt om meer politie
> VIDEO: brand in nieuwbouwproject Icon in wijk Hazegras
> Foto van de dag: 'en bij het ochtendgloren'...
> Foto's van de dag: sneeuw(pret) op de zeedijk
> REAGEER: meeuwen voederen kan tot 250 euro kosten
> Leerlingen De Zonnebloem worden dichters
> Win tickets voor ‘Trash’ in vernieuwde Hangaar I
> Foto's van de dag: ijzig koud... (3)
> Wandelen op Valentijn in Oostende en Bredene
> Foto van de dag: zonnestralen versus regenwolken
> Leerlingen Sint-Jozefsinstituut naar Europese finale
> Gespot: ook de Gouden Schoen eet pita... (UPDATE)
> Foto's: schoon volk op De Gouden Schoen
> Foto van de dag: uitwaaien aan zee
> Foto van de dag: het ruiterstandbeeld van Leopold II
> VERENIGING IN DE KIJKER: de Unie Oud-Leerlingen Hotelschool Oostende
> Nieuw vogelopvangcentrum wordt modernste in Europa
> Foto van de dag: de skyline van Oostende

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007

Oostende blogt

  • Dominique Jauquet blogt over Oostende.

    Dominique Jauquet, sinds oktober 2005 journalist bij Het Nieuwsblad. Gaat door het leven met de zee in het vizier, muziek in de oren, en een basketbal in de hand.

Zoeken

Nieuws uit oostende

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!