Home  Regio  oostende  oostende blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Oostende?
Laat het weten aan:
Dominique Jauquet
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
1.300 managers volgen 'MBA in één dag'

1.300 managers van privé- en overheidsbedrijven kwamen woensdag bijeen in het Kursaal voor het marketingseminarie 'MBA in één dag' van Ben Tiggelaars (39). De bekende Nederlander maakte in acht uur het publiek wegwijs in de tips van de tien grootste managementdenkers en gaf de inhoud van een volledige mastersopleiding, goed voor acht meter managementboeken.

Door het grote succes zal Tiggelaars volgend jaar zeker tweemaal terugkomen naar het Kursaal met zijn 'Master of Business Administration'-opleiding.

Podcast: Russische Roulette (aflevering 6)

Hoofd6

In samenwerking met de Blogletter van de stad Oostende brengen we iedere week een aflevering van Russische Roulette, een misdaadverhaal dat zich afspeelt in Oostende. J-Man en Webman brengen ons wekelijks via podcast de mysterieuze en vreemde gebeurtenissen waarmee inspecteur Vanhulle te maken krijgt.

Vandaag aflevering 6:

Buiten adem verschool Vanhulle zich achter een betonnen zuil. Zijn hart raasde als bezeten door zijn lijf. Een tiental meter verder opende de forse man de kofferbak van een zwarte Sedan, propte er het geknevelde lichaam in en sloeg hem met een harde klap terug dicht. Het geluid klonk hol in de ondergrondse parkeergarage waar voor het overige enkel zachte, klassieke muziek uit de boxen klonk...

-

Beluister hier het hele fragment:

-

Karl Vannieuwkerke in bed met Isabelle A

Kursaal_wielerjaar_2007KG Events brengt dit jaar opnieuw het wielerjaaroverzicht met Karl Vannieuwkerke en Les Supappes naar de Vlaamse (theater)zalen.

De show op 20 december in het Kursaal wordt opnieuw de grootste voorstelling.

De VRT-journalist brengt dit jaar 'Sjas Patat' grotendeels liggend vanuit bed. Speciaal en alleen in Oostende krijgt Karl in zijn podiumbed het gezelschap van Isabelle A.

Ook Axl Peleman zakt uitzonderlijk in de tour af naar Oostende en zal er enkele bijzondere nummers brengen.

Tickets via www.sherpa.be of 070-22.56.00

Delavega neemt videoclip op in het Kursaal

De Belgische rockgroep Delavega heeft de videoclip van haar hit 'One Time' grotendeels opgenomen in het Kursaal. Een mooi voorbeeld hoe het heden en de tijdloze architectuur van Stijnen elkaar ontmoeten. Delavega gaf enkele weken terug al een verrassingsoptreden op het plein voor het Kursaal bij de lancering van de Rocksaal. Delavega treedt op 15 december op in de Rocksaal @ Kursaal Oostende.

Bekijk hier de videoclip.

Daar zijn de kerstbomen

'Veel meer groen en meer kerstsfeer', had schepen van Toerisme Hilde Veulemans aangekondigd tijdens de voorstelling van 'Eindejaar in Oostende'. Het blijkt geen leugen te zijn. Zo lagen er gisteren op de zeedijk ter hoogte van het Zeeheldenplein tientallen kerstbomen die door de groendienst van de stad Oostende onder meer gevestigd werden aan de verlichtingspalen langs de zeedijk.

Dscf0087_2Dscf0084 

Genieten op het strand...

Dscf0097_3Dit koppeltje werd dinsdagmorgen gespot op het strand van Oostende tussen het Kursaal en het Zeeheldenplein.

Rustige temperaturen (10 graden), weinig wind, en droog weer waren de ingredïenten om even weg te dromen op het strand en zalig te genieten van de zee.

The Block lokt massa volk

Image001_4

De opendendeurdag van The Block Oostende afgelopen zondag was een groot succes. Zo'n 6.000 nieuwsgierigen kwamen een kijkje nemen in de nieuwe appartementen in de Gelijkheidstraat. Er kon al een bod worden uitgebracht, maar de meeste mensen kwamen gewoon even binnengluren. De opkomst zorgde voor files in het verkeer en lange wachtrijen aan de appartementen.

-

Mail0001_3Fotos_the_block_2007_050_2

Fotos_the_block_2007_058Fotos_the_block_2007_059    

Op de foto’s herkent u onder meer de experts van The Block  Myriam Vyvey, Kris Vandecasteele en Elegast Dobbelaere, schepen Bart Bronders  en The Block-deelnemers Roland en Martine.

Peter Maenhoudt is de Slimste Mens

Uc

De Motorrijders voor het Goede Doel, ook wel bekend als De Bende van Bart, organiseerden op vrijdag 16 november hun eerste quiz ‘Wie is de Slimste Mens in Oostende’ in de Sport Nautique in de Prins Albertlaan.

Wwpmg4628_3Meer dan 100 deelnemers beantwoordden de vragen van gelegenheidsquizmaster Bart Bronders over de geschiedenis, sport en actualiteit van Oostende. De finale werd uiteindelijk gespeeld door Sigrid Voet (3de), Lut Vandecasteele (2de) en Peter Maenhoudt. De persfotograaf en medewerker van Het Nieuwsblad mag zich een jaar lang de Slimste Mens van Oostende noemen.

Een andere medewerker van Het Nieuwsblad, journaliste Annelies Rutten, kan deze week de Slimste Mens van de Wereld worden in de finale van het gelijknamige televisieprogramma op één.

Bloglogo

The Block opent zondag zijn deuren

Image0003

De The Block-koppels verwelkomen zondag heel Vlaanderen in Oostende. De hele namiddag kunnen nieuwsgierige buurtbewoners, hevige The Block- fans, en potentiële kopers een kijkje nemen in de vier duplex-appartementen van The Block Oostende.

-

Alles gebeurt in het gezelschap van de The Block-koppels Roland & Martine, Kim & Björn, Elke & Alain en Bruno & Danièle. Ook Hans Otten en Hanne Troonbeeckx zullen van de partij zijn.

-

Het grote publiek is welkom vanaf 13.00 uur.

Middenschool wint architectuurwedstrijd

Ms1_voorgevel_2

De Middenschool uit de Rogierlaan in Oostende heeft een prijs gewonnen op de vierjaarlijkse architectuurwedstrijd van de provincie West-Vlaanderen.

-

Architecte Kathy Vanhulle ontving uit handen van provinciegouverneur Paul Breyne een premie van 2000 euro.

-

In zijn toespraak sprak de voorzitter van de jury zijn lof uit over de grote dienstbaarheid in het ontwerp dat gerealiseerd werd met beperkte middelen.

-

In totaal namen er 29 architecten met 60 ontwerpen deel aan de wedstrijd.

-

Oudere berichten:
> Dichters uit Sint-Jozefsinstituut in de prijzen
> Foto van de dag: het Thermae Palace Hotel
> REAGEER: Veiligheidsrapport Brice De Ruyver vraagt om meer politie
> VIDEO: brand in nieuwbouwproject Icon in wijk Hazegras
> Foto van de dag: 'en bij het ochtendgloren'...
> Foto's van de dag: sneeuw(pret) op de zeedijk
> REAGEER: meeuwen voederen kan tot 250 euro kosten
> Leerlingen De Zonnebloem worden dichters
> Win tickets voor ‘Trash’ in vernieuwde Hangaar I
> Foto's van de dag: ijzig koud... (3)
> Wandelen op Valentijn in Oostende en Bredene
> Foto van de dag: zonnestralen versus regenwolken
> Leerlingen Sint-Jozefsinstituut naar Europese finale
> Gespot: ook de Gouden Schoen eet pita... (UPDATE)
> Foto's: schoon volk op De Gouden Schoen
> Foto van de dag: uitwaaien aan zee
> Foto van de dag: het ruiterstandbeeld van Leopold II
> VERENIGING IN DE KIJKER: de Unie Oud-Leerlingen Hotelschool Oostende
> Nieuw vogelopvangcentrum wordt modernste in Europa
> Foto van de dag: de skyline van Oostende

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007

Oostende blogt

  • Dominique Jauquet blogt over Oostende.

    Dominique Jauquet, sinds oktober 2005 journalist bij Het Nieuwsblad. Gaat door het leven met de zee in het vizier, muziek in de oren, en een basketbal in de hand.

Zoeken

Nieuws uit oostende

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!