Home  Regio  oostende  oostende blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Oostende?
Laat het weten aan:
Dominique Jauquet
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Terug in de tijd: Toots Thielemans in het Kursaal ('70)

Oostende Blogt! start vanaf vandaag met een nieuwe rubriek: 'Terug in de tijd'. Wekelijks gaan we op zoek naar uniek film- en fotomateriaal uit het Oostendse verleden. Vandaag starten we met een optreden van de Belgische jazzmuzikant Toots Thielemans (85) eind jaren zeventig in het Kursaal van Oostende.

Ook u kan uw bijdrage leveren aan deze blog door beeldmateriaal te mailen naar oostende@nieuwsblad.be.

Geniet ondertussen van Toots en zijn mondharmonica.

Win: tickets voor eindejaar in het Kursaal

Visual_us_6Het Kursaal maakt van de eindejaarsperiode opnieuw een topper met een mix van klassieke concerten, spektakels, kinderevenementen, de catering in de horecazaken, en de lancering van de Rocksaal enkele weken geleden.

Alle evenementen samen moeten zo'n 20.000 bezoekers lokken. Hoogtepunt van het feestgedruis wordt opnieuw de disco eindejaarsparty in de erehal waar jaarlijks zo’n 3.000 mensen het nieuwe jaar in fuiven.

Wij geven 10 duotickets weg voor de eindejaarsparty. Wie er bij wil zijn, stuurt een mailtje naar oostende@nieuwsblad.be.

Gezocht: cheerleaders vanaf 6 jaar

Sportserve organiseert op zaterdag 26 januari om 12.30 uur in de Fizix in de Leffingestraat een auditie voor cheerleaders vanaf 6 jaar. Het dragen van danskleren – rokje, shortje, topje - is verplicht. Iedereen moet 15 minuten voor aanvang aanwezig zijn. Inschrijven kan via www.cheerleaders.be.

-

De Sportserve Dancers zijn onder meer de cheerleaders van basketbalclub Telindus Oostende. 

Barcam wenst iedereen een prettig eindejaar

Xmas

Een bank in 't Bosje...

22_december_07_bosje_014

© foto Gempie

Winterkiekjes

Met de eerste vriestemperaturen van het jaar is het duidelijk: de winter staat voor de deur! En dat levert altijd mooie beelden op...

61122007brieven61122007winterprik 

WinterprikWinterprik2

Foto's Roy Verge

't Bosje in de prijzen

De stad Oostende heeft de prijs van de Vlaamse Bouwmeester voor de beste invulling van de publieke ruimte gewonnen met de herinrichting van het Maria Hendrikapark. Het project in ‘t Bosje kostte 2,5 miljoen euro. Ook de hangbrug in het park viel eerder al in de prijzen.

Deze foto werd ons opgestuurd door lezer Roy Verge.

Hangbrugtbosjeroy

Foto's: olievervuiling in de Oostendse haven

Deze foto's tonen de omvang van de vervuiling in de Oostendse haven enkele uren nadat op 4 december duizenden liters zware stookolie lekte uit het bunkerschip de Sapphire. De beelden zijn afkomstig van de Beheerseenheid van het Mathematisch Model van de Noordzee, de federale wetenschappelijke instelling die onder meer de monitoring via de lucht doet. Critici zeggen dat de foto's aantonen dat de vervuiling ook buiten de afdamming te zien is, en dus in zee spoelde. 'Nonsens', reageren de havenautoriteiten en de hulpdiensten. Het volledige artikel van collega Dany Vanloo kan je hier nog eens nalezenLowdsc_1969. Dscf0081

Lowdsc_1974Lowdsc_1983

Lowdsc_1990Lowdsc_1993   

Koen Wauters stelt Dakarwagen voor

Afgelopen weekend vond de Telenet Dakar Prestart 2008 plaats op het Klein Strand van Oostende. Koen Wauters kwam er zijn indrukwekkende Dakarwagen en zijn Telenet Dakar Team voorstellen. Bezoekers konden de wagens niet alleen bewonderen, er werden ook wedstrijden georganiseerd om een testrit te winnen op het Klein Strand van Oostende. Tenslotte werden er signeersessies opgezet met Koen Wauters en de andere aanwezige piloten.

-

Steeds minder herenkappers?

Veel mannen beginnen op jonge leeftijd hun haar te verliezen. Een groot probleem. Maar volgens Johan Verstreken (CD&V) hebben vandaag ook de mannen die wel nog over een weelde haardos beschikken een probleem, want er blijken steeds minder herenkappers te zijn. De Oostendse ex-schepen trok in het Vlaams parlement aan de alarmbel bij minister Frank Vandenbroucke (SP.A).

P1010234_3Het beroep van herenkapper verdwijnt meer en meer uit het straatbeeld. Steeds meer kappers kiezen ervoor om zowel dames als heren te kappen. Eén van de belangrijkste oorzaken ligt volgens Vlaams volksvertegenwoordiger Johan Verstreken in de onderwijsopleiding. 'In het onderwijssysteem wordt geen onderscheid gemaakt tussen dames- en herenkappers. Wie afstudeert, krijgt slechts één diploma, namelijk dat van kapper. Het vak van herenkapper komt slechts de laatste jaren van de opleiding aan bod en dan nog slechts twee uur om de twee weken. Dit is veel te weinig om het vak onder de knie te krijgen.' Volgens Johan Verstreken vereist herenkappen aparte vaardigheden en moet er bijgevolg veel meer aandacht worden besteed aan de opleiding. 'Wellicht ligt de vervrouwelijking van het beroep mee aan de basis dat weinig kappers er nog voor kiezen om in een herenkapsalon te werken. Bovendien is het niet evident om geschikte lesgevers te vinden die het vak willen onderrichten. Net daarom zijn extra impulsen nodig om het beroep van herenkapper op te waarderen.' Minister Vandenbroucke geeft toe dat er geen afzonderlijke beroepsopleiding bestaat voor herenkappers, maar is niet van plan om extra maatregelen te nemen. Johan Verstreken betreurt de beslissing. 'Vanuit de beroepsorganisaties en herenkappers zelf vraagt men niets liever dan dat er extra inspanningen worden geleverd om het nijpend tekort aan herenkappers een halt toe te roepen'.  

Oudere berichten:
> Dichters uit Sint-Jozefsinstituut in de prijzen
> Foto van de dag: het Thermae Palace Hotel
> REAGEER: Veiligheidsrapport Brice De Ruyver vraagt om meer politie
> VIDEO: brand in nieuwbouwproject Icon in wijk Hazegras
> Foto van de dag: 'en bij het ochtendgloren'...
> Foto's van de dag: sneeuw(pret) op de zeedijk
> REAGEER: meeuwen voederen kan tot 250 euro kosten
> Leerlingen De Zonnebloem worden dichters
> Win tickets voor ‘Trash’ in vernieuwde Hangaar I
> Foto's van de dag: ijzig koud... (3)
> Wandelen op Valentijn in Oostende en Bredene
> Foto van de dag: zonnestralen versus regenwolken
> Leerlingen Sint-Jozefsinstituut naar Europese finale
> Gespot: ook de Gouden Schoen eet pita... (UPDATE)
> Foto's: schoon volk op De Gouden Schoen
> Foto van de dag: uitwaaien aan zee
> Foto van de dag: het ruiterstandbeeld van Leopold II
> VERENIGING IN DE KIJKER: de Unie Oud-Leerlingen Hotelschool Oostende
> Nieuw vogelopvangcentrum wordt modernste in Europa
> Foto van de dag: de skyline van Oostende

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007

Oostende blogt

  • Dominique Jauquet blogt over Oostende.

    Dominique Jauquet, sinds oktober 2005 journalist bij Het Nieuwsblad. Gaat door het leven met de zee in het vizier, muziek in de oren, en een basketbal in de hand.

Zoeken

Nieuws uit oostende

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!