Home  Regio  oostende  oostende blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Oostende?
Laat het weten aan:
Dominique Jauquet
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Reageer: twee musea onder één dak

Naamloos De (cultuur)kogel is door de kerk:  de stedelijke collectie én de collectie uit het PMMK worden samengevoegd en zullen te zien zijn in een nieuw museum - met ook een nieuwe naam - dat dit najaar opent. Conservator Philip Van den Bossche komt aan het hoofd van het nieuwe museum, de stedelijke conservator krijgt ook een plaats en het personeel blijft op post.  James Ensor en Constant Permeke worden de ambassadeurs van het museum.

Met de bekendmaking van de plannen om twee musea onder één dak in de Romestraat te brengen komt meteen een einde aan de verkommering van de stedelijke collectie die al drie jaar dakloos was.

Wat vindt u van de samensmelting? Een positieve zaak voor de stad Oostende? Of is één museum te weinig voor de badstad, en had men beter gekozen voor twee musea naast elkaar? Geef hier uw mening...

Reacties

Of één museum beter is dan twee valt over te discussiëren. Het is alvast positief dat de werken van in het stedelijk museum eindelijk weer tentoongesteld zullen worden en van onder het stof gehaald worden. Ben benieuwd naar de opening van het nieuwe museum.

 Tom op 16 januari 2008 om 12:29

VAN TWEE KWALEN MOET MEN DE MINST ERGE KIEZEN.

 HILLEWAERT op 17 januari 2008 om 09:58

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Oostende blogt

  • Dominique Jauquet blogt over Oostende.

    Dominique Jauquet, sinds oktober 2005 journalist bij Het Nieuwsblad. Gaat door het leven met de zee in het vizier, muziek in de oren, en een basketbal in de hand.

Zoeken

Nieuws uit oostende

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!