Home  Regio  oostende  oostende blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Oostende?
Laat het weten aan:
Dominique Jauquet
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
FOTOSPECIAL: Kursaal verovert Madrid

Nodig vijf bv's uit naar een première in Madrid. Laat ze hun mooiste galaoutfit aantrekken. Paradeer met een tiental cameramensen, fotografen en journalisten op de rode loper. Ziehier het recept voor een (meer dan geslaagde) promotiestunt van het Kursaal van Oostende.

Sangreflamenca_siteDe betreffende show, Sangre Flamenca, een grote Spaanse flamencosensatie, komt op 2 en 3 april en op 13, 14 en 15 juni naar de Stad aan Zee. Een delegatie van het Kursaal ging de afgelopen dagen in Madrid de première bekijken van het spektakel, vergezeld van vijf bekende Vlamingen: acteur Herbert Flack, ex-missen Tania Dexters en Annelien Coorevits, actrice Sandrine André en presentatrice Anja Daems. De bv's straalden op de rode loper als echte Hollywoodsterren. Niet verwonderlijk dat de Spaanse pers verrast reageerde en al vlug begon te drummen voor een interview met één van de 'sterren'.

Op verplaatsing zo scoren en de media halen, het initiatief mag een succes genoemd worden. De bv's vonden het (lees: shoppen, eten, drinken, een prachtshow zien, flamenco leren dansen) prachtig. Wij natuurlijk ook...

-

Dscf0031Dscf0027

Dscf0030

Dscf0033Dscf0035Dscf0034

Dscf0046Dscf0047Dscf0050

Dscf0069_2Dscf0065_3Dscf0071_2

Dscf0038Dscf0039Dscf0028

-

-

Tickets kosten 31, 39 en 45 euro en zijn te verkrijgen via 070-22.56.00 of www.sherpa.be.

-

Uw krant geeft 10X2 tickets weg voor de show op 2 april. Wilt u getuige zijn van het passioneel flamencospektakel, stuur dan een mail naar oostende@nieuwsblad.be met als onderwerp ‘wedstrijd’ en de reden waarom u erbij wil zijn. Succes!

         

Verenigingen in de kijker!

Button_verenigingenrapport_10Het Nieuwsblad brengt het verenigingsleven van Vlaanderen in kaart. Onze reporters trokken door het land en noteerden hoe het met het verenigingsleven in Vlaanderen is gesteld. Krijgen de clubs genoeg steun? Is er een behoorlijke sporthal? Leven de volkssporten nog?

Hoe Oostende scoort, kan je HIER nalezen.

Oostende blogt koppelt daar graag een leuke reeks aan: Vereniging/vrijwilliger in de kijker. Wil je met jouw club op deze blog verschijnen? Stuur ons dan een mailtje met foto naar oostende@nieuwsblad.be. Dan contacteren wij jou binnenkort voor een reportage! Ook als je vrijwilliger bent, of je kent een vrijwilliger die wel eens in de bloemetjes mag worden gezet, laat het dan zeker weten!

Ondertussen horen we graag hoe jij denkt over het verenigingsleven in Oostende. Vind jij dat de gemeente genoeg doet voor zijn verenigingen? Laat het gerust weten door op de knop Reacties te klikken.

Filmfestival: Arno over zijn lievelingsfilms (6)

Filmfestival Oostende vindt dit jaar plaats van 28 augustus tot 6 september. In vergelijking met de eerste editie duurt het evenement drie dagen langer en gaat het nog tijdens de zomervakantie van start.

Wie Arno zal opvolgen als de Master van het filmfestival wordt later bekend gemaakt.

In afwachting brengen we unieke beelden van Arno die zijn tien keuzefilms van de eerste editie van Filmfestival Oostende inleidt.

-

Vandaag: Arno over 'Tales of Ordinary Madness'

REAGEER: geen fusie Serruys en Damiaan

Logoaz

Er komt vanaf 1 januari 2009 een fusie tussen de twee OCMW-ziekenhuizen Henri Serruys uit Oostende en AZ St. Jan uit Brugge. Het nieuwe ziekenhuis krijgt de naam AZ St. Jan Brugge-Oostende en zal in totaal 3.700 personeelsleden tellen. Met 1.240 bedden wordt het fusieziekenhuis het grootste van West-Vlaanderen.

Headerbg03_2Voorstanders noemen de fusie een meerwaarde voor het zorgaanbod in de regio. Critici spreken over een gemiste kans voor Oostende, verwijzend naar de eerdere plannen om een Oostendse fusie tussen Serruys en Damiaan te realiseren.

Wij zijn benieuwd naar uw mening over de fusie. Laat hier een reactie achter…

WINNAARS: tickets voor Raymond van het Groenewoud

20070817_40_jaar_farmavubDe vijf gelukkigen die een duoticket gewonnen hebben voor de optredens op het verjaardagsfeest '40 jaar Drukkerij Lowyck' van stand-up comedian Piv Huvluv en Raymond van het Groenewoud in het Staf Versluyscentrum in Bredene zijn:

-

Lien Devos

Linda Maes

Dolf Demyttenaere

Nico Laridon

Jacqueline Ruebens

CARTOON: Barcam over het Bal Rat Mort

De 110 editie van Bal Rat Mort in het Kursaal vindt dit jaar plaats op zaterdag 1 maart. Het carnavalsfeest staat in het teken van ‘Sambacarnaval in Bahia', verwijzend naar de Braziliaanse stad die naast Rio De Janeiro bekend staat voor het carnavalgebeuren. Het bal trekt jaarlijks zo'n 2.500 feestvierders. De deuren gaan open om 21 uur. Tickets zijn te verkrijgen aan 30 euro in de In&Uit-winkel. 

Rat2

WIN: 5x2 tickets voor Raymond van het Groenewoud

Drukkerij Lowyck uit de Archimedesstraat in Oostende bestaat deze maand veertig jaar. Het familiebedrijf werd opgericht door Moniek en Pieter Lowyck, en zit met An en Steven Lowyck aan de tweede generatie. Het bedrijf is gespecialiseerd in (kleur-)drukwerken op papier en karton en heeft als klanten onder meer lokale KMO’s, overheden en touroperators. Er werken twintig mensen.

Wwpmg0806Het bedrijf viert vrijdag 22 februari haar 40ste verjaardag in het Staf Versluyscentrum in Bredene. Er wordt een fotoboek ‘40 Oostendse kunstenaars’ voorgesteld en een tentoonstelling met werk van deze veertig Oostendse kunstenaars geopend. Het verjaardagsfeest wordt afgesloten met optredens van stand-up comedian Piv Huvluv en Raymond van het Groenewoud.

Wij geven hiervoor vijf duotickets weg. Wie er wil bij zijn stuurt een mail naar oostende@nieuwsblad.be met als onderwerp ‘wedstrijd’ en met het antwoord op de vraag: wat is er te zien op de gevel van de drukkerij in de Archimedesstraat?

© pmfotos

TERUG IN DE TIJD: 't staketsel - toen en nu

Dia30Dia47

Dscf0010_4Dsc_0070_3

Filmfestival: Arno over zijn lievelingsfilms (5)

Filmfestival Oostende vindt dit jaar plaats van 28 augustus tot 6 september. In vergelijking met de eerste editie duurt het evenement drie dagen langer en gaat het nog tijdens de zomervakantie van start.

Wie Arno zal opvolgen als de Master van het filmfestival wordt later bekend gemaakt.

In afwachting brengen we unieke beelden van Arno die zijn tien keuzefilms van de eerste editie van Filmfestival Oostende inleidt.

-

Vandaag: Arno over 'Zabriskie Point'

VALENTIJN: liefde op het staketsel...

Dscf0019_4Dscf0021_4

Dscf0018_3Dscf0024_3Dscf0012_4 

 

Ook duiven tonen op deze Valentijnsdag dat ze elkaar graag zien...

Oudere berichten:
> Dichters uit Sint-Jozefsinstituut in de prijzen
> Foto van de dag: het Thermae Palace Hotel
> REAGEER: Veiligheidsrapport Brice De Ruyver vraagt om meer politie
> VIDEO: brand in nieuwbouwproject Icon in wijk Hazegras
> Foto van de dag: 'en bij het ochtendgloren'...
> Foto's van de dag: sneeuw(pret) op de zeedijk
> REAGEER: meeuwen voederen kan tot 250 euro kosten
> Leerlingen De Zonnebloem worden dichters
> Win tickets voor ‘Trash’ in vernieuwde Hangaar I
> Foto's van de dag: ijzig koud... (3)
> Wandelen op Valentijn in Oostende en Bredene
> Foto van de dag: zonnestralen versus regenwolken
> Leerlingen Sint-Jozefsinstituut naar Europese finale
> Gespot: ook de Gouden Schoen eet pita... (UPDATE)
> Foto's: schoon volk op De Gouden Schoen
> Foto van de dag: uitwaaien aan zee
> Foto van de dag: het ruiterstandbeeld van Leopold II
> VERENIGING IN DE KIJKER: de Unie Oud-Leerlingen Hotelschool Oostende
> Nieuw vogelopvangcentrum wordt modernste in Europa
> Foto van de dag: de skyline van Oostende

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007

Oostende blogt

  • Dominique Jauquet blogt over Oostende.

    Dominique Jauquet, sinds oktober 2005 journalist bij Het Nieuwsblad. Gaat door het leven met de zee in het vizier, muziek in de oren, en een basketbal in de hand.

Zoeken

Nieuws uit oostende

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!