Home  Regio  oostende  oostende blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Oostende?
Laat het weten aan:
Dominique Jauquet
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
VERENIGING IN DE KIJKER: Esperantogroep La Konko

Button_verenigingenrapportHet Nieuwsblad brengt het verenigingsleven van Vlaanderen in kaart. Onze reporters trokken door het land en noteerden hoe het met het verenigingsleven in Vlaanderen is gesteld. Oostende blogt koppelt daar een leuke reeks aan: Vereniging/vrijwilliger in de kijker. Wil je met jouw club op deze blog verschijnen? Stuur ons een mailtje met foto naar oostende@nieuwsblad.be. Ook als je vrijwilliger bent, of je kent een vrijwilliger die eens in de bloemetjes mag worden gezet, laat het ons weten!

Vandaag: Esperantogroep La Konko.

Een Esperantovereniging is een vereniging die tot doel heeft om de internationale taal Esperanto te verspreiden en/of te gebruiken voor culturele en andere doelen. Esperantoverenigingen bestaan over de hele wereld, ook in Oostende.

Esperantogroep La Konko werd opgericht in 1987. Vorig jaar werd het 20-jarig bestaan gevierd en heeft de vereniging een tweetalig kookboekje uitgebracht met recepten uit de hele wereld: Oostende, Vlaanderen, België, Europa, Iran, India, China, Noord-Afrika, USA. (Vertaald wordt dit: Tiu libro havas receptoj el la tuta mondo : Ostendo, Flandrio, Belgio, Europo, Irano, Barato, Cinio, Norda-Afriko, Usono,...). Het boekje bevat 88 bladzijden en kost drie euro

-

De voornaamste activiteiten van La Konko zijn het verzorgen van cursussen op 3 niveaus : beginners, gevorderden en gespreksavonden. Daarnaast ontvangt de Esperantogroep ook buitenlandse gasten, en worden er voordrachten gegeven en activiteiten in buitenland bezocht.

-

Voor meer informatie kan u terecht bij voorzitter Marc Cuffez ( Elisabethlaan 295, 8400 Oostende).

-

Hieronder vindt u enkele foto’s terug van Esperantoverenging La Konko. U ziet er onder meer voorzitter Marc Cuffez die naar aanleiding van de twintigste verjaardag de taart aansnijdt.

Lakonko20jaarTaart2Lakonkozam0701

ro

Reacties

Goed dat er over ESPERANTO gesproken wordt: eigenlijk zou iedereen het belang van die hulptaal moeten inzien!

 Demeulenaere Antoon op 31 maart 2008 om 20:09

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Oostende blogt

  • Dominique Jauquet blogt over Oostende.

    Dominique Jauquet, sinds oktober 2005 journalist bij Het Nieuwsblad. Gaat door het leven met de zee in het vizier, muziek in de oren, en een basketbal in de hand.

Zoeken

Nieuws uit oostende

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!