Home  Regio  oostende  oostende blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Oostende?
Laat het weten aan:
Dominique Jauquet
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Aftellen naar de Harlem Globetrotters (3 dagen)

Mugs_2De Harlem Globetrotters zijn terug in ons land! De spectaculairste basketbalshow ter wereld is deze week zesmaal te bewonderen in België en Nederland. De Globetrotters arriveerden maandag in Zaventem en verblijven tot zondag op hotel in Antwerpen. In afwachting van de show op vrijdag 2 mei in de Sleuyter Arena in Oostende, brengen wij vanaf vandaag dagelijks verslag vanop de eerste rij. Kwestie van de basketliefhebber in u al wat op te warmen.

-

Dag 1: aankomst in luchthaven en hotel

Magic_as_ever_logo-

9 uur: Promotor Kris Schoeters, begeleider Patrick Jansen en mezelf nemen plaats aan de ontbijttafel van het Ramada Plaza Hotel in Antwerpen waar we een dag eerder arriveerden. Vandaag wordt wellicht de rustigste dag van de week. De Harlem Globetrotters landen rond de middag op Zaventem. Hen oppikken, naar het hotel brengen, en het programma van deze week nog eens overlopen. Zo zou maandag 28 april 2008 ingevuld worden moest ik een dagboek bijhouden.

10 uur: We vertrekken met de wagen richting Zaventem waar twee bussen van Reizen Joye de spelers zullen opwachten. Ons hotel bevindt zich net buiten het centrum van Antwerpen. Ideaal, want vlakbij de autosnelweg, als je de eerste (belangrijke) bocht niet mist tenminste. Het voordeel van de ligging van het hotel bleek even voor niets te zijn, maar enkele correcties achter het stuur brengen ons toch opnieuw op het juiste pad.

Dscf000111 uur: Eens in Zaventem worden we meteen geconfronteerd met twee ongemakken: een parkeerplaats vinden, en een vertraging van het vliegtuig. Op Parking 2 was er amper een plaats te bespeuren. Het leek alsof Schiphol toe was, want er stonden opvallend veel Nederlandse wagens op de parking. Na wat omhoog en omlaag rijden vinden we toch een plaatsje en trekken we richting luchthaven om de spelers te ontvangen. ‘Delayed’ is het eerste wat we te lezen krijgen. Het vliegtuig blijkt een half uur vertraging te hebben.

Dscf0002_213 uur: Enkele koffies later en een half uur nadat het vliegtuig op de tarmac van Zaventem geland is komen de eerste Harlem Globetrotters de terminal binnen. Uitgedost in hun bekende blauwe training en geladen met grote zakken (schoenmaat 48 neemt nu eenmaal veel plaats in). De Globetrotters komen uit Spanje waar ze gisteren in Madrid voor een uitverkochte zaal (18.000 toeschouwers!) speelden. ‘Een ongelooflijk succes. We kijken uit naar de shows in België en Nederland’, klinkt het. De Globetrotters en de Generals worden elk naar hun bus begeleid, en vetrekken richting het hotel.

Dscf0005Dscf0006 14.30 uur: Het hele team komt toe in het Ramada Plaza Hotel. Vermoeid van de trip, maar vandaag staat enkel ‘rusten’ op het programma. De eerste show vindt morgenavond plaats in de Expodroom in Bree om 20.30 uur. Meteen het startschot van de tour in België en Nederland die nog tot zondagavond loopt. Ons Belgenland is deze week tien topbasketters rijker. In Oostende moeten we nog drie dagen wachten…

www.harlemglobetrotters.be

Reacties

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Oostende blogt

  • Dominique Jauquet blogt over Oostende.

    Dominique Jauquet, sinds oktober 2005 journalist bij Het Nieuwsblad. Gaat door het leven met de zee in het vizier, muziek in de oren, en een basketbal in de hand.

Zoeken

Nieuws uit oostende

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!