Home  Regio  oostende  oostende blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Oostende?
Laat het weten aan:
Dominique Jauquet
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Aftellen naar de Harlem Globetrotters (3 dagen)

Mugs_2De Harlem Globetrotters zijn terug in ons land! De spectaculairste basketbalshow ter wereld is deze week zesmaal te bewonderen in België en Nederland. De Globetrotters arriveerden maandag in Zaventem en verblijven tot zondag op hotel in Antwerpen. In afwachting van de show op vrijdag 2 mei in de Sleuyter Arena in Oostende, brengen wij vanaf vandaag dagelijks verslag vanop de eerste rij. Kwestie van de basketliefhebber in u al wat op te warmen.

-

Dag 1: aankomst in luchthaven en hotel

Magic_as_ever_logo-

9 uur: Promotor Kris Schoeters, begeleider Patrick Jansen en mezelf nemen plaats aan de ontbijttafel van het Ramada Plaza Hotel in Antwerpen waar we een dag eerder arriveerden. Vandaag wordt wellicht de rustigste dag van de week. De Harlem Globetrotters landen rond de middag op Zaventem. Hen oppikken, naar het hotel brengen, en het programma van deze week nog eens overlopen. Zo zou maandag 28 april 2008 ingevuld worden moest ik een dagboek bijhouden.

10 uur: We vertrekken met de wagen richting Zaventem waar twee bussen van Reizen Joye de spelers zullen opwachten. Ons hotel bevindt zich net buiten het centrum van Antwerpen. Ideaal, want vlakbij de autosnelweg, als je de eerste (belangrijke) bocht niet mist tenminste. Het voordeel van de ligging van het hotel bleek even voor niets te zijn, maar enkele correcties achter het stuur brengen ons toch opnieuw op het juiste pad.

Dscf000111 uur: Eens in Zaventem worden we meteen geconfronteerd met twee ongemakken: een parkeerplaats vinden, en een vertraging van het vliegtuig. Op Parking 2 was er amper een plaats te bespeuren. Het leek alsof Schiphol toe was, want er stonden opvallend veel Nederlandse wagens op de parking. Na wat omhoog en omlaag rijden vinden we toch een plaatsje en trekken we richting luchthaven om de spelers te ontvangen. ‘Delayed’ is het eerste wat we te lezen krijgen. Het vliegtuig blijkt een half uur vertraging te hebben.

Dscf0002_213 uur: Enkele koffies later en een half uur nadat het vliegtuig op de tarmac van Zaventem geland is komen de eerste Harlem Globetrotters de terminal binnen. Uitgedost in hun bekende blauwe training en geladen met grote zakken (schoenmaat 48 neemt nu eenmaal veel plaats in). De Globetrotters komen uit Spanje waar ze gisteren in Madrid voor een uitverkochte zaal (18.000 toeschouwers!) speelden. ‘Een ongelooflijk succes. We kijken uit naar de shows in België en Nederland’, klinkt het. De Globetrotters en de Generals worden elk naar hun bus begeleid, en vetrekken richting het hotel.

Dscf0005Dscf0006 14.30 uur: Het hele team komt toe in het Ramada Plaza Hotel. Vermoeid van de trip, maar vandaag staat enkel ‘rusten’ op het programma. De eerste show vindt morgenavond plaats in de Expodroom in Bree om 20.30 uur. Meteen het startschot van de tour in België en Nederland die nog tot zondagavond loopt. Ons Belgenland is deze week tien topbasketters rijker. In Oostende moeten we nog drie dagen wachten…

www.harlemglobetrotters.be

SPECIAL: spectaculair transport in de haven

De stad Oostende had dit weekend een extra toeristische attractie. Al maanden houden zes indrukwekkende betonnen torens van elk 44 meter hoog en 2.800 ton iedereen in de ban. De vraag wat de werkzaamheden op de site Halve Maan op de Oosteroever inhouden en wanneer de torens weer verdwijnen ligt al een hele tijd op ieders lippen. Zaterdag was het dan eindelijk zover: de eerste betonnen fundering werd bij hoogtij in de late namiddag via indrukwekkende grijpkranen van de kade gehaald en op het ponton Rambiz in zee vervoerd. Duizenden bezoekers volgde urenlang het spektakel langs de Visserskaai.

Dscf0107

Dscf0103Dscf0102 

Dscf0111Dscf0112Dscf0108_2 

Dscf0115Dscf0118_2Dscf0122

Dscf0099_2Dscf0120Dscf0104   

R250408005

R250408003R250408004   

-

Telindus Oostende wint de beker!

BcoostendeTelindus Oostende heeft zaterdagavond in de Spiroudôme in Charleroi de beker van België gewonnen na een heuse thriller tegen Bergen. Einduitslag 63-66. Ruim duizend meegereisde Oostendse supporters zagen een echte cupmatch en vierden na het laatste fluitsignaal de bekerwinst samen met de spelers op het parket. De eerste prijs van het jaar is binnen. Nu nog de titel...

Dscf0134Dscf0136

Dscf0132

Dscf0137Dscf0139Dscf0141

Dscf0138   

Duizenden bezoekers verwacht voor spektakel in de haven

De stad Oostende heeft er deze dagen een extra attractie bij. De zes reusachtige betonnen funderingen op de Oosteroever worden dit weekend in zee verplaatst. De verhuis gaat gepaard met onder meer een klank- en lichtspektakel en met de Open Wervendag.

-

Sinds enkele maanden reizen er op de site Halve Maan op de Oosteroever zes indrukwekkende betonnen sokkels uit de grond die straks de funderingen vormen van de eerste windmolens op de Thortonbank, zo’n 30 kilometer in zee. Dit weekend worden de zes sokkels in zee verplaatst, wat langs de Visserskaai voor een spectaculair zicht zal zorgen. De funderingen zijn 43 meter hoog en wegen elk zo’n 2.800 ton. Zaterdag bij hoogtij rond 16 uur wordt de eerste sokkel op het ponton Rambiz in zee verplaatst. De verplaatsing gebeurt via indrukwekkende grijpkranen die op het ponton staan opgesteld.

-

Voor de verhuis van de reusachtige constructies wordt weekend een heel feestweekend georganiseerd. Gisteren was er een VIP-namiddag waarop onder meer premier Yves Leterme aanwezig was, zaterdagavond is er een klank- en lichtspektakel tussen de torens en optredens op het Klein Strand, en zondag opent de site zijn deuren voor het pubiek tijdens de Open Wervendag.

Dscf0082_3

Heel wat bezoekers kwamen vrijdagmiddag op het staketsel al een kijkje nemen naar de werkzaamheden aan de overkant van het water.

Steun Telindus Oostende in de bekerfinale!

BcoostendeTelindus Oostende speelt zaterdagavond de finale van de Beker van België tegen Bergen. De wedstrijd gaat door in Charleroi. De club roept de supporters op om massaal in het wit gekleed naar de Spiroudôme te trekken om de ploeg aan te moedigen. Na de kampioenstitels van de afgelopen twee jaren is BCO opnieuw gebrand om dit jaar een prijs te pakken. Dat kan dus nu zaterdag al in de bekerfinale. Het is ondertussen geleden van het seizoen 2000-2001 dat Oostende nog eens de beker naar huis mocht meenemen. Reden te meer dus om zaterdag als één man achter Telindus te staan. Bij een overwinning is er een viering/feest in de Sleuyter Arena vanaf 23 uur.

Er zijn nog steeds kaarten te koop op het secretariaat. Tickets voor de wedstrijd kosten 17 euro, voor drie euro kan je mee met de bus. Het loket is vrijdag uitzonderlijk open tot 20 uur. Er worden dan ook toeters (3 euro) en vlaggen (4 euro) verkocht. De vlag heeft een kleiner formaat en kan zelfs bevestigd worden aan uw autoraam. Alle info op www.bcoostende.be.

Zien we straks dezelfde vreugdetaferelen als bij de kampioenenviering vorig jaar?

Dscf0009

WIN: 10x2 tickets voor Buscemi in het Kursaal

Oostende20cursaal Het Kursaal in Oostende doet vrijdag 25 april opnieuw de deuren open voor een hevige party.

DJ's van dienst zijn Soulspinnas, Sensei, Beve & Benji, Ya'Mo en Squadra Bossa ft Buscemi. '

Working Class Night' is een intiatief van de ABVV-jongeren en is een organisatie van La Nuit Events.

Wij geven tien duotickets weg voor de party.

Wilt u erbij zijn, stuur dan een mail naar oostende@nieuwsblad.be met als onderwerp 'Wedstrijd WCN'.

De winnaars worden persoonlijk op de hoogte gebracht via mail.

Foto's van de dag: meeuwen

Meeuwen. Voor veel toeristen een attractie op de kaai. Voor sommige Oostendenaars een last. Wat men er ook van vindt, meeuwen zijn niet uit het Oostendse straatbeeld te denken. Een illustratie.

Dsc_0095Dsc_0094

MeeuwOostende_haven_027Oostende_haven_040Oostende_haven_044  

 

Oostende_haven_026Dsc_0096_2 

FOTO'S: Race of the Classics

Zo’n twintig klassieke twee- en driemasters zijn dinsdag 15 april het Montgomerydok binnengevaren voor de twintigste editie van de Race of The Classics. Het is het zevende jaar dat de klassieke schepen Oostende als etappehaven gebruiken. De Race of the Classics is een wedstrijd voor studentenverenigingen waaraan zo’n 500 hogeschoolstudenten uit verschillende landen deelnemen. De schepen vertrokken maandag 14 april vanuit Rotterdam naar Oostende. Vandaag vertrekt de vloot vanuit de Stad aan Zee naar Ramsgate in Engeland.

-

Dscf0064

Dscf0061Dscf0059

Dscf0071

Dscf0072

Dscf0057 

Dscf0066_2Dscf0067_2Dscf0069   

Hoog bezoek in de Sleuyter Arena

Lipton Ice Tea lanceerde dertig jaar geleden zijn producten in België en vierde deze verjaardag zaterdag in de Sleuyter Arena. De baskettempel werd voor de gelegenheid omgetoverd tot een teniszaal, want niemand minder dan Bjorn Borg en Guillermo Vilas namen het nog eens tegen elkaar op. Het was een heruitgave van de finale van Roland Garros dertig jaar geleden. De 51-jarige Borg, die de finale van 1978 met 6-1, 6-1 en 6-3 gewonnen had, kende ook nu weinig genade met de 55-jarige Vilas en haalde het met 6-3 en 6-4.

Borgvilas_015_6Borgvilas_048

Borgvilas_033_2

Borgvilas_073Borgvilas_090_b

Borgvilas_061

Borgvilas_170_2Borgvilas_168Borgvilas_175   

SPECIAL: Op stap met Harlem Globetrotter 'Wildkat'

Mugs_2Eugene ‘Wildkat’ Edgerson, één van de basketbalspelers van de Harlem Globetrotters is deze week helemaal vanuit de States naar Oostende gevlogen om er donderdag een bezoek te brengen aan de Stad aan Zee.

Wij volgden de wereldster een hele ochtend en zagen hoe de dubbele meter tijdens zijn verrassingsbezoek alle Oostendse harten veroverde.

-

Hieronder kan u de hoogtepunten van het bezoek van Wildkat aan burgemeester Jean Vandecasteele en schepen Bart Bronders op het stadhuis en aan het Sint-Andreasinstituut in de Schapenstraat bekijken in een fotospecial, en ook een interview met de wereldster lezen.

-

FOTOREEKS in BEELD:-

INTERVIEW:

-

Eugene 'Wildkat' Edgerson voldoet aan het ideale profiel om een Harlem Globetrotter te zijn: een talentvolle basketter én een persoon met het hart op het juiste plaats. De wereldster vertelt ons over Oostende, het leven als een Harlem Globetrotter, en het belang van sociale doelen voor deze basketbalspelers.Thermae Palace Hotel, 9 uur. Ik heb afgesproken met Kris Schoeters van KG Events, de organisator en promotor van de Harlem Globetrotters in de Benelux, en Wildkat Edgerson. Mijn 1,76 meter maakt er kennis met de 2,04 meter van Wildkat. Gelukkig zit ik al langer in het basketbalwereldje zodat mijn nekspieren genoeg getraind zijn om zonder hernia af en toe eens naar boven te kunnen kijken. Aan tafel - ik kan ondertussen gewoon weer voor mij kijken - vertelt Wildkat dat het de eerste maal is dat hij in België is. 'Ik speel al vijf jaar bij de Harlem Globetrotters en ben ondertussen al in dertig landen geweest. In België was ik nog nooit, dus ik kan mijn lijstje met landen aanvullen. Oostende lijkt me een prachtige stad waar de inwoners terecht fier op mogen zijn. Iedereen is hier enorm vriendelijk en ik voel me overal enorm welkom. Bovendien is het dan nog mooi weer ook. Blijkbaar heb ik de zon meegebracht uit het verre Arizona'.Hoe bent u bij de Harlem Globetrotters terecht gekomen?

Wildkat: 'De Harlem Globetrotters werken met scouts, en ik werd ontdekt toen ik in college speelde bij de Wildkats Arizona. Van deze ploeg komt mijn bijnaam trouwens. Om bij de Globetrotters te mogen spelen moet je aan drie voorwaarden voldoen: je moet talent hebben, je moet een entertainer zijn, en je moet een goed mens zijn. Voor mij is spelen bij de Globetrotters niet werken. Ik heb er altijd van gedroomd om professioneel basketspeler te worden en aan de universiteit ben ik afgestudeerd als leraar. Vandaag kan ik mijn twee passies combineren: basketbal en met kinderen werken'.

 

U reist de hele wereld rond, is het leven als Harlem Globetrotter niet zwaar?

Wildkat: 'Toch wel. Het is niet weggelegd voor iedereen. Op een jaar spelen we zo'n 220 wedstrijden, dat is bijna één match per dag. De vrije dagen brengen we bovendien meestal door op het vliegtuig of op de bus. Toch is het voor mij één van de mooiste jobs ter wereld. We zijn een rolmodel en een voorbeeld voor de jeugd. Deze tournee staat speciaal in het teken van kinderen uit kansarme gezinnen. We willen in samenwerking met de stad en het OCMW al deze kinderen de opportuniteit geven om naar onze show te komen kijken. Ik heb al enkele kinderen ontmoet, en de respons die je van hen krijgt is fenomenaal. De glimlach van kinderen, daar doen we het voor. Als je ziet dat je door te entertainen de jeugd gelukkiger maakt, dan vergeet je vlug al de verre reizen. Het is het zeker meer dan waard'.Tot slot, waar is uw afrokapsel waarvoor u bekend staat?

Wildkat: 'Mijn haar is wat moe van het verre reizen, en ik zag het niet zitten om alles uit te kammen (lacht). Ik laat mijn haar al groeien sinds 1988, en het is een kenmerk van mij geworden. Momenteel staat het niet zo wild, maar op het basketveld komt mijn afrokapsel altijd terug'.Dominique Jauquet
Het bezoek van Wildkat stond in het teken van de komst van de Harlem Globetrotters op 2 mei naar de Sleuyter Arena. Tickets kunnen besteld worden via www.harlemglobetrotters.be, maar wij geven ook tien individuele tickets weg. Winnen kan door een mail te sturen naar oostende@nieuwsblad.be met als onderwerp 'wedstrijd HG' en met het antwoord op de vraag: 'hoe lang bestaan de Harlem Globetrotters al?'

Oudere berichten:
> Dichters uit Sint-Jozefsinstituut in de prijzen
> Foto van de dag: het Thermae Palace Hotel
> REAGEER: Veiligheidsrapport Brice De Ruyver vraagt om meer politie
> VIDEO: brand in nieuwbouwproject Icon in wijk Hazegras
> Foto van de dag: 'en bij het ochtendgloren'...
> Foto's van de dag: sneeuw(pret) op de zeedijk
> REAGEER: meeuwen voederen kan tot 250 euro kosten
> Leerlingen De Zonnebloem worden dichters
> Win tickets voor ‘Trash’ in vernieuwde Hangaar I
> Foto's van de dag: ijzig koud... (3)
> Wandelen op Valentijn in Oostende en Bredene
> Foto van de dag: zonnestralen versus regenwolken
> Leerlingen Sint-Jozefsinstituut naar Europese finale
> Gespot: ook de Gouden Schoen eet pita... (UPDATE)
> Foto's: schoon volk op De Gouden Schoen
> Foto van de dag: uitwaaien aan zee
> Foto van de dag: het ruiterstandbeeld van Leopold II
> VERENIGING IN DE KIJKER: de Unie Oud-Leerlingen Hotelschool Oostende
> Nieuw vogelopvangcentrum wordt modernste in Europa
> Foto van de dag: de skyline van Oostende

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007

Oostende blogt

  • Dominique Jauquet blogt over Oostende.

    Dominique Jauquet, sinds oktober 2005 journalist bij Het Nieuwsblad. Gaat door het leven met de zee in het vizier, muziek in de oren, en een basketbal in de hand.

Zoeken

Nieuws uit oostende

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!