Home  Regio  oostende  oostende blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Oostende?
Laat het weten aan:
Dominique Jauquet
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
SPECIAL: Op stap met Harlem Globetrotter 'Wildkat'

Mugs_2Eugene ‘Wildkat’ Edgerson, één van de basketbalspelers van de Harlem Globetrotters is deze week helemaal vanuit de States naar Oostende gevlogen om er donderdag een bezoek te brengen aan de Stad aan Zee.

Wij volgden de wereldster een hele ochtend en zagen hoe de dubbele meter tijdens zijn verrassingsbezoek alle Oostendse harten veroverde.

-

Hieronder kan u de hoogtepunten van het bezoek van Wildkat aan burgemeester Jean Vandecasteele en schepen Bart Bronders op het stadhuis en aan het Sint-Andreasinstituut in de Schapenstraat bekijken in een fotospecial, en ook een interview met de wereldster lezen.

-

FOTOREEKS in BEELD:-

INTERVIEW:

-

Eugene 'Wildkat' Edgerson voldoet aan het ideale profiel om een Harlem Globetrotter te zijn: een talentvolle basketter én een persoon met het hart op het juiste plaats. De wereldster vertelt ons over Oostende, het leven als een Harlem Globetrotter, en het belang van sociale doelen voor deze basketbalspelers.Thermae Palace Hotel, 9 uur. Ik heb afgesproken met Kris Schoeters van KG Events, de organisator en promotor van de Harlem Globetrotters in de Benelux, en Wildkat Edgerson. Mijn 1,76 meter maakt er kennis met de 2,04 meter van Wildkat. Gelukkig zit ik al langer in het basketbalwereldje zodat mijn nekspieren genoeg getraind zijn om zonder hernia af en toe eens naar boven te kunnen kijken. Aan tafel - ik kan ondertussen gewoon weer voor mij kijken - vertelt Wildkat dat het de eerste maal is dat hij in België is. 'Ik speel al vijf jaar bij de Harlem Globetrotters en ben ondertussen al in dertig landen geweest. In België was ik nog nooit, dus ik kan mijn lijstje met landen aanvullen. Oostende lijkt me een prachtige stad waar de inwoners terecht fier op mogen zijn. Iedereen is hier enorm vriendelijk en ik voel me overal enorm welkom. Bovendien is het dan nog mooi weer ook. Blijkbaar heb ik de zon meegebracht uit het verre Arizona'.Hoe bent u bij de Harlem Globetrotters terecht gekomen?

Wildkat: 'De Harlem Globetrotters werken met scouts, en ik werd ontdekt toen ik in college speelde bij de Wildkats Arizona. Van deze ploeg komt mijn bijnaam trouwens. Om bij de Globetrotters te mogen spelen moet je aan drie voorwaarden voldoen: je moet talent hebben, je moet een entertainer zijn, en je moet een goed mens zijn. Voor mij is spelen bij de Globetrotters niet werken. Ik heb er altijd van gedroomd om professioneel basketspeler te worden en aan de universiteit ben ik afgestudeerd als leraar. Vandaag kan ik mijn twee passies combineren: basketbal en met kinderen werken'.

 

U reist de hele wereld rond, is het leven als Harlem Globetrotter niet zwaar?

Wildkat: 'Toch wel. Het is niet weggelegd voor iedereen. Op een jaar spelen we zo'n 220 wedstrijden, dat is bijna één match per dag. De vrije dagen brengen we bovendien meestal door op het vliegtuig of op de bus. Toch is het voor mij één van de mooiste jobs ter wereld. We zijn een rolmodel en een voorbeeld voor de jeugd. Deze tournee staat speciaal in het teken van kinderen uit kansarme gezinnen. We willen in samenwerking met de stad en het OCMW al deze kinderen de opportuniteit geven om naar onze show te komen kijken. Ik heb al enkele kinderen ontmoet, en de respons die je van hen krijgt is fenomenaal. De glimlach van kinderen, daar doen we het voor. Als je ziet dat je door te entertainen de jeugd gelukkiger maakt, dan vergeet je vlug al de verre reizen. Het is het zeker meer dan waard'.Tot slot, waar is uw afrokapsel waarvoor u bekend staat?

Wildkat: 'Mijn haar is wat moe van het verre reizen, en ik zag het niet zitten om alles uit te kammen (lacht). Ik laat mijn haar al groeien sinds 1988, en het is een kenmerk van mij geworden. Momenteel staat het niet zo wild, maar op het basketveld komt mijn afrokapsel altijd terug'.Dominique Jauquet
Het bezoek van Wildkat stond in het teken van de komst van de Harlem Globetrotters op 2 mei naar de Sleuyter Arena. Tickets kunnen besteld worden via www.harlemglobetrotters.be, maar wij geven ook tien individuele tickets weg. Winnen kan door een mail te sturen naar oostende@nieuwsblad.be met als onderwerp 'wedstrijd HG' en met het antwoord op de vraag: 'hoe lang bestaan de Harlem Globetrotters al?'

Reacties

het spectaculairste basketteam ter wereld spreekt al sinds zijn oprichting in 1927 tot de verbeelding van jong en oud de harlem globetrotters bestaan dus al 81 jaar

 athina vermont op 11 april 2008 om 20:44

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Oostende blogt

  • Dominique Jauquet blogt over Oostende.

    Dominique Jauquet, sinds oktober 2005 journalist bij Het Nieuwsblad. Gaat door het leven met de zee in het vizier, muziek in de oren, en een basketbal in de hand.

Zoeken

Nieuws uit oostende

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!