Home  Regio  oostende  oostende blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Oostende?
Laat het weten aan:
Dominique Jauquet
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Aftellen naar de Harlem Globetrotters (2 dagen)

Dscf0052De Harlem Globetrotters zijn terug! De spectaculairste basketbalshow ter wereld is deze week zesmaal te bewonderen in België en Nederland. De Globetrotters arriveerden maandag in Zaventem en verblijven tot zondag op hotel in Antwerpen. In afwachting van de show op vrijdag 2 mei in de Sleuyter Arena in Oostende, brengen wij vanaf vandaag dagelijks verslag vanop de eerste rij. Kwestie van de basketliefhebber in u al wat op te warmen.

-

Dag 2: het startschot in Bree

-

Dscf0016Dinsdag 29 april. De Harlem Globetrotters geven vandaag het startschot van hun zesdelige tour in België en Nederland. Showtime, Flight Time, Sweet Pea en co komen rond 17.30 uur toe in de Expodroom. Klaar voor de eerste show in Bree. Om 18 uur wordt het parket een eerste maal betreden voor een korte training. Coach en spelers overlopen nog eens de show en laten dan het terrein over aan de cheerleaders die op hun beurt hun danspasjes een laatste keer inoefenen. Ondertussen warmen de Washington Generals zich backstage op in de gang van de kleedkamers. Het is duidelijk: iedereen kent zijn plaats in de show.

Dscf0064Even voor 20.30 uur doven de lichten van de Expodroom en gaan de spotlights aan voor het basketbalspektakel. Zo’n 1.500 toeschouwers hebben ondertussen hun plaatsje in de zaal gevonden en applaudisseren enthousiast wanneer de cheerleaders en mascotte Globie op het voorplan verschijnen. Breakdanceskills en geslaagde Michael Jackson-immitaties warmen het publiek op voor de officiële ploegenvoorstelling. Het hoeft geen betoog dat het meeste applaus niet naar de Generals ging.

Dscf0033_3 Vijf minuten later gaat de wedstrijd van start. Showtime, Flight Time, Sweet Pea, Hi Rice, en Airport zijn de starters bij de Globetrotters. Bij de Generals ken ik niemand (de cheerleaders  ondertussen uiteraard wel). De nieuwe ‘Magic AS Ever’-tour bevat na 82 jaar Harlem Globetrotters nog steeds de traditionele bouwstenen: humor, spektakel en entertainment. Theater op het basketveld zeg maar. De trucs met de handtas en met emmers water, de danspasjes met een jonge deerne uit het publiek, kinderen die een bal op de vinger mogen draaien en betrokken worden bij de wedstrijd: alle bekende elementen zijn nog steeds aanwezig in de show, maar werden ook aangevuld met vernieuwde stukken. Een reuzen bokshandschoen is er één van. Dat de scheidsrechters de hele wedstrijd het slachtoffer is van de fratsen van de Globetrotters hoeft niet gezegd.

Dscf0062Aan de rust (37-39 ) en op het einde van het derde quarter (51-52) stonden de Generals nog voor en leek een eerste stunt sinds heel lang in de maak, maar uiteindelijk liepen de Globetrotters toch met de overwinning weg. Of wat had u gedacht. Na de wedstrijd namen alle spelers zoals gewoonlijk uitgebreid de tijd om handtekeningen uit te delen aan jong en oud. Na zo’n twintig minuten t-shirts, basketballen, boekjes, enzovoort gesigneerd te hebben, keren de Globetrotters terug naar de kleedkamer. Een half uur later vertrekken de twee bussen opnieuw richting het hotel in Antwerpen voor een verdiende nachtrust. Op dag 3 worden de Globetrotters een eerste maal in Nederland verwacht. De show in Almere start om 20 uur. Benieuwd of de Generals ditmaal wel aan het langste eind trekken. Voor Oostende is het nog twee dagen geduld hebben… 

-

Dominique Jauquet (www.harlemglobetrotters.be)

Reacties

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Oostende blogt

  • Dominique Jauquet blogt over Oostende.

    Dominique Jauquet, sinds oktober 2005 journalist bij Het Nieuwsblad. Gaat door het leven met de zee in het vizier, muziek in de oren, en een basketbal in de hand.

Zoeken

Nieuws uit oostende

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!