Home  Regio  oostende  oostende blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Oostende?
Laat het weten aan:
Dominique Jauquet
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Directrice ontvoerd uit Atheneum Centrum...

Berlinda Willaert, directrice van het Atheneum Centrum Oostende, is op vrijdag 19 september ontvoerd uit haar onderwijsinstelling. Dat wilden de leerkrachten de nieuwe leerlingen van het derde jaar althans laten geloven. Opzet van de ontvoering was dat zij na een orïentatieloop en enkele praktische proeven achterhaalden waar de directrice ‘gegijzeld’ werd.

Op de jaarlijkse ontmoetingsdag dag worden de nieuwe leerlingen (van het 3e jaar) traditioneel vergast op een toespraak van directrice Berlinda Willaert en enkele teambuildingactiviteiten. Uitgerekend tijdens haar toespraak slaagden twee gewapende onbekenden er tot grote verwondering van de leerlingen in de school binnen te dringen en de directrice mee te voeren naar een onbekende bestemming. Het duo, onherkenbaar vermomd maar met een Oostends accent sprekend, liet enkele sporen na waardoor de leerlingen van de school de jacht konden inzetten op de gijzelnemers. Hun speurtocht, die via het Oostendse Maria Hendrikapark liep, eindigde in jeugdhuis Bosjoenk, waar de directrice gekneveld werd teruggevonden.

Kennismaking3es_2 ‘Het leek allemaal behoorlijk echt, vooral dankzij de medewerking van twee oud-leerlingen van de school (René Vandenberghe en Alain Risack), die met verve hun rol van gijzelnemers vervulden’, vertelt directrice Berlinda Willaert. ‘Na een hele voormiddag praktische proeven kwamen de leerlingen uiteindelijk in jeugdhuis Bosjoenk terecht waar ik gekneveld terug werd gevonden. De ontmoetingsdag werd vervolgens afgesloten met een geheel eigen versie van Het swingpaleis’, aldus nog Willaert, die bekende dat het hele ontvoeringsidee ontsproten was aan het brein van enkele leerkrachten. ‘Heel even hebben we toch getwijfeld of de schrik er niet teveel in zou slaan bij de leerlingen. Voor alle zekerheid hadden we vooraf zelfs de Oostendse politie verwittigd van ons voornemen. Want je weet natuurlijk nooit dat een leerlingen in paniek de halve ordediensten naar onze school sommeerde’, besluit de directrice.

Reacties

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Oostende blogt

  • Dominique Jauquet blogt over Oostende.

    Dominique Jauquet, sinds oktober 2005 journalist bij Het Nieuwsblad. Gaat door het leven met de zee in het vizier, muziek in de oren, en een basketbal in de hand.

Zoeken

Nieuws uit oostende

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!