Home  Regio  oostende  oostende blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Oostende?
Laat het weten aan:
Dominique Jauquet
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Foto van de dag: nog even genieten van de zomer (2)...

Roy Verge stuurde ons volgende foto van de laatste zomerse dagen afgelopen weekend...

2109081476

Laatste turbine van het Thorntonproject volledig opgebouwd

De eerste fase van het Thortonproject is bijna afgerond. De laatste rotor van 126 meter doormeter is op een ashoogte van 94 meter boven de zeespiegel succesvol opgebouwd, waardoor de zes windmolens in zee een feit zijn.

Met het beëindigen van de installatie van de turbines is een nieuwe mijlpaal voor het project gerealiseerd. ‘Nu alle turbines geplaatst zijn op de Thorntonbank past het de vele teams op land en op zee te bedanken voor al hun inspanningen om de enorme uitdagingen van dit unieke bouwwerk te hebben overwonnen.  Op sommige momenten waren meer dan 140 mensen in actie op de Thorntonbank, en dit in een regime rond de klok en zeven dagen op zeven’, zegt Filip Martens, algemeen directeur bij C-Power.

De volgende weken wordt gewerkt aan de kabelverbinding naar het hoogspanningsnet en aan de kabelverbindingen tussen de zes eerste windturbines. Verwacht wordt dat de eerste zes windmolens nog voor de winter operationeel zijn.

© C-Power, foto: Daniel Dekievith

Dsc03963Dsc03912 

Foto van de dag: nog even genieten van de zomer...

Dscf0098

Directrice ontvoerd uit Atheneum Centrum...

Berlinda Willaert, directrice van het Atheneum Centrum Oostende, is op vrijdag 19 september ontvoerd uit haar onderwijsinstelling. Dat wilden de leerkrachten de nieuwe leerlingen van het derde jaar althans laten geloven. Opzet van de ontvoering was dat zij na een orïentatieloop en enkele praktische proeven achterhaalden waar de directrice ‘gegijzeld’ werd.

Op de jaarlijkse ontmoetingsdag dag worden de nieuwe leerlingen (van het 3e jaar) traditioneel vergast op een toespraak van directrice Berlinda Willaert en enkele teambuildingactiviteiten. Uitgerekend tijdens haar toespraak slaagden twee gewapende onbekenden er tot grote verwondering van de leerlingen in de school binnen te dringen en de directrice mee te voeren naar een onbekende bestemming. Het duo, onherkenbaar vermomd maar met een Oostends accent sprekend, liet enkele sporen na waardoor de leerlingen van de school de jacht konden inzetten op de gijzelnemers. Hun speurtocht, die via het Oostendse Maria Hendrikapark liep, eindigde in jeugdhuis Bosjoenk, waar de directrice gekneveld werd teruggevonden.

Kennismaking3es_2 ‘Het leek allemaal behoorlijk echt, vooral dankzij de medewerking van twee oud-leerlingen van de school (René Vandenberghe en Alain Risack), die met verve hun rol van gijzelnemers vervulden’, vertelt directrice Berlinda Willaert. ‘Na een hele voormiddag praktische proeven kwamen de leerlingen uiteindelijk in jeugdhuis Bosjoenk terecht waar ik gekneveld terug werd gevonden. De ontmoetingsdag werd vervolgens afgesloten met een geheel eigen versie van Het swingpaleis’, aldus nog Willaert, die bekende dat het hele ontvoeringsidee ontsproten was aan het brein van enkele leerkrachten. ‘Heel even hebben we toch getwijfeld of de schrik er niet teveel in zou slaan bij de leerlingen. Voor alle zekerheid hadden we vooraf zelfs de Oostendse politie verwittigd van ons voornemen. Want je weet natuurlijk nooit dat een leerlingen in paniek de halve ordediensten naar onze school sommeerde’, besluit de directrice.

HALLOWEENSPECIAL: opnieuw griezelen in de herfstvakantie!

De herfstvakantie zal in Oostende van 24 oktober tot 2 november opnieuw helemaal in het teken staan van Halloween. Toerisme Oostende heeft net als de afgelopen jaren een uitgebreid programma klaar. Om iedereen wat in de sfeer te brengen een promofilmpje en wat beelden die wel toepasselijk zijn voor de herfst en de Halloweenperiode...

Foto's © dji

Halloween_tuin_2007_042_2Halloween_tuin_2007_043

Halloween_tuin_2007_021 

Halloween_tuin_2007_066Halloween_tuin_2007_075Halloween_tuin_2007_120_2

Halloween_tuin_2007_130Halloween_tuin_2007_132Halloween_tuin_2007_138

Halloween_tuin_2007_053Halloween_tuin_2007_054Halloween_tuin_2007_067

Halloween_tuin_2007_074Halloween_tuin_2007_109Halloween_tuin_2007_127            

Halloween_tuin_2007_056_2Halloween_tuin_2007_060_2Halloween_tuin_2007_062_2 

De jacht naar het eerste officiële baanrecord op Wellington Golf

Logo_2Wellington Golf Oostende organiseert op vrijdag 26 september voor de eerste maal de Wellington Golf Pro – Am, een competitie ondersteund door de Professional Golf Association of Belgium (PGA). Twaalf teams met telkens een professionele golfspeler en drie amateurgolfers bespelen voor het eerst het golfterrein in haar definitieve vorm en over de volledige lengte. Het terrein is vanaf vrijdag een par 70, wat betekent dat een professionele speler gemiddeld op een goede dag 70 slagen nodig heeft om de 18 holes uit te spelen.   

De profs spelen naast de teamcompetitie tegelijkertijd een individuele wedstrijd, met als inzet het eerste officiële baanrecord van Wellington Golf. Favorieten voor de individuele overwinning zijn de Schotse thuisspeler en headprofessional George Mackechnie en Danny Vanbegin (headpro in Brabantse Golf), die beiden tot de top 15 van de Belgische PGA Order of Merit behoren. Daarnaast ook Thibault Werbrouck, afgetekend leider in de Belgische Order of Merit van trainees (aspirant golfpros) en de Schot Bobby Kelly, meestal actief in Nederland. Pros_david_petrie_george_mackechnie Outsiders voor de overwinning zijn mogelijk Belgian PGA voorzitter Frank Dhondt, de Schot David Petrie (headpro Palingbeek) of de Engelsman Graham Pearce (headpro Damme Golf). De enige vrouwelijke pro die deelneemt is Patsy Van Baerle, de kans is dan ook groot dat zij het eerste damesrecord op haar naam schrijft... Bij de amateurs wel heel wat vrouwelijke deelnemers. Overige deelnemende professionals zijn Matthieu De Lille, John Gulesserian (Eng), Wellington pro Benoit D’Haenens en de Finse pro Riku Ayri.  

Iedereen slaat tegelijkertijd af (op verschillende holes) om 13u, het einde is voorzien rond 17.30 à 18 uur.

Foto's: old timers op het Wapenplein

Het Wapenplein stond afgelopen zondag vol met oude motorfietsen en old timers. Een illustratie...

Bike1Bike2Bike4

Bike6_2Bike7Bike8

Bike10

Bike3_2Old1

Old2Old4Old3_2   

Foto van de dag: genieten op de zeedijk

Dscf0037

UPDATE: Vlaams Bouwmeester Marcel Smets in badstad

Met een bezoek en een opmerkelijke persconferentie op het stadhuis heeft Vlaams Bouwmeester Marcel Smets zijn steun betuigd aan de manier waarop Oostende de problematiek van het bouwkundig erfgoed aanpakt. Hij noemde Oostende een testcase voor heel Vlaanderen.

Beluister hier het interview met Marcel Smets.

U ziet Marcel Smets hier met enkele leden van de commissie.Erfgoedsmets_1 

Fotospecial: Zesde 'Visserijfeesten' in Oostende

Afgelopen zaterdag vonden de jaarlijkse Oostendse Visserijfeesten plaats. Van 10 tot 18 uur vormden het Visserijdok en de Oosteroever het decor van een maritiem feest waar iedereen kon kennismaken met alles wat reilt en zeilt in de visserijsector.

Foto’s Natalie Luys

Vis2

Vis10

Vis7Vis8

Vis14Vis12_2Vis16

Vis23

Vis22   

Vis1

Oudere berichten:
> Dichters uit Sint-Jozefsinstituut in de prijzen
> Foto van de dag: het Thermae Palace Hotel
> REAGEER: Veiligheidsrapport Brice De Ruyver vraagt om meer politie
> VIDEO: brand in nieuwbouwproject Icon in wijk Hazegras
> Foto van de dag: 'en bij het ochtendgloren'...
> Foto's van de dag: sneeuw(pret) op de zeedijk
> REAGEER: meeuwen voederen kan tot 250 euro kosten
> Leerlingen De Zonnebloem worden dichters
> Win tickets voor ‘Trash’ in vernieuwde Hangaar I
> Foto's van de dag: ijzig koud... (3)
> Wandelen op Valentijn in Oostende en Bredene
> Foto van de dag: zonnestralen versus regenwolken
> Leerlingen Sint-Jozefsinstituut naar Europese finale
> Gespot: ook de Gouden Schoen eet pita... (UPDATE)
> Foto's: schoon volk op De Gouden Schoen
> Foto van de dag: uitwaaien aan zee
> Foto van de dag: het ruiterstandbeeld van Leopold II
> VERENIGING IN DE KIJKER: de Unie Oud-Leerlingen Hotelschool Oostende
> Nieuw vogelopvangcentrum wordt modernste in Europa
> Foto van de dag: de skyline van Oostende

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007

Oostende blogt

  • Dominique Jauquet blogt over Oostende.

    Dominique Jauquet, sinds oktober 2005 journalist bij Het Nieuwsblad. Gaat door het leven met de zee in het vizier, muziek in de oren, en een basketbal in de hand.

Zoeken

Nieuws uit oostende

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!