Home  Regio  oostende  oostende blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Oostende?
Laat het weten aan:
Dominique Jauquet
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Laatste turbine van het Thorntonproject volledig opgebouwd

De eerste fase van het Thortonproject is bijna afgerond. De laatste rotor van 126 meter doormeter is op een ashoogte van 94 meter boven de zeespiegel succesvol opgebouwd, waardoor de zes windmolens in zee een feit zijn.

Met het beëindigen van de installatie van de turbines is een nieuwe mijlpaal voor het project gerealiseerd. ‘Nu alle turbines geplaatst zijn op de Thorntonbank past het de vele teams op land en op zee te bedanken voor al hun inspanningen om de enorme uitdagingen van dit unieke bouwwerk te hebben overwonnen.  Op sommige momenten waren meer dan 140 mensen in actie op de Thorntonbank, en dit in een regime rond de klok en zeven dagen op zeven’, zegt Filip Martens, algemeen directeur bij C-Power.

De volgende weken wordt gewerkt aan de kabelverbinding naar het hoogspanningsnet en aan de kabelverbindingen tussen de zes eerste windturbines. Verwacht wordt dat de eerste zes windmolens nog voor de winter operationeel zijn.

© C-Power, foto: Daniel Dekievith

Dsc03963Dsc03912 

Reacties

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Oostende blogt

  • Dominique Jauquet blogt over Oostende.

    Dominique Jauquet, sinds oktober 2005 journalist bij Het Nieuwsblad. Gaat door het leven met de zee in het vizier, muziek in de oren, en een basketbal in de hand.

Zoeken

Nieuws uit oostende

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!