Home  Regio  oostende  oostende blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Oostende?
Laat het weten aan:
Dominique Jauquet
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Foto van de dag: een strandcabine in de herfst

Allerlaatstecabineroy

Foto: Roy Verge

Sportstrand decor voor Belgisch kampioenschap blokart

Op het sportstrand van Oostende vindt op 8 en 9 november het VOLVO Belgian Open Blokart Championship plaats.  Blokarts zijn compacte kleine zeilwagentjes die opgevouwen in een tas kunnen.  In België zijn er ongeveer 250 beoefenaars van deze sport, wereldwijd inmiddels meer dan 10.000. De organisatie is in handen van de Belgian Blokart Club vzw die al viermaal het Belgisch kampioenschap en vorig jaar het Europees kampioenschap georganiseerd heeft.

0_059

CloseatmarkNico5 

INTERVIEW: Moody Blues morgen exclusief in het Kursaal

Dsc_0003_2De Moody Blues, bekend van de wereldhit ‘Nights in white satin’, zijn na meer dan 40 jaar nog steeds hot. Dat bewees de Britse groep eerder deze maand in de Heineken Music Hall in Amsterdam, en dat zullen ze morgen op 28 oktober nog eens overdoen in het Kursaal van Oostende. Een gesprek met John Lodge, Graeme Edge en Justin Hayward over vier decennia toeren, de sleutel tot succes en de Belgische hoofdrol daarin.

Dsc_0052

De naam Moody Blues doet wellicht niet bij iedereen een belletje rinkelen. Hun grootste hit Nights in white Satin daarentegen is ongetwijfeld wel gekend bij jong en oud. De Britse groep verkocht wereldwijd al meer dan 55 miljoen platen en staat na meer dan 40 jaar nog steeds op de planken. De Heineken Music Hall in Amsterdam was deze week tweemaal uitverkocht - goed voor 7.000 toeschouwers - , en ook de ticketverkoop voor het exclusief optreden in ons land in het Kursaal van Oostende loopt goed.

De Moody Blues werden in 1967 wereldberoemd met het album Days of Future Passed dat naast Nights in white satin ook Tuesday afternoon als gigantische hit opleverde. Wat velen niet weten is dat de basis van dit succes een jaar eerder in ons land werd gelegd. Meer bepaald in Moeskroen, waar de Moody Blues drie maanden woonden. ‘De typische sound van onze groep is ontstaan in België. Op vraag van een promotor zijn we in 1966 naar Moeskroen getrokken omdat hij ons daar enkele optredens kon verzekeren. Rijk waren we niet, maar het was een fantastische tijd. We sliepen in een klein huisje waar een vrouw onze was en strijk deed. Hoogtepunt was het optreden op de Knock Music Festival, die achteraf gezien eigenlijk een voorloper van de huidige festivals was. Daar leerden we heel wat muziekgenres en artiesten kennen, maar ook uit de optredens in enkele plaatselijke clubs hebben we veel geleerd. Daar konden we testen wat het publiek smaakt en wat niet. In die periode hebben we onze hit ‘Fly me High’ geschreven die later ook werd gebruikt als jingle voor BBC Radio’.

Dsc_0202_2Hebben jullie toen gedacht dat de Moody Blues 40 jaar later nog steeds in uitverkochte zalen zou spelen?    

Moody Blues: ‘Absoluut niet. We wisten in het begin niet eens of we de volgende week nog zouden optreden. Alles is plots gegroeid. In het begin was het uitkijken in welk dorp ons volgende optreden zou plaatsvinden, daarna kwamen de steden aan beurt, en voor we het beseften speelden we in het buitenland’.

Wat is de sleutel tot succes om na veertig jaar nog steeds populair te zijn? 

‘Wij hebben ons nooit vast gespind aan een bepaalde stijl of een trend die na een tijdje verdwijnt. We zijn altijd onszelf gebleven en zijn mee geëvolueerd met de tijd. The Bee Gees bijvoorbeeld staan nog steeds bekend om hun looks en stijl van toen. Was dit bij ons ook zo geweest, dan stonden we nu nog altijd met glitterpakjes en plateauzolen op het podium’.

Dsc_0256_2 Is er een verschil tussen de Moody Blues anno 1967 en anno 2008?

‘De geest en de spirit zijn nog steeds hetzelfde, maar we zijn uiteraard in de loop van de jaren geëvolueerd. Vandaag proberen wij, als artiesten, hetzelfde gevoel en dezelfde emoties op te wekken bij het publiek als veertig jaar geleden. Als we die blikken en emoties anno 2008 nog kunnen oproepen, dan geeft ons dat een magisch gevoel. De mensen verwachten onze hits te horen, en daar spelen we dan ook graag op in. Muziek maken en liedjes schrijven is ons beroep en de passie van ons alle drie, en dat is ook de reden waarom we nog steeds samen zijn. Vandaag zijn we nog altijd vooral bekend met onze hit ‘Nights in white satin’, maar wat leuk is dat ook de jongeren ons kennen. Als men via iTunes muziek downloadt is er een verwijzing naar andere liedjes die men mogelijk graag hoort, en zo komt men ook vandaag nog vaak bij de Moody Blues terecht’.

Wat brengt de toekomst nog voor de Moody Blues?

‘In 2003 hebben we nog een cd uit ‘December’ uitgebracht, en ook nu schrijven we nog liedjes. De muziekindustrie is echter veranderd, en het wordt steeds moeilijker. Gelukkig hebben we al enkele jaren een fantastische nichemarkt gevonden en zijn er ondertussen al verschillende dvd’s uitgebracht. En uiteraard treden we nog op. De concerten in Nederland zijn uitverkocht, en ook naar het optreden in Oostende kijken we uit want in België is het allemaal begonnen voor ons’. 

Tickets en info: www.kursaaloostende.be

Dsc_0059_2

 

DOMINIQUE JAUQUET 

Knuffeldag in freinetschool De Zonnebloem

Vrijdag 24 oktober was het de internationale knuffeldag. ‘Knuffel’ heeft eigenlijk twee betekenissen, en dat wist men ook in de stedelijke freinetschool De Zonnebloem in de Ieperstraat.

Alle kinderen namen hun lievelingsknuffel mee naar school en op het einde van de dag werd aan iedereen een dikke knuffel gegeven.  Er was ook een grote knuffelmuis op school die iedereen kon knuffelen.

Pic_3217Pic_3219   

Imag5002Imag5003_2

Curieus wil jouw oude filmpjes digitaliseren

Voor v.z.w. Curieus is geen enkel super 8 filmpje in Vlaanderen nog veilig want de jacht op oud beeldmateriaal is geopend. Met het project 'De Jacht op Super 8' wordt sinds 25 september door de vereniging Curieus op verschillende plaatsen in Vlaanderen inzamelmomenten georganiseerd.

Voor een democratische vergoeding van 1 euro per minuut kan je de oude beelden op je super 8 filmpjes digitaal laten omzetten. Curieus zet deze filmpjes voor jou op DVD.

Recto_2

Van al het ingezamelde beeldmateriaal maakt Curieus een selectie en verwerkt ze in een filmmontage. Op slotavonden worden deze filmmontages in de verschillende provincies getoond en krijg je je oud beeldmateriaal terug, samen met de gedigitaliseerde DVD. In West-Vlaanderen zullen de filmmontages gemaakt worden rond het thema processies en stoeten.

Zo zeggen ze het bij Curieus: "De super 8 filmpjes waren hip en hot in de 'pré-historische' jaren '50, '60 en '70 en het is tijdens de slotavonden dat je deze oude, vervlogen tijden kunt herbeleven." Nadien worden de filmpjes ook op de gemeentesites van Nieuwsblad.be getoond.

Wie graag z'n super 8 filmpjes gedigitaliseerd ziet, kan in Oostende terecht op onderstaande datum.

Maandag 3 november 2008 - Oostende Zaal Terminus - Stationsplein 1 - Tussen 19u en 21u

Meer info?  luc.maddelein@curieus.be

Foto van de dag: Ostend by night...

Foto: Jeroen Mares

2452579442_4226affd33_b

Kursaal leidt managers op in acht uren

119806706936mba_1_dag_2Het Kursaal in Oostende brengt op 25 november opnieuw het seminarie 'MBA in één dag' naar de evenementenzaal. De Nederlandse managementtrainer Ben Tiggelaar neemt acht meter managementboeken door en brengt op acht uur tijd een overzicht van de belangrijkste ideeën van de grootste managementdenkers ooit. 

Op 25 november zijn Gabriel Fehervari, CEO van Alfacam, Filip Dierckx, CEO van Fortis, Stan Miller, CEO van KPN Mobile, en professor Robert Kaplan van de Harvard Business School de gastsprekers.

Het Kursaal zal volgende maand de 2.000ste manager van privé- of overheidsbedrijf ontvangen die al deelgenomen heeft aan het seminarie van Tiggelaar. Vorig jaar waren er bij de eerste editie 1.300 betalende inschrijvingen. Alle deelnemers ontvangen een iPod Nano waarop de opnames van de managementdenkers zullen kunnen gedownload worden.


Foto van de dag: hoe woelig de zee kan zijn

042c51nblroy

Foto: Roy Verge

TERUG IN DE TIJD: Hooverphonic (nog met Geike) in het Kursaal

Geike Arnaert kondigde deze week aan dat ze afscheid neemt van Hooverphonic. Het ideale moment om eens terug in de tijd te gaan en een laatste keer te genieten van deze fantastische stem, toen (2004) in het Kursaal van Oostende.

Vlaggenschip van Greenpeace komt naar Oostende

De Rainbow Warrior, het vlaggenschip van milieuorganisatie Greenpeace komt op zaterdag 8 november naar Oostende. Iedereen kan het schip bezoeken van 11 tot 17 uur. Men kan er een rondleiding volgen op het schip en een tentoonstelling bezoeken over de impact van steenkool op de klimaatverandering en mogelijke oplossingen. De Rainbow Warrior zal aanmeren in het Vlotdok 301. Dat is op 10 minuten wandelafstand van het station van Oostende. Bus 4 of 9 aan busperron 12 brengen u ook naar de Warrior. U stapt dan af aan de eerste halte ‘Stapelhuis’.

Oudere berichten:
> Dichters uit Sint-Jozefsinstituut in de prijzen
> Foto van de dag: het Thermae Palace Hotel
> REAGEER: Veiligheidsrapport Brice De Ruyver vraagt om meer politie
> VIDEO: brand in nieuwbouwproject Icon in wijk Hazegras
> Foto van de dag: 'en bij het ochtendgloren'...
> Foto's van de dag: sneeuw(pret) op de zeedijk
> REAGEER: meeuwen voederen kan tot 250 euro kosten
> Leerlingen De Zonnebloem worden dichters
> Win tickets voor ‘Trash’ in vernieuwde Hangaar I
> Foto's van de dag: ijzig koud... (3)
> Wandelen op Valentijn in Oostende en Bredene
> Foto van de dag: zonnestralen versus regenwolken
> Leerlingen Sint-Jozefsinstituut naar Europese finale
> Gespot: ook de Gouden Schoen eet pita... (UPDATE)
> Foto's: schoon volk op De Gouden Schoen
> Foto van de dag: uitwaaien aan zee
> Foto van de dag: het ruiterstandbeeld van Leopold II
> VERENIGING IN DE KIJKER: de Unie Oud-Leerlingen Hotelschool Oostende
> Nieuw vogelopvangcentrum wordt modernste in Europa
> Foto van de dag: de skyline van Oostende

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007

Oostende blogt

  • Dominique Jauquet blogt over Oostende.

    Dominique Jauquet, sinds oktober 2005 journalist bij Het Nieuwsblad. Gaat door het leven met de zee in het vizier, muziek in de oren, en een basketbal in de hand.

Zoeken

Nieuws uit oostende

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!